Зміст:
  1. "Ми – монстри 2"
  2. "Ліга монстрів"
  3. "Кролецип та Хом’як Темряви"
  4. "Я – Панда"
  5. "Поганці"
  6. "DC Ліга СуперУлюбленців"
  7. "Базз Рятівник"
  8. "Посіпаки. Становлення лиходія"
  9. "Людина-павук: Навколо всесвіту 2"
  10. "Мавка. Лісова пісня"

Уже зараз у календарі кінотеатрів можна побачити перелік кількох десятків анімаційних фільмів. 

LIGA.Life обрала 10 мультфільмів, які, на нашу думку, варто не пропустити та подивитися з дітьми у 2022 році. 

Через продовження пандемії кіностудії можуть переносити дати прем'єр, а також деякі мультфільми зараз мають неостаточні назви. 

"Ми – монстри 2"

Прем’єра: 27 січня

Про що мультфільм?

Баба Яга та горбун Ренфілд вирішили одружитися. На своє весілля запросили усю родину Вішбоунів, які вже трошки відійшли від "незабутніх пригод" у подобі монстрів. Але церемонію порушує Міла Старр – мисливиця за монстрами. Її батьки створили прилад, що має зцілювати людей від усіх хвороб. А от перевірити дію апарата вирішили на Бабі Язі та її майбутньому чоловікові. Щоби врятувати своїх родичів, Вішбоуни вимушені знову перетворитися на монстрів та шукати помічників для своєї секретної місії.

"Ліга монстрів"

Прем’єра: 24 лютого

Про що мультфільм?

Софіти, гучні оплески та багатотисячні арени – усе як в людському світі, але на ринзі борються монстри. Щупальчон – монстр із головою акули – є непереможним чемпіоном від самого створення цих змагань. І навряд чи хтось зможе виграти в нього. Проте хлопець Вінні хоче бути схожим на свого батька та обирає таку ж професію – тренер монстрів. Він вирішує обов'язково вибороти чемпіонський пояс і починає тренувати монстра-аутсайдера. І з часом Вінні розуміє, чому через це у спортсмена ніхто не вірить. Але вибір уже зроблено.

Читайте також: Володар перснів, Дім Драконів, Відьмак та Марвел – не пропустіть 15 серіалів 2022 року

"Кролецип та Хом’як Темряви"

Прем’єра: 24 лютого

Про що мультфільм?

З дитинства Кролецип звик, що він суттєво відрізняється від інших. Кошик із немовлям Кролеципом знайшов король Пітер. Дитя було схоже одночасно на кролика та курча. Коли Кролецип виріс, ставлення до нього не змінилося, тому, щоби завоювати своє місце під сонцем, він вирушає на пошуки стародавнього артефакту – таємничого Хом'яка Темряви. 

"Я – Панда"

Прем’єра: 10 березня

Про що мультфільм?

Мей Лі – 13 років. Вона живе в Канаді, хоча має китайське походження. Як і всі її однолітки, не любить бути під наглядом батьків, мріє підкорити світ, має десятки хобі та хоче потрапити на концерт улюбленого бойз-бенду. Мей Лі має секрет – коли вона занадто хвилюється, то перетворюється на гігантську червону панду. Щоби ніхто не дізнався про таємницю дівчинки, її оберігає мама та далеко від неї не відходить, що стає справжньою мукою для підлітка.

Читайте також: Чорна Пантера, Бетмен та Аватар – 20 прем’єр 2022 року, які варто не пропустити

"Поганці"

Прем’єра: 24 березня

Про що мультфільм?

Якщо Вовк, то обов'язково поганець. Якщо у Вовка є команда, то це точно найкращі грабіжники у світі. І команда Містера Вовка з мультфільму "Поганців" не виняток. Змій, який без проблем зламає будь-який сейф, Акула, яку нереально впізнати, бо вона – профі у маскуванні, містер Піранья, який зупинить будь-кого, та Тарантул – дотепний хакер. Цю команду злочинців нереально зловити, якщо вони самі не помиляться. А коли це стається, то Вовк і його друзі вимушені зробити вибір – в'язниця чи змінитися на краще. Проте, коли в місті спіймали одну банду, на її місце приходить інша. Хто, як не досвідчені злодії, зможуть зупинити нових лиходіїв?

"DC Ліга СуперУлюбленців"

Прем’єра: 19 травня

Про що мультфільм?

Супермена та всю команду Ліги справедливості викрали. Метрополіс залишився без захисту. Поки місто без героїв, цю роботу змушені виконувати їхні домашні тварини – пес Крипто та кіт Стриккі. Але вдвох і боротися зі злочинцями, і рятувати господарів – важка справа. Тож шматок криптоніту випадково опромінює білку Чипа, черепаху Мертона, свинку Пі-Бі та собаку Аса, Крипто і Стриккі сподіваються на допомогу. Але з'ясовується, що опанувати набуті суперсили – завдання ще важче, ніж врятувати своїх господарів.

Читайте також: Їм 20 років! "Людина-павук", хіти Емінема та 5Nizza – 30 пісень та фільмів для ностальгії

"Базз Рятівник"

Прем’єра: 16 червня

Про що мультфільм?

Ми знайомимося з Баззом, коли його дарують Енді на день народження. Тепер настав час дізнатися, як саме він став відважним космічним рейнджером і чому мусить підкорювати глибини космосу.

"Посіпаки. Становлення лиходія"

Прем’єра: 14 липня

Про що мультфільм?

Невгамовні посіпаки нарешті знайшли злодія, з яким готові бути поруч все життя. Цим геніальним негідником став Грю, якого ви знаєте з мультфільму "Нікчемний я". Але поки Грю ще хлопчик, який тільки мріє стати найкращим у викраденні світових пам'яток. Щоби набратися досвіду та отримати визнання, Грю намагається вступити до злодійської організації "Злісна шістка", але зустріч закінчується провалом: він викрадає цінний медальйон і мусить тікати від найнебезпечніших злочинців у світі.

"Людина-павук: Навколо всесвіту 2"

Прем’єра: 6 жовтня

Про що мультфільм?

Майлз Моралес уже сумує за своїми друзями з інших всесвітів. Але його покарано, і він не може нікуди виходити з дому. Інша справа, що заборонено лише йому, а не Людині-павуку, а тому, коли отримує привіт від своїх друзів, одягає костюм та вилітає зі свого вікна на вулиці Нью-Йорка. Моралес хотів лише погуляти, а з'ясувалося, що світ знову в небезпеці.

Читайте також: Пам’яті Стена Лі – батька супергероїв Marvel з людськими серцями: Халка, Тора та інших

"Мавка. Лісова пісня"

Прем'єра: 29 грудня

Про що мультфільм?

Дочекалися. У 2022 році нарешті вийде на екрани найдорожчий український анімаційний проєкт. У липні 2021 року проєкт оцінювали в 187,2 млн грн. Вперше про "Мавку. Лісову пісню" заговорили ще 2015 року.

Мавка – душа лісу, де повно загадкових істот. Дівчинка ніколи не дозволить знищити бодай одне дерево у її царстві. Тим часом сільський хлопець Лукаш отримує завдання – знайти в лісі дерево з конкретним візерунком на листку. Коли Мавка почула чарівну мелодію, яку награвав Лукаш на сопілці, то закохалася у хлопця. Але чи зможуть вони бути разом, якщо він має знищити її ліс, а вона пообіцяла завжди захищати магічних істот? 

В основі анімаційного фентезі "Мавка. Лісова пісня" – твір Лесі Українки. Віршована п'єса у трьох діях "Лісова пісня" написана 1911 року, а вперше поставлена у 1918 році на сцені Київського драматичного театру.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин