В Австралії знайшли корабель, який затонув 55 років тому. Він майже неушкоджений
Фото: CSIRO

В Австралії знайшли корабель MV Noongah, який затонув 55 років тому. Тоді загинула 21 людина.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Про це пише BBC.

MV Noongah – вантажне судно, яке перевозило сталь біля узбережжя Нового Південного Уельсу, що в Австралії. У 1969 році воно потрапило в шторм і, ймовірно, зазнало невиправних пошкоджень.

В Австралії знайшли корабель, який затонув 55 років тому. Він майже неушкоджений
Фото: CSIRO

Команда надіслала "сигнал лиха". Протягом наступних 12 годин рятувальники знайшли двох чоловіків на окремих рятувальних плотах і ще трьох, які тримались за деревʼяну дошку. Доля решти 21 члена екіпажу – досі таємниця. Загалом ця пошукова операція стала однією з наймасштабніших в історії Австралії. 

Вперше затонулий корабель помітили місцеві жителі декілька років тому біля узбережжя міста Саус-Вест-Рокс. Координати передали місцевій владі. В останніх були підозри, що це саме MV Noongah, однак бракувало технічних ресурсів для остаточної ідентифікації.

У червні 2024 року високотехнологічне судно, що належить Науково-промисловій дослідницькій організації Співдружності (CSIRO), відправили за координатами. Вони знайшли майже неушкоджений корабель на 170 м нижче морської поверхні. Його ключові розміри збігаються з MV Noongah. Про знахідку повідомили сімʼям екіпажу.