Українець Ігор Клименко став найкращим студентом світу за версією Global Student Prize
Ігор Клименко

Про це повідомили 20 вересня у Нью-Йорку організатори премії Varkey Foundation. 

Ігор Клименко став найкращим студентом світу за версією престижної Всесвітньої премії Global Student Prize, отримавши нагороду у $100 000 як студент, що здійснює найбільший реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і на суспільство загалом.

Ігор навчається на фізико-математичному факультеті у КПІ імені Ігоря Сікорського. 

У 5 класі, коли розпочалася війна в Україні, зрозумів, що хоче допомогти країні і почав розробляти роботів для розмінування. 

У 10 класі почав використовувати квадрокоптери та дрони у своїх винаходах. 

Останні два роки працює над своїм дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке презентує на численних конкурсах та виставках. 

Отриману премію Ігор спрямує на розвиток своїх винаходів. У планах інноватора — масове виробництво. 

Довідка. Під час вибору найкращих студентів Global Student Prize бере до уваги декілька факторів: навчальні досягнення, креативність, інноваційні підходи, реальний вплив на своїх однолітків, спільноту та суспільство загалом. Премію заснували компанія Chegg.org у партнерстві з організацією Varkey Foundation. Премію запровадили, щоб висвітлювати зусилля незвичайних студентів у всьому світі, які змінюють наш світ на краще. Global Student Prize — "донька" Глобальної премії для вчителів Global Teacher Prize