Футболіст Андрій Шевченко випустить книжку-автобіографію. В Італії
Андрій Шевченко. Фото: EPA

Український футболіст, а нині – головний тренер Збірної України з футболу Андрій Шевченко написав автобіографічну книжку – Forza gentile. La mia vita, il mio calcio (Тиха сила. Моє життя, мій футбол).

Про це повідомляє Читомо, посилаючись на видавництво Baldini+Castoldi, яке опублікує розповідь Шевченка в Італії.

Книжка матиме таку обкладинку. Коштуватиме 18 євро і вийде друком 29 квітня. Чи надрукують її на батьківщині героя – наразі невідомо.

Футболіст Андрій Шевченко випустить книжку-автобіографію. В Італії
Обкладинка книжки Шевченка. Фото: Baldini+Castoldi

"Ще в дитинстві, починаючи з того березня 1986 року, коли його обрали до юнацького "Динамо", він відчував, що його доля – це футбол. Тренування тоді підірвав вибух реактора № 4 на Чорнобильській АЕС … Це було нелегке середовище, це був його юнацький вік. З друзів живими залишилися лише одиниці. Наркотики, алкоголь, зброя – це їхні вбивці. Спорт і сім’я, які завжди були поруч, показали йому дорогу", – йдеться в анотації до книжки.

Відомо, що з Шевченком співпрацював журналіст Алессандро Альчато, Раніше він допомагав з написанням книжок іншим італійським футболістам і тренерам – Андреа Пірло, Карло Анчелотті та Фабіо Каннаваро.

Українець Андрій Шевченко грав за італійський "Мілан" сім років, де він і прославився. У складі цього футбольного клубу Шевченко виграв Лігу чемпіонів та здобув "Золотий м’яч-2004".

Зараз Шевченко тренує Збірну України з футболу. А нещодавно заговорив українською мовою на пресконференції.