Для оформлення е-лікарняного пацієнт все одно має прийти до лікаря. Покроково від НСЗУ
Ілюстративне фото: pixabay

Щоб оформити електронний лікарняний пацієнту все одно доведеться прийти на прийом до лікаря, пояснили в Національній службі здоров’я. 

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

В НСЗУ покроково розписали, як можна отримати е-лікарняний:

  • пацієнту потрібно особисто прийти на прийом;
  • лікар огляне пацієнта, визначить, чи потрібно направляти його на додаткові обстеження, чи на консультацію до інших фахівців, або ж сам призначить лікування;
  • після особистого прийому лікар має право створювати в електронній системі медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

"Перехід на електронні лікарняні означає, що відтепер пацієнту не потрібно збирати підписи на паперовому бланку і носити їх по кабінетах. Обмін інформацією відбувається автоматично. А пацієнт тим часом займається своїм лікуванням. Проте відвідувати лікаря для цього обов’язково", - пояснили в Нацслужбі.

Як працюють е-лікарняні читайте в розборі В Україні впровадили електронні лікарняні: коли, як їх видаватимуть, чи змінять виплати

  • 10 червня в Україні запустили е-лікарняні. За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, разом з лікарем Київської міської клінічної лікарні №7 створили електронний лікарняний. І сам процес зайняв не більше кількох хвилин. 
  • Пілот тривав до 31 серпня (наказ МОЗ №1066). За цей час мали протестувати систему, навчити лікарів працювати з реєстром тощо.
  • Повний перехід на е-лікарняні, який був запланований на 1 вересня, відтермінували щонайменше на місяць.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин