Албанія і круїзи, щоб помилуватись осіннім листям. Які подорожі обирають американці восени
Фото: freepik
Зміст:
  1. Національні парки США
  2. Санта-Фе, Нью-Мексико
  3. Японія
  4. Repositioning cruises
  5. Діснейленд
  6. Албанія
  7. Круїзи, щоб помилуватись осіннім листям

"Осінь – ідеальна пора року для подорожей. З літа до вересня-жовтня ціна на авіаквитки значно падає. Восени, куди б ви не прямували, подорож вийде на 30% дешевше, ніж у сезон", – каже Гейлі Берг, провідна економістка туристичної платформи Hopper в розмові зі CNN.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

"Зачекавши на завершення літнього сезону, ви не тільки отримаєте значно нижчу вартість на подорож, а і кращі враження від неї", — зауважує консультант із питань подорожей Дейв Гершбергер.

Добірка місць, за версією CNN, які слід відвідати:

Національні парки США

Національні парки США набули чималої популярності за останні роки. У розпал сезону потрібно бронювати місця завчасно, але не восени.

До прикладу, в Каліфорнійському національному парку Йосеміті, який вимагав бронювати місце щодня влітку, а тепер просить лише в суботу, неділю і свята.

Ба навіть у національному парку Маунт-Рейнір, що у Вашингтоні, бронювання скасовують 2 вересня. А квитки до найближчого великого міста – Сіетл – впали в ціні більш ніж на $100.

Проте слід зазначити, що є парки, які навпаки мають популярність саме в осінній сезон, наприклад – національний парк Акадія в штаті Мен.

Санта-Фе, Нью-Мексико


Часто в Санта-Фе в розпалі сезону неможливо знайти вільних номерів або навіть місць для паркування, проте ця проблема зникає восени.

Місто може здивувати великою кількістю подій та музеями, до прикладу – музей Джорджії О'Кіф і музей міжнародного народного мистецтва, які є одними з багатьох визначних пам'яток для поціновувачів мистецтва.

Також є безліч місць для осінніх прогулянок на природі, що знаходяться неподалік.

Японія


Наразі Японія є одним із популярних напрямків серед американських туристів через падіння єни та завершення пандемії.

Згідно з даними Hopper, вартість авіаквитків туди й назад до Японії цієї осені в середньому становить $942, це на 33% менше, ніж ціни влітку 2024 року. Нині ціни впали на 21% проти аналогічного періоду минулого року.

Також Hopper рекомендує Японію як популярне місце для сімейного відпочинку зі зручним громадським транспортом та недорогими розвагами і харчуванням.

Repositioning cruises


Repositioning cruises — це спеціальні круїзи, під час яких круїзні лайнери переміщуються з одного регіону в інший.

Це чудова можливість для мандрівників, які готові здійснити "відкрите круїзне плавання" (подорож, яка починається в одному порту, а закінчується в іншому. — Ред.).

"Замість того, щоб перевозити порожні лайнери, вони продають ці круїзи громадськості, часто за досить низькою ціною. Окрім економії, мандрівники також можуть насолоджуватися маршрутами, які зазвичай не продаються", – сказав Аарон Саундерс, старший редактор Cruise Critic.

Наприклад, 13-денний трансатлантичний круїз на Norwegian Epic у жовтні зупиняється в Римі, Каннах, Ібіці, Картахені (Іспанія) та Понта-Делгада на Азорських островах Португалії, перш ніж прибути в порт Канаверал у Флориді. Круїз починається від $688 на особу (або $53/ніч).

Діснейленд


З початком навчального року в парках Діснея зменшується кількість відвідувачів.

Квитки до парку розваг Walt Disney World Resort у вересні є одними з найнижчих, починаючи від $109 за одноденний квиток до одного парку Animal Kingdom.

Албанія


Останній прогноз Hopper показує, що подорожі Європою залишаються так само дорогими, проте восени ви можете заощадити понад 30% на авіаквитках до Європи.

Албанія ж може зацікавити своїми пляжами любителів відпочинку на морі. Але окрім моря вона теж може запропонувати Прокляті гори, дику річку Вйоса чи Албанську рив’єру.

Круїзи, щоб помилуватись осіннім листям


Ціни на проїзд там становлять лише $55 на людину за ніч. Плавання може бути цікавим для тих, хто хоче познайомитися з регіоном восени – з маршрутами, що включають такі порти, як Портленд, Бар-Харбор, Сент-Джон, Галіфакс і Квебек.

Проте варто зазначити, що ці подорожі також мають на меті відкрите круїзне плавання.