Виселяти студентів з гуртожитків на час дистанційного навчання не будуть – Шкарлет
Сергій Шкарлет. Фото: пресслужба МОН

Студенти можуть залишитися в гуртожитках на час дистанційного навчання у ВНЗ.

Про це повідомив т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Телеграм-каналі.

"Вельмишановні студенти! Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас із гуртожитків (і я обов'язково буду наголошувати щодо цієї позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС і уряду). Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу", – написав Шкарлет.

Читайте також: Коронавірус. У Києві закінчуються місця в лікарнях, Кличко просить допомоги в уряду

За словами керівника МОН, враховані інтереси дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Також студентів, які мають роботу і їм важливо зберегти за собою робоче місце. А також тих, хто з червоної зони і пасажирське сполучення з тими населеними пунктами обмежене чи зупинене. І переселенців з окупованих територій.

В офіційному документі міністерства хочуть прописати рекомендацію від’їзду з гуртожитку із зобов'язанням керівництва ВНЗ щодо збереження місця проживання студента у гуртожитку та з обов'язковим перерахунком сплачених за гуртожиток коштів у разі виїзду з гуртожитку на період з 15 жовтня до 15 листопада.

"Прошу поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії", – додав Шкарлет.