Рецепт обіду: гарбузовий крем-суп з кокосовим молоком
Фото: unsplash.com

Гарбуз зміцнює імунітет, покращує роботу серцево-судинної системи, сприяє схудненню та робить наш зір гострішим. Крім того, він не тільки корисний, а й смачний. З гарбуза можна приготувати безліч страв починаючи з салатів і закінчуючи десертами. Ми вже ділилися з вами рецептом корисної гарбузової запіканки,легкого горіхово-гарбузового кексу для всієї родини та ніжного гарбузового крем-супу. 

Ми пропонуємо скуштувати ще одну смачну цікавинку – тайський гарбузовий крем-суп з кокосовим молоком та червоної пастою каррі. Готується швидко, смакує добре!

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки тайської червоної пасти каррі;

  • 4 склянки курячого або овочевого бульйону;

  • 2 склянки гарбузового пюре;

  • 1 ¾ склянки кокосового молока;

  • 1 великий нарізаний червоний перець чилі;

  • кінза для гарніру за бажанням.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Техніка приготування.

  1. Перше, що вам необхідно зробити, це відварити гарбуз на пюре. Також його можна запекти у духовці – буде корисніше та смачніше, але це варіант, коли в вас є багато часу та бажання експериментувати. 
  2. Варити краще вже разом з додаванням спецій (лаврушка, чорний за духмяний перець) та, наприклад, луком і морквою, щоб на виході ви отримали повноцінний овочевий бульйон для подальшого використання у рецепті.
  3. Відварений гарбуз збийте блендером у пюре. Овочевий бульйон залиште окремо чекати свого часу.
  4. У велику каструлю покладіть пасту каррі й прогрівайте її на середньому вогні приблизно одну хвилину або поки вона не стане запашною. Додайте відповідну кількість бульйону й гарбузового пюре, перемішайте.
  5. Варіть приблизно три хвилини або поки суп не почне пузиритися. Додайте кокосове молоко й варить ще близько трьох  хвилин.
  6. Готовий суп розлийте по тарілках, прикрасьте підсмаженим гарбузовим насінням. Кінзу та тоненькі кільця перцю чілі можна додати за бажанням

Смачного!