Відкриття турніру. Як 529-та ракетка світу Віталій Сачко потрапив на топовий турнір ATP
Ілюстративне фото: Facebook сторінка Федерації тенісу України

Віталій Сачко зіграв проти третьої ракетки світу Домініка Тіма у рамках турніру ATP World Tour 500.

Українець поступився своєму конкуренту з рахунком 4:6; 5:7. 

Про це повідомляє Суспільне. Спорт.

На своїй сторінці у Facebook Федерація тенісу України написали, що поразка була передбачуваною, проте: "Питання стояло інакше – чи вдасться Віталію зав'язати боротьбу з одним із кращих тенісистів планети? Вдалося! В обох сетах Сачко спромігся відігратися з – 1:4 до 4:4. Цього достатньо, щоб говорити про майже рівну боротьбу з чемпіоном US OPEN".

Участь Віталія Сачка у турнірі серії ATP стала для усіх великим сюрпризом. Адже українець 529-та ракетка світу 

Повідомляє Суспільне. Спорт.

Тенісист ризикнув, знявся зі змагань серії ITF (призовий фонд 15 тисяч доларів) та подав заявку на кваліфікацію турніру ATP World Tour (призовий фонд 1,5 мільйона доларів). 

Тенісист потрапив у "список очікування" через низький рейтинг. 

Проте через зняття деяких спортсменів, Віталію вдалося зіграти у кваліфікації турніру. Так він здобув першу перемогу над гравцем з топ-100 рейтингу. Він розгромив француза П’єра-Юга Ербера, який є 82-ю ракеткою світу.

Наступну гру українець програв. Проте Віталій не здався і почекав можливості стати лакі-лузером.

Лакі-лузер – спортсмен, який програв матч на завершальній стадії відбірних змагань, але, включений по ряду додаткових показників в основну сітку турніру.

Через зняття з турніру японського тенісиста вдача посміхнулась Віталію. Йому випав шанс зіграти проти третьої ракетки світу Домініка Тіма.