В Міносвіти пропонують замість ЗНО провести мультипредметний тест
Фото: Unsplash

В Україні замість ЗНО пропонують провести новий мультипредметний тест. Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

– Як і минулого року, пропонуємо як альтернативу ЗНО провести вступне випробування у форматі удосконаленого НМТ. Найважливіше, на чому я завжди наголошую, – це безпека. Тому тест випускники складатимуть в один день, – повідомив Шкарлет.

НМТ міститиме завдання з трьох предметів – українська мова, математика та один предмет на вибір випускника. Для складання тесту виділятимуть 180 хвилин. Розподілити час на виконання завдань з різних предметів випускники можуть самостійно.

В планах МОН провести дві сесії НМТ. Основна проходитиме у червні, а додаткова, для тих, хто не зміг скласти тестування, у червні-липні.

– Важливо, що випускники, які тимчасово перебувають за кордоном і бажають здобувати вищу освіту в Україні, матимуть можливість скласти НМТ у спеціально створених екзаменаційних центрах у багатьох країнах світу. Ми докладемо максимум зусиль, аби таких країн було якнайбільше і кожен наш випускник мав змогу вступити до наших університетів, – додав міністр.

Фінальне рішення щодо проведення НМТ має прийняти уряд.