Спочатку людина, потім травма: на ВДНГ відкрили фотовиставку про коректне спілкування з військовими
Фотовиставка “Слово найсильнішим”

На центральній алеї ВДНГ відкрилася фотовиставка "Слово найсильнішим", присвячена коректній взаємодії з військовослужбовцями та ветеранами. Проєкт реалізували у співпраці з національною мережею реабілітаційних центрів для поранених військових RECOVERY.

Фотовиставка триватиме до кінця жовтня. Вхід на територію ВДНГ вільний. На ній представили 10 сюжетів з рекомендаціями. Кожну світлину супроводжує QR-код, що веде до детальної історії зображеного захисника чи захисниці. Герої виставки, які проходять реабілітацію, діляться власним досвідом і побажаннями до суспільства стосовно комунікації з ними. Вони закликають ставитися до такої взаємодії свідомо: бачити в першу чергу людину, а не її травми, спілкуватися на рівних і завжди запитувати перед тим, як запропонувати допомогу.

"За час повномасштабного вторгнення ми спілкувалися з сотнями військових, зокрема й з ветеранами, які отримали поранення. Це справжні титани. Та за цією витримкою і силою — звичайні люди зі звичними бажаннями. Найменше, що ми можемо зробити, — піти їм назустріч і проявити трохи поваги та емпатії", — зазначають автори світлин, фотографи Костянтин та Влада Ліберови.

Мета виставки — зробити ще один крок назустріч реінтеграції ветеранів, адже вони – велика частина суспільства.