В Індії волонтера, який перехворів COVID-19, лихоманкою і малярією, двічі вкусила кобра

Під час поїздки в Індію британський працівник благодійної організації Єн Джонс перехворів коронавірусом, малярією, лихоманкою денге і наостанок його вкусила кобра, через що він отримав порушення зору та параліч.

Про невдалу поїздку Джонса пише BBC, посилаючись на слова його сина.

Сім’ю благодійника його стан "дуже злякав".

"Коли ми почули, що він також постраждав від смертельно-загрозливого укусу, крім усього, що він пережив, ми, чесно кажучи, не могли в це повірити", – сказав він.

В Індії волонтера, який перехворів COVID-19, лихоманкою і малярією, двічі вкусила кобра
Єн Джонс. Фото PA MEDIA

Колишній медичний працівник керував благодійним соціальним підприємством з допомоги майстрам вийти з бідності.

Клер Робертсон, із громади Action Isle of Wight, яка керує підприємством, розповіла, що Джонс тимчасово проживав на складі соціального підприємства в Джодфурі, щоб бути ближчим до людей, яких підтримує.

"Він перебував у районі складу, де влаштував житлові приміщення, коли його пес Рокі почав гавкати, і коли він простягнув руку, щоб заспокоїти собаку, кобра, насторожена його раптовим рухом, двічі вкусила його", – розповіла Робертсон.

Сім'я Джонса заявила, що він провів майже два тижні в реанімації, але покинув лікарню в Індії через велику кількість пацієнтів з коронавірусом.

Громадська організація "Острів Уайт" зібрала понад 12 000 фунтів стерлінгів на веб-сайті збору коштів для покриття вартості лікування Джонса та щоб повернути його додому.

Його син Себастьян сказав, що батько рішуче хотів залишитися в країні і продовжувати свою роботу, щоб допомогти людям.

Сам Єн вважає, що залишився живий після стількох хвороб завдяки своєму доброму серцю.