У США онколог полегшив життя колишнім пацієнтам на $650 000, пробачивши їхні борги

У США лікар-онколог Омар Атік позбавив своїх пацієнтів боргів на суму $650 000.

Про його вчинок пише BBC.

Омар Атік – медичний онколог з майже 40-річним стажем – закрив свою онкологічну клініку в Пайн-Блафф, штат Арканзас, в березні після майже трьох десятиліть роботи.

Після закриття клініки ще декілька місяців лікар намагався отримати гроші назад. Утім, вирішив пробачити пацієнтам борги.

Дивіться також: Добрий жест на 28 людей. У США клієнт ресторану зробив різдвяний подарунок персоналу

"З часом я зрозумів, що є люди, які просто не можуть платити", – сказав Атік у коментарі виданню "Доброго ранку, Америка".

У різдвяний тиждень близько 200 колишніх пацієнтів лікаря Атіка отримали святкове привітання зі словами: "Я сподіваюся, що ця записка знайде вас в порядку. Арканзаська онкологічна клініка з гордістю обслуговує вас в якості пацієнта. Хоча різні медичні страховки оплачують більшу частину рахунків, та для більшості пацієнтів навіть відрахування і доплата можуть бути обтяжливими. На жаль, саме так і працює наша система охорони здоров'я в даний час. Арканзаська онкологічна клініка закриває свою практику після більш ніж 29 років самовідданого служіння суспільству. Клініка вирішила відмовитися від всіх претензій по рахунках. Зі святом".

"Я бачив пацієнтів протягом багатьох років, у яких просто нічого не було або які збанкрутували, намагаючись оплатити своє лікування. Багато в чому це здається абсолютно несправедливою ситуацією", – вважає лікар.

Атік, в даний час професор Університету Арканзасу медичних наук в Літл-Року, і його дружина є батьками чотирьох дітей, всі з яких або лікарі, або вчаться на медиків.

Він бажає своїм тепер звільненим від боргів пацієнтам, щоб вони вступили в 2021 рік з певним полегшенням.