Чому ведмежата не залягли у сплячку в Домажирі цієї зими

Хоч і на дворі вже початок третього місяця зими, четверо ведмежат з притулку "Домажир" так і не впадали в сплячку.

Як пояснили в самому притулку, ведмежі діти не пішли спати, оскільки були вилучені в мами-ведмедиці у дуже молодому віці. Їм було близько місяця, пише Zaxid.net.

"І такий є приклад інших притулків, що ведмежата в такому віці без ведмедиці не йдуть у зимовий сон. Ми це бачимо і на нашому прикладі", – розповідає Наталія Галайко, керівниця служби з догляду за тваринами.

Зараз ведмежатам рік. Це три хлопчики та одна дівчинка. Поки хлопці граються, вона вже вилазить на верхівку верби, щоби скуштувати кору.

Чому ведмежата не залягли у сплячку в Домажирі цієї зими
Джерело: Zaxid.net

У притулок ведмежата потрапили виснажені, раніше жили у непридатних умовах. Через це й природні ведмежі інстинкти, такі як впадання у сплячку, в них недорозвинені.

"Прибули вони до нас у п’ятимісячному віці, десь кінець червня – початок липня. Важили приблизно 25-27 кг. Зараз вони набрали доволі багато ваги, це десь приблизно 80-90 кг, може й більше. І це є правильна, нормальна вага для них зараз", – додала Наталія Галайко.

Усі інші клишоногі в притулку сплять. Їх там майже тридцять.

Щоби поїсти, вони оговтуються навесні.

"Вони прокидаються з зимового сну, починається поступовий мінімальний раціон. Пізніше він збільшується-збільшується, і восени ведмеді їдять найбільше, оскільки йде накопичення жирів. Але вже ближче до початку зими, коли доглядачі бачать, що вони готуються до зимового сну, індивідуально для кожного ведмедя цей раціон може змінюватися, може зменшуватися навіть", – розповідає Ольга Федорів, менеджерка з маркетингу у ведмежому притулку.

Деякі підопічні все ж можуть вилазити на коротку прогулянку.

Відвідувачів тут зараз не приймають – чекають, допоки настане весна і більшість ведмедів прокинуться.

Сезон тут, зазвичай, починають 1 березня. Прийом гостей починають святом "Проснись, ведмедику".

Коли ж почнуть прокидатись тварини – залежить від температури повітря та спокою довкола.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин