Корисні нічні перекуси, які можна їсти та не товстіти
Фото: pexels.com

Ми звикли вважати, що їсти після шостої вечора не можна. Максимальний психологічний часовий рубіж для тих, хто прагне позбавитись зайвої ваги – сьома вечора.

Але в нас є для вас добрі новині – якщо правильно підібрати продукти, нічні перекуси можуть бути корисними й навіть допомагають худнути! Тож, що ж повинно завжди бути у вашому холодильнику, якщо вам раптом захочеться перекусити перед сном?

Горіхи

Так, ми пам’ятаємо, що вони доволі калорійні! Але горіхи забезпечують ідеальний баланс здорових жирів, білків і клітковини. Їв вживання знижує ризик серцевих захворювань і може допомогти запобігти певним видам раку, депресіям та іншим захворюванням.

Попри відносно високий вміст жиру, вони ситні. Кілька досліджень свідчать про те, що вживання помірних порцій горіхів може допомогти вам схуднути – це головна новина!

Ківі

Ківі – низькокалорійний фрукт, адже калорійність двох очищених плодів лише 93 ккал! Також в них є 5 грамів клітковини та 190% рекомендованого щоденного споживання вітаміну С.

Це один з небагатьох фруктів, де багато серотоніну, який може допомогти швидше заснути. Стримання тяги до вуглеводів – ще одна цікава сторона цього нейромедіатора.

У дослідженні за участю 24 дорослих із проблемами сну було виявлено, що перекус ківі перед сном зменшує час на засипання на 35%, збільшує час сну на 13% й робить його міцнішим на 5%.

Учасники щовечора за годину до сну їли два ківі, вели  щоденники сну та використовували наручні годинники для відстеження якості сну.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Вівсянка

Ми звикли, що вівсяна каша – це "ранкова їжа", але дослідження кажуть, що вона, як і ячмінь та рис (особливо чорний або червоний рис), є природним джерелом мелатоніну.

Крім того, якщо приготувати її на воді, вівсянка перетворюється на смачний та дієтичний перекус!

Одна чверть склянки (175 г) звареної на воді вівсяної каші у середньому вийде вам у на 124 ккал. Одна столова ложка родзинок – це плюс ще 27 ккал.

Йогурт

Йогурт – чудове джерело кальцію. Виявилося, цей мінерал не тільки робить наші кістки міцнішими, але й покращує якість сну – організму потрібен кальцій, щоб виробляти мелатонін з амінокислоти триптофан.

А білок казеїн, який теж є у йогурті, може допомогти зменшити почуття голоду наступного ранку.

Йогурт (особливо грецький) – смачний та низькокалорійний продукт, навіть якщо ви додасте туди жменьку фруктів або ягід.

Варені яйця

Варені яйця – універсальний продукт. Їх можна їсти з овочами, сиром або рибою. Одне яйце містить лише 72 калорії і забезпечує 6 грамів білка, у тому числі 83 мг триптофану, що втамовує голод.

Інші продукти

За документом MITMedical про корисні нічні перекуси, можете спокійно побалувати себе:

  • маленькою коробочкою цільнозернових пластівців з нежирним або 1% молоком;
  • нежирним сиром з консервованими або свіжими фруктами;
  • маленькою піалкою варених бобів едамаме;
  • невеликий лавашем із цільної пшениці з хумусом;
  • бутербродом з індичкою;
  • невелика банкою консервованого тунця з кількома цільнозерновими сухарями:
  • кількома рисовими коржиками з натуральним арахісовим маслом;
  • скибочками яблук або паличками селери з натуральним арахісовим маслом;
  • спортивним батончиком або шейком (знайдіть з меншим вмістом цукру та з більшим вмістом білка та клітковини).

Тож, смачного та надобраніч!

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин