Тренування Ганнібалу: що таке вуличні тренування та хто такий Hannibal For King
Фото: unsplash.com

Що таке вуличні тренування

Попри те, що на вулиці зараз доволі прохолодно, майже на кожному спортивному майданчику можна побачити доволі багато людей – фізичні вправи на турніках розігрівають не гірше гарячого чаю.

Про всяк випадок нагадуємо, що вчені радять носити захисні маски навіть на вулиці для захисту себе та людей навколо від вірусу, адже ви можете бути безсимптомним носієм. 

Тренування на турніках – це ціла вулична культура Street Workout.

Street workout — (укр. вуличне тренування) — це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських об'єктах, таких як шкільні двори, парки, спортивні майданчики в міській забудові. Включає тренування на турніку, брусах, яке відбувається на свіжому повітрі.

У вуличному тренуванні є чотири основних напрямки: воркаут (вуличний воркаут та ґетто воркаут), дворова гімнастика, джимбарр (стиль вуличної гімнастики з Колумбії) та фрістайл-бар – кожний зі свомиї специфічними вправами та правилами.  

Є навіть спеціальні мобільні застосунки із вправами та порадами: Street Workout App (Google Play), Calisthenics Workout Routines (App Store), Street Workouts Calisthenics: Trainer Fitness (Google Play) та багато інших.

В Україні цей напрямок завжди був популярний, але обертів набрав у 2009 році. Зіркою українського воркауту став Денис Мінін після того, як відео з його системою тренувань було опубліковане в Інтернеті.

Американською зіркою вуличних тренувань став Ганнібал (Hannibal For King). Його система тренувань завоювала прихильність багатьох спортсменів по всьому світу.

То хто ж такий Hannibal For King?

Хто такий Hannibal For King

Ганнібал Тайрон Ленхем (анг. Hannibal Tyron Lanham, прізвисько Hannibal For King – Ганнібал Кінг) народився 4 лютого 1978 року, Джамейка, Нью-Йорк, США. Це популярний американський атлет, популяризатор калістенікі, фітнес-тренер та відеоблогер.

В нього було доволі важке дитинство та доросле життя аж до того моменту, як його друзі запропонували йому вийти на двір та показати деякі рухи та вправи на турніках, а вони знімуть це на відео. Саме після цього його життя змінилося на краще.

Це сталося у 2008 році після завантаження саме цього відео в Інтернет, на якому робить він робить, здавалося б, неможливі рухи на турніку. З того самого моменту Ганнібал став популярним серед любителів вуличних тренувань.

Тренування Ганнібала

Ганнібал розробив свою систему тренувань. Відомий своїми інтенсивними тренуваннями, він зосередив увагу не на використанні додаткової ваги під час виконання вправ, а на кількості повторів. Оскільки він використовує виключно свою вагу тіла, основна увага приділяється витривалості, а не силі.

Що стосується вуличних тренувань для початківців, Ганнібал вважає, що найкращий варіант – тренування "Навколо світу".

Тренування Ганнібала "Навколо світу" для початківців (один підхід):

  • 5 підтягувань;
  • 5 віджимань на трицепси ("діпи");
  • 10 віджимань.

І це все! Основна фішка цього воркауту – ви повинні виконувати стільки підходів, скільки зможете, протягом години. За словами Ганнібала, це найкращий варіант для початку тренувань на турніках. Після того, як у вас з'явиться сила та витривалість, можна переходити до складніших тренувань.

Типовий режим тренування самого Ленхема виглядає так:

  • сети з віджиманнями: 30/29/28/27/26/25/24/23/22/21/20;

  • сети з підтягуваннями: 10/9/8/7/6/5/5/5/5/5/5;

  • сети з діпами (віджимання на трицепси): 20/19/18/17/16/15/14/13/12/11/10;

  • сети з підтягуваннями зворотним хватом з виведенням підборіддя над перекладиною: 10/9/8/7/6/5/5/5/5/5/5.

Відео з тренуваннями Ганнібала

Відео: Youtube-канал Muscle Madness

Це неймовірна сила, гнучкість, витривалість та відчуття балансу! І все це можна отримати абсолютно безкоштовно – треба просто почати тренуватися хоча б кілька разів на тиждень. Вулиця – наш спортзал просто неба, який не можна закрити на карантин вихідного дня!

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин