Регіон в Іспанії пропонує 15 000 євро за переїзд
Фото: freepik

На реалізацію цієї програми уряд Іспанії виділив 2 млн євро. Гранти зможуть отримати близько 200 професіоналів, що працюють дистанційно. Про це повідомляє The Mayor.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Естремадура — регіон на південному заході Іспанії, який не має виходу до моря, переважно тут займаються сільським господарством. Останніми роками населення регіону стрімко скорочується, і нині це найменш населена спільнота Іспанії — 26 жителів на квадратний кілометр. Іспанський уряд намагається зробити цей регіон популярнішим.

Розглядатимуть два типи заявників, пояснило Міністерство економіки Естремадури:

  • Молодь віком до 30 років матиме право на отримання 10 000 євро, якщо залишиться в країні мінімум два роки. Згодом, якщо молоді люди продовжать своє перебування ще на один рік, вони можуть отримати ще 5000 євро.

  • Особи доросліші за 30 років зможуть отримати 8000 євро за дворічне перебування або додаткових 4000 євро за третій рік проживання.

Гранти видаватимуться за принципом "хто перший прийшов, того раніше обслуговують" до тих пір, поки фонд не буде вичерпаний.

Кандидати обов’язково повинні проживати в Іспанії на законних підставах, зокрема мати громадянство або резидентство ЄС, чи отримати іспанську візу "цифрового кочівника" — дозвіл на віддалену роботу в країні проживання, який не вимагає інтеграції в місцевий ринок праці.