10 причин, чому ми припиняємо займатися сексом. Пояснення психолога
Фото: depositphotos.сom

Розмова про інтимність і секс для багатьох пар складна і болюча, каже клінічний психолог Барбара Грінберг. Навіть ті подружжя, які розкривають різну інформацію про своє особисте життя, замовкають, коли треба обговорювати сексуальний аспект.

Барбара Грінберг виокремила 10 причин, чому пари припиняють займатися сексом. І закликає спілкуватися про ці проблеми зі своїм партнером.

"Мовчання про секс не є золотом", – каже Грінберг.

Причина 1. Бояться, що не те щось почують.

Часто партнери бояться запитувати один одного, що не так в сексуальних відносинах. Вони не хочуть почути "страшну" відповідь. Саме так! Вони бояться, що кохана людина уже не вважає їх привабливою або порівнює з кимось. Чи взагалі, що секс є з кимось іншим поза офіційними стосунками. Страх бути покинутим чи кимось заміненим вбиває бажання розібратися, а що не так. Тому ніхто нікого і не запитує.

Причина 2. Ділові партнери.

Ви продовжуєте жити разом, але це більше нагадує ділову домовленість. Зі спільним бюджетом легше розв'язувати усі побутові питання. Романтика уже покинула це подружжя. Про гроші спілкуєтеся, а про секс – ні.

Причина 3. Виснаження.

У списку ваших пріоритетів перше місце посідає робота або діти. А от секс – давно не на топових позиціях. Важко думати про заняття коханням, якщо ви щодня працюєте в режимі "24/7" і повертаєтеся додому з "нульовою власною батарейкою".

Причина 4. Припинили любити своє тіло.

Ваше тіло змінилося – це результат народження дітей, меншої активності, неправильного харчування, старіння. Причина може бути різною, але проблема одна – ви відчуваєте, що стали іншими. І вам це не подобається. Ви "з’їдаєте" самі себе, а тому не хочете роздягатися перед тим, хто бачив ваше тіло у кращі часи.

Причина 5. Дискомфорт під час сексу.

Біль під час сексу – це тема, яку намагаються взагалі не підіймати. Особливо це стосується жінок. Партнеру не скажуть, бо не хочеться образити. Гінекологу – бо соромно.

Причина 6. Якось нудно.

Однакова сексуальна рутина, відсутність новизни, як результат, втрата привабливості. Кому подобається робити те й саме знову і знову?

Причина 7. Відсутність довіри.

Можливо, один з партнерів зрадив, ви помирилися, але довіра залишилася ще проблемою. І ця проблема "стоїть" між вами. А як можна "оголитися" перед людиною, якій ви не довіряєте?

Причина 8. Погана гігієна.

Ваш партнер перестав приймати душ або чистити зуби перед тим, як лягати спати. Тема особистої гігієни може зруйнувати будь-які стосунки. Навряд чи вам вистачить сил зробити зауваження чи сказати – "від тебе смердить". Але й терпіти це теж тривалий час не зможете.

Причина 9. Гнів.

Людина, яка сердиться на свого партнера, навряд чи захоче вступати в фізичну близькість з ним. Розберіться нарешті – припиніть ображати один одного, тоді ваше спільне життя не постраждає.

Причина 10. Конфліктне батьківство.

Один з батьків все дозволяє, інший – все обмежує. Ви постійно сперечаєтеся, постійно відчувається стрес. Тут і гнів, і агресія, і небажання мати нічого спільного.

Клінічний психолог Барбара Грінберг запевняє, чим раніше пара почне відверто розмовляти між собою про мінімальні причини, тим легше буде повернутися до нормального сексуального життя. Якщо партнери мовчать, то крім вагомих причин, чому вони НЕ МОЖУТЬ займатися сексом, з'являється додаткове "накручування", через що пара уже НЕ ХОЧЕ займатися сексом.