Матеріали про кнопкодавство за призначення Шкарлета відмовився розглядати комітет ВР
Сергій Шкарлет. Фото: Олександр Клименко/пресслужба Верховної Ради

У Верховній Раді відмовилися розбиратися з доказами, наданими депутатами, про ймовірне кнопкодавство під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.

Комітету з етики ВР представили матеріали, які нібито доводять порушення при голосуванні, повідомили в партії Голос. Натомість в комітеті сказали, що вони нічого не можуть зробити з цими матеріалами.

Читайте також: Шкарлет – міністр, або Чорний четвер української освіти і науки

"Попри це, комітет погодився звернутися до Управління державної охорони по записи із камер у парламентській залі. Бо досі УДО відмовлялося це робити, посилаючись на абсурдні бюрократичні процедури", – зазначили в пресслужбі партії.

У документі, представленому депутатами, наводять чотири випадки кнопкодавство під час голосування, коли кожен з цих голосів мав вирішальне значення при 226 необхідних. Здебільшого, за матеріалами, порушення помітили за депутатами фракції ОПЗЖ.

Зазначимо, комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи  ВР очолює депутат президентської фракції Слуга народу Сергій Кальценко. Два його заступники – теж від президентської фракції. Секретар комітету – Папієв Михайло – член ОПЗЖ.

  • 17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета повноцінним міністром освіти. Табло показало рівно 226 голосів "за" – мінімум, необхідний для призначення. 
  • Про те, що Шкарлет встиг зробити, поки був т.в.о. міністра освіти, читайте тут.
  • Нардеп від Голосу Інна Совсун заявила, що вони побачили фальсифікацію результатів голосування. Зокрема, що жодна людина не бачила Суркіса в залі парламенту, а його картка проголосувала "за".