Українська поштова марка – серед найкращих марок Європи за версією PostEurop

Українська поштова марка взяла срібло на конкурсі PostEurop на найкращу марку Європи-2020.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Укрпошти.

Журі конкурсу вибрало марку "Листоноша Федір Фекета" художниці Ірини Медведовської про легендарного закарпатського листоношу, який щодня долав десятки кілометрів, щоб доставити пошту.

Дивіться також: В Україні випустили першу поштову марку з доповненою реальністю – фото

Зазначається, що друге місце вона розділила ще з двома учасниками – марками Фарерських островів та Швейцарії, що стало безпрецедентним випадком за всю історію проведення конкурсу.

Зазначається, що тираж української поштової марки "Листоноша Федір Фекета" 100 000 примірників.​

Федір Фекета (1789 – 1838) працював листоношею та щодня протягом 30 років пішки доставляв кореспонденцію в будь-яку пору року за будь-якої погоди. Його шлях пролягав гірськими стежками, де доводилося перебиратися через гірські річки.

PostEurop - об’єднання державних поштових операторів Європи, один із установчих об'єднань Всесвітнього поштового союзу. Міжнародний конкурс поштових марок "Найкраща марка Європи 2020" був присвячений темі "Давні поштові маршрути". 

В Укрпошті нагадали, що минулого року дві марки вибороли нагороди міжнародного конкурсу Nexofil Award 2020 (Мадрид, Іспанія): золото здобула поштова марка "Слава Україні!" за найоригінальніший формат у світі, друге місце у категорії "Найкраща марка світу за технологією офсетного друку" посіла марка "Сорочка (фрагмент). Чернігівська область".