Фото дня. У Чернівцях 100-річна жінка поборола COVID-19. Медики вітали її з квітами

У Чернівцях 100-річну жінку врятували від коронавірусу.

Про це пише інформаційне агентство АСС.

Марія Тихонівна була інфікована на початку березня, коли захворіли інші члени її сім’ї. Два тижні тому жінку відправили з пневмонією до лікарні.

"Вона лікувалась вдома спершу. Коли стало гірше – відправили до нас. Це було у середині березня. Кожен з них мав позитивний ПЛР-тест. Типова клініка для коронавірусу, знімки ренгтенту і  КТ. Два тижні ми всі переживали", – розповіла Олена Крапивіна, старший лікар ІІ поверху ковідного відділення лікарні №1. 

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Лікарка розповіла, що пацієнтка поступила у стані середньої важкості, із 30% ураженням легень. 

"Потім стало гірше. Кілька днів перебувала на кисневій дотації. А далі стан покращився, і досить швидко її організм впорався з недугою", – сказала вон.

У жінки були також супутні хвороби. 

Як пише АСС, за пацієнткою доглядали цілодобово всі гуртом: медики лікарні, а також родичі пацієнтки, котрі в цей час лікувались у цьому закладі. 

"Це ми самі цілим колективом організували свято і квіти для Марії Тихонівни. Така подія рідкісна. Ми дуже за неї втішені, та й вона сама дуже радісно сприйняла день виписки", – зазначила Олена Крапивіна.

Фото дня. У Чернівцях 100-річна жінка поборола COVID-19. Медики вітали її з квітами
Фото: надані медперсоналом інформаційному агентству АСС

УЗД легень показала позитивну динаміку на одужання. А ПЛР-тест – негативний результат. 

Цікаво, що пацієнтка колись сама працювала у цій лікарні медсестрою, але цей візит на лікарняне ліжко у неї вперше у житті.