Скільки вчителів щеплені проти COVID-19 напередодні навчального року
Ілюстративне фото: пресслужба Чернівецької ОДА

29% освітян повністю вакциновані від COVID-19 перед початком навчального року. Такі дані назвав начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти й науки України Юрій Кононенко в ефірі Громадського радіо.

І 23% – провакциновані першою дозою.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

"Ми починаємо роботу у звичайному режимі: з масковим режимом та дотримання соціальної дистанції. Станом на 27 серпня повністю вакциновані близько 185 тисяч освітян – це 29%. І 23% – ще 145,5 тисяч людей – провакциновані однією дозою", – розповідає Кононенко.

У дитячих садочках, за словами Кононенка, повністю вакциновані 23% працівників та працівниць. Вони працюють у звичайному режимі.

У коментарі LIGA.Life Кононенко пояснив, що дані взяті зі звітів обласних державних адміністрацій, які ті передають до Кабміну.

Такі показники в МОН вважають успішними. І кажуть, що працюють над пропагуванням вакцинації серед освітян.

  • МОН запевняє, що з 1 вересня всі школи навчатимуться офлайн.
  • Раніше МОН і МОЗ представили три сценарії, як працюватимуть школи на карантині.
  • Головною умовою роботи навчального закладу при виході області з зеленої карантинної зони – 80% щеплених проти COVID-19 працівників.
  • 26 серпня освітній омбудсман Сергій Горбачов отримав відповідь МОЗу на свій запит, в якому пропонував вносити відомості про вакцинацію від ковіду у форму 063/о – "Карту профілактичних щеплень".
  • МОЗ у відповідь на запит омбудсмана повідомило, що це – незаконно, оскільки вакцинація не є обов’язковою.
  • "Як це верифікувати і перевести в документ? На підставі чого будуть видавати наказ про переведення школи на дистанційне навчання або залишати в режимі очного відвідування? Немає механізмів, це дуже болюча проблема", – заявив Горбачов.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин