Як зареєструватися на заплив через Босфор: покрокова інструкція
Фото: depositphotos.com

Що таке заплив через Босфор

Інтерконтинентальний заплив через Босфор – це унікальна подія міжнародного рівня! Ваша мета – подолати 6,5 кілометрів між Європою та Азією й вкластись у виділені часові ліміти. На фініші вас чекає пам’ятна медаль, теплі обійми та незабутні враження. 

Лише одна думка про те, що ви перепливли з європейської частини Стамбулу на азійський берег, викликає щедрі фонтани дофаміну, і вже через 5 хвилин ви будете планувати з друзями заплив на наступний рік.

Для того, щоб отримати бажаний квиток на здійснення мрії, вам спочатку потрібно зареєструватися на сайті. І тільки після цього вже вичікувати момент у визначений час. Заплив через Босфор проходить щороку в липні. Дати визначаються організаторами щороку.

Дата реєстрації на заплив у 2021 році ще не вказана на офіційному сайті, але з року в рік подія відбувається в ніч з третього на четверте січня. 

Покрокова інструкція

Реєстрація на сайті

Перше, що вам потрібно зробити – зайти на сайт  bogazici.olimpiyatkomitesi.org.tr. Там у шапці потрібно обрати мову – EN (англійська). Після цього можна спокійно продовжувати реєстрацію.

реєстрація на заплив через Босфор
Реєстрація на заплив через Босфор

Далі натискаєте на сайті на кнопку Sign Up й дуже уважно заповнюєте форму.

Ім'я та Прізвище вказуємо так само як у вас зазначено в чинному закордонному паспорті, з яким ви відвідаєте Туреччину.

Реєстрація на заплив через Босфор
реєстрація на заплив через Босфор – заповнння форми

На вказану електронну адресу вам протягом декількох секунд надійде пароль – набір цифр. Скопіюйте його без пробілів. Потім на сайті увійдіть за допомогою вашого e-mail та цього пароля. Для входу використовуйте кнопку Sign In.

Все, ваша реєстрація завершена! Тепер головне зберегти пароль та логін і скористатися цим у день реєстрації. 

Звертаємо вашу увагу на те, що реєстрація не сайті – це не реєстрація на сам заплив! Дуже важливо про це пам’ятати! Для того, щоб зареєструватися на саму подію, треба зайти на сайт під своїм логіном у визначену дату та час і подати заявку!

Вартість участі у запливі – 100$, тож під час реєстрації на запливі дуже важливо мати певну суму на картці, з якої ви збираєтесь оплатити участь. 

  • Перевірте, чи достатньо у вас коштів на картці.

  • Перевірте, чи стоять у вас ліміти на оплату в Інтернеті (це дуже важливо!).

  • Перевірте особливості конвертації валют саме у вашому банку.

  • Перевірте, чи немає заборон на покупки на сайтах за межами України.

Реєстрація на заплив

У визначену організаторами дату та час заходимо на сайт http://bogazici.olimpiyatkomitesi.org.tr/.

Входимо в особистий кабінет за допомогою кнопки Sign In + реквізитів, які лежать у вас на пошті. Ви повинні побачити зверху "Welcomе, Ваше Ім’я та Прізвище англійською".

Заповнюємо реєстраційну форму якомога швидше й відстежуємо статус своєї заявки. 

Як зареєструватися на заплив через Босфор: покрокова інструкція
реєстрація на заплив через Босфор – стату заявки

З огляду на досвід попередніх років сайт доволі часто "падає" під натиском великої кількості охочих. Сама реєстрація може тривати лише годину. Головна проблема в тому, що кількість слотів для кожної країни обмежена, тож ви можете просто не встигнути отримати бажаний квиток.

Але це не означає, що треба опускати руки. По-перше, це гарна нагода відвідати Стамбул і подивитися, як проходить сам заплив – це захопливе видовище! По-друге, у вас, мабуть, знайдуться друзі, які таки отримали слот у запливі, тож можна поїхати разом з ними й підтримати їх морально.

Насолода смачною турецькою їжею – це окремий вид туризму у Стамбулі! Рекомендуємо скуштувати хліб зі скумбрією на грилі (Balik Ekmek – є безліч різних варіантів) та мідії, фаршировані гострим рисом (Midye dolmasi подають з лимоном).

І не забувайте про прогулянки вузькими вулицями старовинних районів та невеликими місцевими ринками на азійському узбережжі міста, адже там зовсім інша атмосфера й можна знайти те, чого нема у туристичній частині.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин