Хто запустив оголошення "Продам гараж" з номером посольства Росії і навіщо

Оголошення, яке 16 лютого з'явилося в стримі Reuters з майдану Незалежності, розмістила компанія Dronarium Україна. Вони справді отримали замовлення на таку рекламу. Але ідея реалізації вже була за компанією.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Про це LIGA.Life розповів засновник компанії Dronarium Україна Руслан Бєляєв.

Якщо ви пропустили: На стрим Reuters прилетіло оголошення "Продам гараж" з номером посольства РФ. Туди подзвонили

"Насправді це абсолютний експромт. Зранку почув про те, що Reuters запустили стрим в очікуванні чогось не зрозуміло чого, а хтось скористався цим стримом, аби в ефір запустити гімн СРСР. І всі російські ЗМІ, на що я звернув увагу, з самого ранку почали публікувати цю історію: мовляв, у Києві замість вторгнення гімн Радянського Союзу. Нам це не дуже сподобалося. Ми вирішили, що треба відповісти", – пояснює Руслан.

За словами Руслана, перед цим хтось із явним російським акцентом зателефонував їм, щоби вони розмістили рекламу про продаж гаража. І в заявці був зазначений номер посольства. Реалізація, каже, була за компанією.

"Ми з такої нагоди відмовити їм не могли. І вирішили таким чином відповісти й Reuters. Хто там у них проявив ініціативу – ми не знаємо. Спочатку припустили, що це росіяни розпродують своє майно (з акценту, локації. – Ред.), а вже потім дізналися, що це посольство Росії", – розповідає засновник компанії.

Організували все впродовж однієї години – мали "вікно" між польотами з українським прапором у декількох містах.

"Тому передаємо привіт Reuters, передаємо привіт всім росіянам, посольству Росії. І дуже впевнені, що свій гараж на Солом’янці вони таки продадуть", – каже Руслан.

З агенції Reuters наразі реакції не було. Тільки зупинили стрим. А в Dronarium Україна вже надійшла заявка на продаж швейної машинки, розповів засновник компанії.

Компанія Dronarium Україна часто проводить акції, ними діляться на своїй Facebook-сторінці. Веселковий прапор на Батьківщині-матері у 2020 році – теж їхніх рук справа.

Руслан каже, що незабаром буде ще одна гучна акція. 

"Це буде голосно, найближчим часом. Це буде пов’язано знову ж з агресією російською. Там буде, найімовірніше, в головній ролі Батьківщина-мати", – анонсував він.

  • На тлі загрози повномасштабної війни в Україні агентство Reuters запустило стрим з майдану Незалежності. Когось це обурило, мовляв, "вам тут не шоу" і "що ви очікуєте побачити?", а Dronarium Україна вирішила відповісти.
  • Вони запустили до камери безпілотник з табличкою-оголошенням "Продам гараж на Соломі (скорочена назва Солом'янського району Києва. – Ред.)".
  • На "оголошенні" написали номер, зазначений в контактах консульства Росії, розташованого за адресою Повітрофлотський проспект, 27.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин