Екснардеп Яриніч, що судився з Супрун, бо вона назвала його хабарником, програв суд
Уляна Супрун. Фото: Андрій Гудзенко/LIGA.net

У справі екснардепа Костянтина Яриніча проти ексочільниці МОЗ Уляни Супрун суд став на сторону Супрун, повідомляє видання LB.ua, посилаючись на рішення Печерського суду.

"Позов Яриніча Костянтина Володимировича проти Супрун Уляни Надії про захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування матеріальної шкоди, залишити без задоволення", – йдеться у судовому рішенні.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Екснардеп Яриніч, що судився з Супрун, бо вона назвала його хабарником, програв суд
Джерело: LB.ua

Яриніч подав до суду на Супрун у серпні 2020 року після публікації ексочільниці МОЗ, що її біля дому хотів залякати чоловік, в машині з яким перебувала людина схожа на Яриніча.

Як розповів у коментарі LB.ua адвокат Уляни Супрун Анатолій Гасюк, Яриніч намагався оскаржити речення з її допису: "Зараз Яриніч головний лікар Кропивницького обласного онкодиспансеру, нещодавно його зловили на вимаганні хабаря в онкопацієнта". 

Слова Супрун ґрунтувалися на раніше опублікованих у ЗМІ даних, що пацієнти Кропивницького онкодиспансеру скаржаться в НСЗУ на вимагання грошей за консультації лікарів та проведення діагностики з приводу новоутворень. 

У позовній заяві Яриніч вимагав визнати цю інформацію недійсною, а також такою, яка завдає шкоди його честі та гідності та паплюжить його ділову репутацію.

Екснардеп Яриніч, що судився з Супрун, бо вона назвала його хабарником, програв суд
Костянтин Яриніч. Фото: ugorod.kr.ua

Екснардеп вимагав відшкодування моральної шкоди у розмірі 1 гривні, а також компенсації 22 тис. грн за послуги адвоката.

Проте суд відмовився визнавати інформацію про хабарництво такою, що не відповідає дійсності. 

Тепер Яриніч має 30 днів для подання апеляції.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин