Мінцифри відстежуватиме, наскільки українці фізично активні
Ілюстративне фото Depositphotos.com

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров,  повідомив що його відомство готує цифрову трансформацію фізичної культури та спорту.

За його словами, є кілька цілей. Зокрема, створення електронних реєстрів, де буде статистика та аналіз поточного стану галузі, що необхідно для впровадження подальших реформ. Налаштування бізнес-процесів у Мінмолодьспорті та підпорядкованих йому закладах, установах і підприємствах.

"Створення механізму відстеження фізичної активності людей різних груп населення зі шкільних років. Це дозволить оцінити спортивний потенціал кожної людини", – розповів Федоров.

Крім того, планується оцифрувати фінансові кабінети федерацій та інших спортивних установ, щоб відстежувати рух бюджетних коштів та контроль їх витрачання.

Міністр зазначив, що буде створений технічний механізм для пілотного проєкту "Гроші ходять за послугою", який допоможе населенню отримувати доступні та якісні фізкультурно-оздоровчі послуги, а також створять зручну екосистему для сприяння розвитку спортивних стартапів та приватних ініціатив.

Федоров додав, що ці плани планується реалізувати за два роки.

За даними Міністерства спорту, кількість українців, які регулярно займаються спортом, за цей час має збільшитися до 30%. Для цього будуть популяризувати фізичну культуру і спорт.

Також обіцяють створити умови для залучення населення до оздоровчої рухової активності та розробити й затвердити державні стандарти фізкультурно-оздоровчих послуг.

Читайте також: Вадим Гутцайт: Немає сенсу виділяти бюджет на дитячі спортшколи. Є місцева влада, спонсори