Фото з фронту на Донбасі у списку найкращих за версією Reuters. Історія знімку зі щенятами

До списку найкращих фото року від видання Reuters включили знімок з фронту на Донбасі України.

"Володимир, військовослужбовець українських збройних сил, грає із цуценятами на бойових позиціях на лінії відділення від терористів у Донецькій області, Україна 10 квітня. Двоє неназваних цуценят, які живуть на передових позиціях, будуть доставлені додому і названі солдатами, які йдуть у ротацію", – йдеться в описі знімку.

Фото з фронту на Донбасі у списку найкращих за версією Reuters. Історія знімку зі щенятами
Фото: Олександр Клименко, Reuters

За темою: Опубліковано список 100 найкращих фото року за версією Time

Фото зробив український фотограф Олександр Клименко.

"Я прибув на цю позицію о 5:15 ранку, після того, як її обстріляли проросійські повстанці в самопроголошеній Донецькій Народній Республіці ("ДНР") вночі. Вова, солдат на моїй фотографії, показав мені край траншеї, куди часто стріляють ворожі снайпери, коли зійшло сонце. Коли ми сіли, я помітив, що до Вови біжить щеня, потім ще одне. Поки він гладив цуценят, я дивився, як обличчя Вови змінилося, ставши ніжним і задумливим. Вова сказав, що цуценята народилися зовсім недавно, і за ними доглядають солдати", – пригадує фотограф.

Через 20 хвилин після цього кадру окупанти почали стріляти з міномету. Через три години після від'їзду Олександра снайпер поранив українського солдата, пригадує він. 

"Ми, репортери, часто стаємо свідками насильства, руйнування та смерті, але те, що солдат в окопах виявляє доброту та ніжність до тварин, нагадує мені про добро та людяність у цьому світі", – додав фотограф.

Зазначимо, у ще одному списку світлин року від Reuters в категорії "Як не дивно" є також фото з України – знімок пари з Харкова, які в День усіх закоханих вирішили прикувати одне одного ланцюгом.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин