Нардеп Ілля Кива – кандидат наук. Так, той самий Кива. Тепер справа за МОН
Ілля Кива. Скріншот з відео

Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива захистив кандидатську дисертацію із державного управління.

13 членів комісії одноголосно підтримали те, щоб Киві дати ступінь кандидата наук, повідомляє Громадське та Українська правда.

Тепер, згідно з постановою Кабміну № 567, Міністерство освіти і науки має затвердити рішення комісії. І видати Киві диплом кандидата наук. Але якщо виявлять порушення в роботі комісії, міністерство може скасувати це рішення.

LIGA.Life звернулося до МОН з проханням прокоментувати звання Киви та як і хто перевірятиме його роботу. А також надати список усіх членів комісії, які ухвалили таке рішення.

Кива захистив дисертацію на тему "Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)".

А ось як він спілкується з журналістами після захисту.

Захист проходив в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості Міністерства соціальної політики України.

Дивіться також: Ілля Кива захищає дисертацію. Судячи з відео з виступу, це не остання

На нього не пустили низку журналістів, натомість там були працівники каналів Віктора Медведчука.

Вхід блокували троє чоловіків. Кива заявив, що не знає хто це, але, як зазначають журналісти, ці чоловіки супроводжували нардепа у вбиральню.

Судячи з короткого фрагменту виступу Киви, він захищався українською мовою. А також, схоже, це не остання його наукова праця.

Як зазначає Громадське, наявність звання кандидата наук, серед іншого, дає доплати до зарплат на державних та педагогічних посадах.

Як пише ЧЕСНО, Ілля Кива отримуватиме надбавку 15% до посадового окладу та вважатиметься кандидатом наук з державного управління. Всього серед нардепів фракції ОПЗЖ наразі нараховується 12 кандидатів наук серед 44 членів.

Ілля Кива часто фігурує в скандалах. У 2019 році на зауваження про чисельну охорону від перехожого, він пригрозив, що відріже тому голову. У січні 2020 року влаштував бійку в ресторані. Того ж місяця став на захист водія маршрутки, який відмовився вимикати російський серіал на зауваження українських волонтерок. А раніше, разом з Вадимом Новинським – за поліцейського, якого підозрювали в побитті активістів і кричав "Ложись, бандера". У Киви часто виникають конфлікти з журналістами, а також з колегами.