ЮНІСЕФ наголошує на катастрофічних наслідках закриття шкіл для сотень мільйонів дітей

Закриття шкіл через пандемію COVID-19 майже на весь рік вплинуло на понад 168 мільйонів дітей у всьому світі.

Такі дані ЮНІСЕФ, повідомляє пресслужба організації.

Аби привернути увагу до цієї проблеми, біля штаб-квартири ООН в Нью-Йорку влаштували інсталяцію "Клас під час пандемії" – це 168 порожніх парт і 168 невикористаних рюкзаків.

ЮНІСЕФ наголошує на катастрофічних наслідках закриття шкіл для сотень мільйонів дітей
Джерело: ЮНІСЕФ
ЮНІСЕФ наголошує на катастрофічних наслідках закриття шкіл для сотень мільйонів дітей
Інсталяція під офісом ООН. Фото: ЮНІСЕФ

Закриття шкіл має руйнівні наслідки для навчання та добробуту дітей, наголошують в організації. 

Зазначається, що найбільш вразливі групи учнів та ті школярі, які не мають можливості навчатися дистанційно, зіткнулися з підвищеним ризиком ніколи не повернутися до шкіл взагалі. 

Також вони можуть стати жертвами примусової дитячої праці та навіть ранніх шлюбів. 

Згідно з останніми даними ЮНЕСКО, понад 888 мільйонів дітей у всьому світі продовжують страждати від перерваного навчання через повне або часткове закриття шкіл.

"З кожним днем ​​діти, які не мають доступу до очного навчання в школі, відстають все більше і більше, а хлопці та дівчата із соціально незахищених груп платять найвищу ціну.  Ми не можемо дозволити собі ні ще одного року обмежень, ні повної відсутності очного навчання для цих учнів. Необхідно докласти всіх зусиль, аби забезпечити роботу шкіл або надати цьому питанню особливого значення в планах з відновлення навчального процесу", – заявила виконавча директорка ЮНІСЕФ Генрієтта Фор.

Зокрема, наголошується, що в плани з відновлення роботи шкіл необхідно додати пункт про повернення того рівня освіти, що діти втратили протягом повного локдауну.