Чи можна подолати туберкульоз без ліків. Відповідає ЦГЗ
Ілюстративне фото: depositphotos.com

У Центрі громадського здоров’я стверджують, що народні методи проти туберкульозу не діють, але його можна вилікувати завдяки вчасному виявленню та медикаментам.

"Головне, не створювати у процесі боротьби з недугою додаткових складнощів. До них можна зарахувати і шкідливі звички, і нерегулярний прийом медикаментів, і сумнівні народні способи лікування", – кажуть у ЦГЗ. 

Наголошують: розповсюджені поради про чудодійну силу народних рецептів у подоланні туберкульозу не працюють.

"Людині, яка хворіє на туберкульоз або її близьким потрібно викреслити зі своїх намірів використання у якості панацеї від туберкульозу усі перелічені далі "рятівники": борсуковий жир, сушена медведка, екстракт воскової молі, пилок ісландського моху та всі інші народні або власноруч приготовані засоби. Ви можете не тільки марно втратити час, а й зашкодити здоров'ю", – підкреслюють у Центрі громадського здоров’я. 

У відомстві зазначають, що схему лікування туберкульозу підбирає фтизіатр. А успіх подолання хвороби залежить від регулярності прийому ліків весь період терапії.

  • У ВООЗ повідомили, що через пандемію COVID-19 ускладнилася боротьба з поширенням туберкульозу, це може привести до зростання смертності від цієї хвороби.