МОН радить школам продовжити канікули до кінця локдауну
Ілюстративне фото: пресслужба президента

У Міністерстві освіти та науки нагадали, що через посилення протиепідемічних заходів учням заборонено відвідувати школи з 8 по 24 січня 2021 року.

У цей час керівники навчальних закладів мають організувати дистанційне навчання, проте МОН рекомендує оголосити канікули. Відповідний лист направили керівникам місцевих департаментів освіти і науки.

Міністерство рекомендує розглянути можливість, за потреби, оголосити на цей час канікули із врахуванням положень частин 3 та 4 статті 10 Закону "Про повну загальну середню освіту".

"У частині 3 вказано, що освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що розпочинається 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Частина 4 пояснює, зокрема, що структуру і тривалість навчального року, тижня, дня, занять, а також форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада закладу в межах часу, передбаченого освітньою програмою", – пояснили у МОН.

МОН радить школам продовжити канікули до кінця локдауну
Лист МОН

Та додали, що згідно з законом, тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менш як 30 календарних днів.

  • 9 грудня Кабмін продовжив жорсткий карантин з 8 січня до 24 січня. В цей час школи йдуть на карантин, а дитсадки працюватимуть.
  • 11 грудня Міністерство освіти презентувало платформу для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів і методичної підтримки вчителів "Всеукраїнська школа онлайн".
  • Тим часом Київська міська державна адміністрація розробила для столичних шкіл план навчання, повідомив міський голова Віталій Кличко. Зокрема, уроки транслюватимуть на телеканалі "Київ". Канікули в школах триватимуть з 25 грудня по 11 січня. А дистанційно учні навчатимуться з 11 січня до 24 січня