8-річний хлопчик, який загубився в метро, не ходить до школи. Поліція хоче покарати батька

З’ясувалося, що 8-річний хлопчик, якого поліцейські знайшли в метро Києва і склали протокол на маму, не ходить до школи.

Про це розповіла уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова у коментарі для Радіо НВ, яким поділилася на своїй фейсбук-сторінці.

"Поліцейські почали розбиратися з цією родиною. Вони виявили ознаки, що ця родина у складних життєвих обставинах знаходиться. Цьому хлопчику – 8 років, а він не ходить до школи. Наразі вже поліція говорить про те, що треба складати протокол і на батька", – розповіла Денісова.

Також омбудсмен уточнила, що це не перший випадок, коли поліція складає адмінпротокол на маму, а не на батька, який в той час знаходився з дитиною.

"У нас в суспільстві є стереотип, що за безпеку дитини і її виховання відповідає виключно мати. Але я завжди наголошую, що це – принцип рівності прав і батька, і матері", – сказала Денісова.

  • 20 травня столичні поліцейські повідомили, що в метро знайшли дитину, яка блукала там сама. Виявилося, що хлопчика мама залишила на батька, а сама пішла у справах, але син вирішив піти її шукати і загубився. Поліцейські тоді склали на матір адміністративний протокол. У соцмережах обурилися, чому за дитиною мав наглядати батько, а покарали маму.