Як зробити пробіжки веселішими. Чотири гри для бігунів
Фото: pexels.com
Зміст:
  1. Побийтеся об заклад
  2. Зміна лідера
  3. Шпигун
  4. Веселі перегони

Коли ви починаєте бігати, регулярні тренування можуть допомогти зняти стрес. Але іноді необхідність виходити й бігати мовчки по кругу на стадіоні сама по собі може викликати стрес й небажання виходити з дому. 

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Особливо це стосується початківців, які ще не набули належної фізичної форми й для яких кожні додаткові 100 метрів дистанції – це біль та піт.

Олімпієць, тренер та бігун Джефф Галлоуей дає чотири простих поради як зробити біг цікавішим заняттям. Пропонуємо вам спробувати їх наступного разу, коли буде важко виганяти себе на наступну пробіжку.

Побийтеся об заклад

Запишіть час, який, на вашу думку, знадобиться вам, щоб пробігти знайомий маршрут. Коли закінчите тренування, подивіться, наскільки близько ви підійшли до свого прогнозу. Ще цікавіше робити це з групою й потім робити ставки, у кого вийшов найточніший прогноз. 

Можна навіть вибрати якусь винагороду переможцю – безкоштовну каву, пончик або привілей вибрати наступне тренування.

Порада. Часті спроби цього типу бігу дійсно можуть допомогти вам навчитися бігати без того, щоб нескінченно дивитися на годинник.

Зміна лідера

Цей вид бігових тренувань можливий лише в групі. Спочатку для розминки ви всі разом біжите два кілометри у легкому темпі. Потім кожні одну-дві хвилини людина, які біжить позаду, набирає темп виривається вперед (але без спринту). Й так по черзі кожен виступає лідером групи.

Порада. Намагайтеся частіше змінювати місце для бігу. Різна місцевість змусить вас звертати увагу на оточення, регулювати темп руху та працювати в групі, щоб закінчити дистанцію разом.

Шпигун

Дитяча гра може допомогти пробігти кілометри. Виберіть предмет, який ви, найімовірніше, часто бачите в дорозі: червоний світлофор або знак зупинки, собака, що гавкає, тощо. Побачивши його, починайте швидко бігти протягом 10-60 секунд, потім пройдіться одну хвилину, а потім знову починайте шпигувати.

Порада. Ви також можете грати в цю гру з групою. Як тільки ви оберете предмет для шпигування, той, хто першим побачить його, може бігти нормальним темпом, тоді як всі інші повинні прискоритись. Чим більше людей у вас, тим швидшою буде ваша реакція!

Веселі перегони

Сплануйте маршрут на будь-яку відстань. У точці розвороту зупиніть годинник й порахуйте, скільки часу в вас пішло на подолання цієї дистанції. На зворотному шляху збільшуйте свій темп, щоб пробігти цей же проміжок швидше. Це чудовий спосіб відчути свій темп бігу.

Порада. Бажано використовувати маршрут на пласкій місцевості. Пробігти швидше другий тайм набагато складніше, якщо в один бік ви бігли з гірки, а тепер вам доведеться набирати висоту.

Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.