В Україні з'явиться ще одна культурна премія – для музикантів

В Україні заснували нову премію для культурних діячів – імені Мирослава Скорика.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Так 28 квітня вирішив Кабінет міністрів, ухваливши законопроєкт, розроблений Міністерством культури. Про це йдеться на сайті Мінкульту.

За що можна отримати премію?

За впровадження новітніх непересічних практик у композиторській, виконавській, музикознавчій, музично-організаційній, освітній діяльності у сферах академічної, фольклорної та популярної музики.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Розмір премії пропонують визначати у порівнянні з Національною премією України імені Тараса Шевченка та Державною премією України імені Олександра Довженка. Останні роки їх розмір був 200 тисяч гривень.

Довідково: Мирослав Скорик – український композитор. Його музика поєднувала у собі національний колорит та сучасну музичну техніку. Зокрема популярності здобула його "Мелодія" ля мінор. Написав музику до фільму "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова. Викладав у Львівській та в Київській консерваторіях, працював в США і Австралії, очолював кафедру історії української музики в Національній музичній академії ім.Чайковського. Був співголовою Національної спілки композиторів, художнім керівником Київської опери. У 2008 році Скорик був удостоєний звання Герой України з врученням Ордена держави, в 2010 – удостоєний Ордена за заслуги I ступеня. Має світове визнання. Скорик пішов з життя 1 червня 2020 року, йому був 81 рік.