Як приготувати бананове молоко. Рецепт та користь для здоров'я
Фото: pexels.com

Бананове молоко – це варіант без молочних продуктів, без горіхів, який ви можете використовувати, як і інші типи молока.Це напій, виготовлений з бананів та води.

Завдяки своєму основному інгредієнту – банану – бананове молоко корисне для здоров’я. Однак, залежно від рецепта, воно може містити додані підсолоджувачі, ароматизатори або інші менш корисні інгредієнти.

Зазвичай бананове молоко роблять з води та бананів, збиваючи їх до однорідності. Звісно, що на смак воно нагадує банани.

Воно набирає популярності й багато людей з алергією на горіхи почали використовувати його як альтернативу горіховому молоку.

З ним можна готувати вівсянку, пити його як напій, використовувати в смузі й навіть додавати у каву.

Користь бананового молока

Окремих досліджень користі бананового молока не проводилось, але воно складається з води та банану, тож його користь така ж, як і в бананів.

Один середній банан (118 г) забезпечує 25% добової норми для вітаміну B6, 9% добової норми для калію та 8% добової норми для магнію.

Вживання продуктів, багатих калієм, сприяє здоровому артеріальному тиску й знижує ризик серцевих захворювань. Магній у бананах також допомагає захистити серце.

Крім того, отримання достатньої кількості вітаміну B6 з їжею підтримує розвиток мозку, імунну функцію та білковий обмін.

Банани також містять тип харчових волокон, який називають стійким крохмалем. Він покращує травлення та живить здорові кишкові бактерії. Банани, які є менш стиглими або зеленими, як правило, містять більш стійкий крохмаль, ніж стиглі

Рецепт бананового молока

Рецепт бананового молока
Банани, фото – pexels.com
У домашньому банановому молоці в одній склянці міститься: 105 ккал, 1,3 г білка, менш як 1 г жиру, 27 г вуглеводів, 3,1 г клітковини та 14 г цукрів.

Інгредієнти:

  • 1 середній банан;

  • 1 склянка води;

  • Дрібка ваніліну та кориці (за бажанням);

  • 1 столова ложка меду або кленового сиропу за бажанням.

 

Як приготувати.

Збийте блендером всі інгредієнти й насолоджуйтесь. Також туди можна у якості підсолоджувачів додати кілька фініків.

Воно доволі швидко починає розділятися на шари, тож краще використовувати його відразу ж після приготування.

Більше їжі та смачних рецептів – у нашому Телеграм каналі Mood food.