Канікули і локдаун. Як працюватимуть школи України в січні
Ілюстративне фото: depositphotos.com

Міністерство освіти презентувало платформу для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів і методичної підтримки вчителів "Всеукраїнська школа онлайн".

Про це повідомили в пресслужбі МОН.

На ресурсі E-SCHOOL.net.ua представлені програми з відеопоясненнями для учнів, конспектом, тестами та можливістю відслідковувати свій навчальний прогрес. А для вчителів – методичні рекомендації та приклади застосування сучасних освітніх технологій.

Програма наразі розрахована на два тижні навчання відповідно до календарного плану. Доповнюватимуть її щотижня, кажуть в МОН.

Читайте також: Нові санітарні правила для шкіл стосуються туалетів, інтернету, меблів і харчування

Тим часом, Київська міська державна адміністрація розробила для столичних шкіл план навчання, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Уроки транслюватимуть на телеканалі "Київ".

Канікули в школах триватимуть з 25 грудня по 11 січня.

А дистанційно учні навчатимуться з 11 січня до 24 січня.

Столичні заклади професійно-технічної освіти підуть на канікули трохи пізніше – з 31 грудня по 15 січня. Але другий семестр теж розпочнуть у дистанційному форматі – з 18 по 24 січня.

Що стосується святкових концертів у школах та дитсадках – їх проводити заборонили, повідомив 9 грудня головний санлікар Віктор Ляшко. Святкування дозволено проводити тільки в межах класу або групи, без батьків.

  • 9 грудня Кабмін продовжив жорсткий карантин з 8 січня до 24 січня. В цей час школи йдуть на карантин, а дитсадки працюватимуть.
  • 10 грудня тимчасовий керівник Міносвіти Сергій Шкарлет повідомив, що МОН підготувало лист з рекомендаціями для шкіл, "з проханням вжити всіх можливих невідкладних заходів, спрямованих на належну організацію освітнього процесу".