На пацієнта з COVID-19 у середньому виділяють 45 000 гривень – НСЗУ
Ілюстративне фото: Роман Балук

На медикаменти в інфекційному відділенні кожної доби виділяють по 5 тисяч гривень на пацієнта, а у звичайному – по 900 гривень.

Про на пресконференції в Одесі розповів т.в.о. голови НСЗУ Андрій Віленський, передає Радіо Свобода.

За його словами, ліки надаються за клінічним протоколом Міністерства охорони здоров’я, який регулярно модифікується.

"Це середньозважений показник. Якщо пацієнт перебуває у відділенні два дні ми виділяємо 45 тисяч, і якщо перебуває 20 діб – також. Цих грошей абсолютно вистачає. Лікарні по Україні в середньому витрачають на одного пацієнта 35 тисяч гривень, тобто 10 тисяч ще залишається невикористаними", – заявив Віленьский.

Очільник НСЗУ зазначив, що на перебування пацієнта у звичайному відділенні лікарням платять до 12 тисяч гривень. Цими коштами розпоряджається головний лікар закладу, але тарифи розраховані так, щоб грошей вистачало на пацієнта в будь-якому стані.

Віленський наголосив, що крім СOVID-пакету, медичні заклади, де лікуються пацієнти з діагнозом "коноравірус", отримують також гроші на "звичайне" лікування, це так звані "основні пакети".

"Туди входить і хірургічна допомога, і терапевтична допомога. Сьогодні таких пацієнтів майже немає, отже лікарня може закумулювати кошти для надання безкоштовної медичної допомоги", – додав він.

Читайте також: Чим небезпечний локдаун на новорічні свята. Пояснили експерти Київської школи економіки.