Хто запустив оголошення "Продам гараж" з номером посольства Росії і навіщо

Оголошення, яке 16 лютого з'явилося в стримі Reuters з майдану Незалежності, розмістила компанія Dronarium Україна. Вони справді отримали замовлення на таку рекламу. Але ідея реалізації вже була за компанією.

Про це LIGA.Life розповів засновник компанії Dronarium Україна Руслан Бєляєв.

Якщо ви пропустили: На стрим Reuters прилетіло оголошення "Продам гараж" з номером посольства РФ. Туди подзвонили

"Насправді це абсолютний експромт. Зранку почув про те, що Reuters запустили стрим в очікуванні чогось не зрозуміло чого, а хтось скористався цим стримом, аби в ефір запустити гімн СРСР. І всі російські ЗМІ, на що я звернув увагу, з самого ранку почали публікувати цю історію: мовляв, у Києві замість вторгнення гімн Радянського Союзу. Нам це не дуже сподобалося. Ми вирішили, що треба відповісти", – пояснює Руслан.

За словами Руслана, перед цим хтось із явним російським акцентом зателефонував їм, щоби вони розмістили рекламу про продаж гаража. І в заявці був зазначений номер посольства. Реалізація, каже, була за компанією.

"Ми з такої нагоди відмовити їм не могли. І вирішили таким чином відповісти й Reuters. Хто там у них проявив ініціативу – ми не знаємо. Спочатку припустили, що це росіяни розпродують своє майно (з акценту, локації. – Ред.), а вже потім дізналися, що це посольство Росії", – розповідає засновник компанії.

Організували все впродовж однієї години – мали "вікно" між польотами з українським прапором у декількох містах.

"Тому передаємо привіт Reuters, передаємо привіт всім росіянам, посольству Росії. І дуже впевнені, що свій гараж на Солом’янці вони таки продадуть", – каже Руслан.

З агенції Reuters наразі реакції не було. Тільки зупинили стрим. А в Dronarium Україна вже надійшла заявка на продаж швейної машинки, розповів засновник компанії.

Компанія Dronarium Україна часто проводить акції, ними діляться на своїй Facebook-сторінці. Веселковий прапор на Батьківщині-матері у 2020 році – теж їхніх рук справа.

Руслан каже, що незабаром буде ще одна гучна акція. 

"Це буде голосно, найближчим часом. Це буде пов’язано знову ж з агресією російською. Там буде, найімовірніше, в головній ролі Батьківщина-мати", – анонсував він.

  • На тлі загрози повномасштабної війни в Україні агентство Reuters запустило стрим з майдану Незалежності. Когось це обурило, мовляв, "вам тут не шоу" і "що ви очікуєте побачити?", а Dronarium Україна вирішила відповісти.
  • Вони запустили до камери безпілотник з табличкою-оголошенням "Продам гараж на Соломі (скорочена назва Солом'янського району Києва. – Ред.)".
  • На "оголошенні" написали номер, зазначений в контактах консульства Росії, розташованого за адресою Повітрофлотський проспект, 27.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин