1,5 річну дитину паралізувало через поліомієліт, бо батьки не зробили їй щеплення – МОЗ
Ілюстрація Depositphotos.com

На Рівненщині атьки свідомо відмовились від щеплення дитини проти поліомієліту, передбаченого медичними стандартами, через релігійні переконання, пише МОЗ.

Перші симптоми захворювання проявились 1 вересня, вже за два дні дитина потрапила в лікарню з симптомами парезу нижніх кінцівок. 

Випадок зареєстрували як підозру на поліо – гострий в’ялий параліч. Дитину обстежили, за нею спостерігають лікарі для з’ясування обставин, наголошує МОЗ.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

В області вже працює команда епідеміологів та вірусологів Національного Центру громадського здоров’я, обласного Центру контролю та профілактики хвороб. 

Вони шукають контактних осіб, збирають та аналізують їхні біоматеріали, а також детально вивчають обставин справи.

Захворіти на поліомієліт може кожна не вакцинована дитина і дорослий. Але найбільш сприйнятливі до вірусу поліомієліту діти віком до п’яти років. Тому перше щеплення діти отримують у перші місяці життя, нагадують в МОЗ.

Довідково: Поліомієліт - це гостре інфекційне захворювання. Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше – через брудні руки, інфіковану їжу та воду. В більшості випадках хвороба спершу протікає непомітно, що погіршує шанси хворого на одужання. Хвороба несе суттєві загрози для нещепленої людини та може призвести до смерті пацієнта.