Шмигаль заявив, що робота шкіл у період пандемії відповідає найкращим світовим стандартам
Денис Шмигаль (Фото: Francisco Seco/ЕРА)

Під час засідання уряду 23 вересня народна депутатка, представниця парламентського комітету з питань освіти Юлія Гришина звернулася до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та представників Кабміну та заявила, що держава не забезпечила безпеку навчального процесу у період пандемії.

"У кожного з вас є діти, які прямо зараз перебувають на навчанні у дитячих садочках, школах, закладах вищої освіти, коледжах. Також у кожного з вас є близькі та рідні люди, які кожного дня працюють з дітьми. Скажіть, будь ласка, чи впевнені ви зараз, що наші діти саме у цей момент є захищеними і їхній освітній процес є безпечним? Що зробила держава для того, щоб захистити їх від ймовірної пандемії? Я вам відмові - нічого", - сказала Гришина.

Вона додала, що з галузі освіти забрали кошти у коронавірусний фонд, проте жодної копійки не повернули.

Своєю чергою Шмигаль запропонував їй попрацювати з Міністерством освіти та Міністерством охорони здоров'я.

"Розроблені всі регламенти. Україна працює відповідно до таких самих правил забезпечення навчального процесу, як працює більшість європейських країн. Насправді проводимо консультації постійно з нашими європейськими колегами, я особисто спілкуюся з прем'єр-міністрами інших країн. Навчальний процес забезпечується у нас на найкращих, на сьогодні, світових стандартах з точки зору безпеки наших дітей в умовах пандемії коронавірусу", - заявив він.

Читайте також: Грошей немає, але живіть на позитиві – як школи в пандемію залишились без підтримки держави