І батьків, і вчителів треба швидше вакцинувати, щоб не закривати школи – ООН
Ілюстративне фото: depositphotos.comау

Дитячий фонд ООН закликав уряд України зробити усе можливе, щоб школи в Україні не переходили на дистанційний формат, йдеться на сайті організації.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Читайте також: Навчальний рік 2021-2022: яким він може бути на другий рік пандемії. Три варіанти для шкіл

Аби школи закривалися на карантин якомога пізніше, у фонді закликають прискорити вакцинацію проти COVID-19, особливо серед освітян та батьків, та посилення необхідних заходів безпеки.

За темою: Скільки вчителів щеплені проти COVID-19 напередодні навчального року

"Через карантинні заходи діти з уразливих категорій можуть мати набагато гірші результати в навчанні або повільніший прогрес, ніж очікувалося. Ще до початку пандемії учні, соціально-економічне становище яких є кращим, демонстрували кращі результати в навчанні (у середньому на 90 пунктів), ніж їхні однолітки з уразливих груп. Тому в разі закриття шкіл існує ризик посилення цих відмінностей у навчальних результатах, які вже існують в українській системі освіти", – наголосили в ЮНІСЕФ.

  • МОН запевняє, що з 1 вересня всі школи навчатимуться офлайн.
  • Раніше МОН і МОЗ представили три сценарії, як працюватимуть школи на карантині.
  • Головною умовою роботи навчального закладу при виході області з зеленої карантинної зони – 80% щеплених проти COVID-19 працівників.
  • 26 серпня освітній омбудсман Сергій Горбачов отримав відповідь МОЗу на свій запит, в якому пропонував вносити відомості про вакцинацію від ковіду у форму 063/о – "Карту профілактичних щеплень".
  • МОЗ у відповідь на запит омбудсмана повідомило, що це – незаконно, оскільки вакцинація не є обов’язковою.
  • "Як це верифікувати і перевести в документ? На підставі чого будуть видавати наказ про переведення школи на дистанційне навчання або залишати в режимі очного відвідування? Немає механізмів, це дуже болюча проблема", – заявив Горбачов.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин