У КНДР винесли вирок за перегляд "Гри в кальмара"
Кадр з серіалу "Гра в кальмара"

Жителя Північної Кореї засудили до розстрілу після того, як контрабандою він завіз південнокорейський серіал "Гра в кальмара". Про це повідомляє Radio Free Asia.

За інформацією видання, чоловіка стратять за те, що він продавав USB-накопичувачі популярного південнокорейського серіалу стримінгової платформи Netflix. А за купівлю флешки до ув’язнення засудили сімох неповнолітніх. Один з них отримав довічний термін, іншим – п’ять років каторги.

Також повідомляється, що звільнено директора навчального закладу, спеціаліста у справах молоді та класну керівницю.

Це перший випадок, коли уряд застосував ухвалений закон "Про викорінення реакційної думки та культури у справі щодо неповнолітніх".

Закон, оприлюднений минулого року, передбачає максимальну смертну кару у вигляді страти за перегляд, зберігання або розповсюдження ЗМІ з капіталістичних країн, зокрема Південної Кореї та США.

Довідково: У серіалі "Гра в кальмара" – дев’ять епізодів. Прем'єра першого епізоду відбулася 17 вересня. "Сотні гравців, яким потрібні гроші, приймають дивне запрошення взяти участь у дитячих іграх. На переможця чекає привабливий приз, але ставки тут смертельні", – описують серіал на сайті Netflix. Менше ніж за місяць "Гру в кальмара" подивилися 111 мільйонів фанів – це був рекорд Netflix. Щоправда, минулого тижня цей рекорд покращив південнокорейський хоррор "Поклик пекла" (Hellbound).

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин