"Яка ти однокласниця?", користувачів розлютив резонансний допис гурту Latexfauna (Оновлено)
Фото: @latexfauna

Напередодні 1 вересня гурт Latexfauna опублікував допис, у якому просить авдиторію обрати з добірки тезу, що характеризує "однокласницю", серед переліку, зокрема, були:

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

"Маріна, зустрічається з бандітом, який їзде на вишньовій восьмьоркі";

"Таня, вчительська донька, яку тягнуть на медаль"

"Ліна, злісна принципова незайманка";

"Діана, безбожно красіва однокласниця";

"Поліщук, однокласниця яку називають тільки по прізвищу".

Користувачі соцмереж піддали критиці допис та засудили гурт за сексуалізацію підлітків, неповагу до жінок, слатшеймінг (критика та осуд жінок і дівчат за їхню сексуальну активність, або ж вигляд чи поведінку, які в інших асоціюються з цією сексуальною активністю. – Ред.) та шкільний булінг.

Одна з користувачок Instagram поцікавилася: "А латексфауна взагалі знає, що "однокласниця" – це перш за все дитина?". Інша висловила своє обурення, написавши: "Огидно читати цей пост, вам треба підтягнути предмет Повага до жінок". Третя ж написала: "Крінжовіше за цей пост тільки те, що жінки вам говорять, який це сексизм і як їм неприємно. Але гурт лише з чоловіків продовжує наполягати, що це крутий гумор".

У своїх відповідях на гнівні коментарі Latexfauna написали, що допис несе в собі "вищий гумор":

– "Дуже люблю фауну, але котрий раз помічаю такі пости з низькосортним пубертатним "юмором". Відписуюсь, бо не хочу псувати уявлення про цю групу".

— "Та який низькосортний. Це вишак", – Latexfauna.

Іншій коментаторці гурт "надіслав" своє "супервибачення":

— "Емм, я відчуваю супернеповагу до жінок через цей пост".

— "Наше супервибачення вже запаковано і чекає на відправлення. @novaposhta.official просимо надати сприяння у терміновому відправлені. У вкладенні ви можете знайти "чуство юмора", – Latexfauna.

Попри суспільне обурення виконавці опублікували ще одну добірку, де пропонують користувачам наразі обрати з переліку тезу про "однокласника". 

Однак частина користувачів залишилися незадоволеними комунікацією з гуртом та написали: "Серйозно? Замість того щоб вибачитись за недолугий жарт і закрити цю тему, ви вирішили ще й чоловіків принизити?".

Оновлено:
У коментраі для LIGA.Life директор групи Latexfauna Борис Гінжук відповів, що допис має зв’язок з піснею "Черкащина" та ліричним героєм цієї пісні. З його слів, у публікації гурт вирішив обіграти стереотипні пліткування, які побудують в школах.

"Ми гурт, який постійно сексуалізує, як чоловіків, так і жінок. Ми не бачимо в цьому нічого поганого", – сказав Гінжук і додав: "Тож, наступним постом про однокласників ми показали, що урівноважуємо статі в диспуті про об’єктивації. Ба більше, ми вважаємо, що в Україні замало сексуалізують чоловіків".

Водночас гурт запевняє, що допис не закликає до агресії та не провокує жорстокість:

"В Україні є безліч проблем, зокрема і булінг. Але булінг роблять не пости, а виховання батьків. Ми розуміємо, що у когось є неприємні і травматичні спогади щодо свого життя в школі. Якщо комусь він нагадав про власні травми, то нам прикро. Такої мети не переслідували. Наш пост не закликає до агресії і не провокує жорстокості", — сказав в коментарі LIGA.Life Борис Гінжук.