Зміст:
  1. Довгоніг
  2. Зірка, що падає
  3. Гарольд і магічний олівець
  4. Западня
  5. Екзорцизм Істфілда
  6. Бордерлендз
  7. Покинь, якщо кохаєш
  8. Лазня диявола
  9. Мантра воїна: Легенда про вісім місяців
  10. Чужий: Ромул
  11. Мій друг пінгвін
  12. Лендаріс
  13. Ніч на 12-те
  14. Конотопська відьма
  15. Кліпни двічі
  16. Ворон
  17. Ціле життя
  18. Пригоди Панди в Африці
  19. Афера по-сімейному

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Серпень точно сподобається поціновувачам горорів та трилерів. Адже саме в останній місяць літа буде чимало премʼєр цього жанру. Окрім того, на глядачів чекає низка мультфільмів, романтична драма та навіть фентезі. LIGA.Life розповідає про 19 головних премʼєр.

Довгоніг

Прем'єра: 1 серпня.

Країна: США.

Жанр: горор, трилер.

У головних ролях: Майка Монро, Ніколас Кейдж, Блер Андервуд, Алісія Вітт.

Тривалість: 1 год. 41 хв.

Про що

За оцінками ФБР, лише один із п’яти серійних убивць потрапляє до рук закону. Інші продовжують жити серед нас. Агент Лі Гаркер полює на одного з таких невловимих чудовиськ на прізвисько "Довгоніг". Більше десяти років його жертвами ставали цілі сім’ї. Чим ближче вона підбирається до розгадки особи вбивці, пробиваючись крізь низку окультних підказок, тим більше розуміє, що він продовжуватиме вбивати знов і знов.

Зірка, що падає

Прем'єра: 1 серпня.

Країна: Бельгія, Франція.

Жанр: комедія, кримінал, детектив.

У головних ролях: Домінік Абель, Фіона Гордон, Каорі Іто.

Тривалість: 1 год. 31 хв.

Про що 

Колишній політичний активіст Борис працює барменом у "Зірці, що падає". Одного дня на порозі закладу з’являється Жорж, який колись постраждав у результаті вибуху, що влаштував Борис. Разом зі своєю коханою Кайото та кращим другом Тімом Борис шукає способів уникнути помсти.

Випадково вони зустрічають самотнього Дома, як дві краплі води схожого на Бориса. Депресивний та мовчазний Дом займе місце Бориса на випадок повторного нападу. Друзі думають, що чоловіка ніхто не шукатиме. Але його колишня дружина Фіона – приватний детектив, і вона докладе максимум зусиль, аби дізнатися, куди подівся Дом.

Гарольд і магічний олівець

Прем'єра: 1 серпня.

Країна: США.

Жанр: пригоди, фантастика.

У головних ролях: Захарі Лівай, Ліл Рел Говерлі, Бенджамін Боттані, Таня Рейнольдс.

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Про що

Авантюрний та сміливий Гарольд здатен оживити будь-яку річ, просто намалювавши її. Проте коли він потрапляє зі сторінок книги у реальний світ, розуміє, що йому ще багато потрібно вчитися. А за допомогою вірного атрибуту – магічного олівця – він здатен намалювати більше, ніж можна собі уявити. Однак сила необмеженої уяви потрапляє в погані руки. Тепер Гарольду та його друзям знадобиться весь творчий потенціал, щоб урятувати не лише самих себе, а й цілісінький світ.

Западня

Прем'єра: 1 серпня.

Країна: США.

Жанр: кримінал, горор, містика, трилер.

У головних ролях: Джош Гартнетт, Аріель Доногʼю, Салека Шʼямалан.

Тривалість: 1 год. 45 хв.

Про що

Мегапопулярна попзірка Lady Raven влаштовує великий концерт. На вщерть забитому стадіоні серед інших фанатів зірки – дівчина Райлі у супроводі свого батька. Він помічає, що концерт охороняє надзвичайно багато поліції. Виявляється, увесь захід сплановано так, щоб зловити серійного вбивцю на прізвисько "М’ясник".

Екзорцизм Істфілда

Прем'єра: 1 серпня.

Країна: Австралія.

Жанр: горор, містика.

У головних ролях: Ден Юїнг, Джорджія Ейрс, Тім Пакок, Розі Трейнор, Елла Бурн, Санні Ес Валія.

Тривалість: 1 год. 31 хв.

Про що

1998 рік, Австралія. Рон – надзвичайно релігійна людина, яка дуже стривожена станом своєї дружини Лари. Колись вона лікувалась у психіатричній лікарні. Однак сьогодні, вочевидь, симптоми недуги повертаються. Не бажаючи чекати, поки лікарі підберуть дієве лікування, Рон хоче звернутися до екзорцистів.

Сертифікованих та відповідно навчених фахівців із Ватикану можна запросити тільки у випадку, якщо лікарі нададуть довідку, що жодне лікування не допомагає. Звісно ж, Ларі такий документ надавати не стануть, бо процес пошуку дієвих ліків тільки розпочався. Але Рона це не зупиняє. Він знаходить упевненого у своїх силах Деніела.

Бордерлендз

Прем'єра: 8 серпня.

Країна: США.

Жанр: пригоди, екшен, комедія.

У головних ролях: Кейт Бланшетт, Джеймі Лі Кертіс, Кевін Гарт, Аріана Ґрінблатт, Едґар Рамірес та інші.

Тривалість: 1 год. 42 хв.

Про що

Ліліт – горезвісна мисливиця за головами із таємничим минулим. Вона неохоче повертається до свого дому – на найхаотичнішу планету в Галактиці Пандору. Там на неї чекає нова місія – знайти зниклу дочку могутнього розробника зброї Атласа.

Для цього Ліліт укладає неочікуваний союз із командою невдах: досвідченим найманцем Роландом; диким передпідлітком-підривницею Крихітною Тіною й здорованем Кріґом, який захищає Тіну. Також до гурту долучаються дивачка-вчена Танніс і розумний робот Клептрап. Разом ці герої, які дивом опинились в одній команді, битимуться з небезпечними інопланетними бандитами, щоб розкрити одну з найвибуховіших таємниць Пандори. 

Покинь, якщо кохаєш

Прем'єра: 8 серпня.

Країна: США.

Жанр: драма, романтика.

У головних ролях: Блейк Лайвлі, Джастін Бальдоні, Брендон Скленар.

Тривалість: 2 год. 10 хв.

Про що

Дитинство Лілі Блум ніколи не було казковим, адже багато років вона була свідком домашнього насилля з боку батька. Вже у дорослому віці дівчина переїздить до Бостона, щоб почати все спочатку та втілити свою мрію – відкрити квітковий магазин. Випадкова зустріч із чарівним нейрохірургом Райлом Кінкейдом змінює її життя. Проте згодом Лілі починає помічати у Райлі риси, які нагадують її батька. Тож дівчині доведеться зробити складний вибір, щоб розірвати це коло.

Лазня диявола

Прем'єра: 8 серпня.

Країна: Австрія, Німеччина.

Жанр: драма, містика, жахи.

У головних ролях: Анна Плаж, Марія Гофштеттер, Давід Шайд.

Тривалість: 2 год. 1 хв.

Про що

У середині XVIII століття в Австрії молода Агнес виходить заміж за Вольфа, фермера з іншої громади. Її надії на щасливе життя руйнуються, коли з'ясовується, що чоловік у ній не зацікавлений, а свекруха Генглін контролює кожний її крок.

Жінка через неможливість народити дитину стає все більш пригніченою та апатичною. Вона хоче накласти на себе руки, але як побожна християнка розуміє, що таким чином не зможе потрапити на небеса. У спробах померти й водночас потрапити до раю Агнес доводиться шукати лазівку, що в результаті призводить до жахливих наслідків.

Мантра воїна: Легенда про вісім місяців

Прем'єра: 8 серпня.

Країна: Таїланд.

Жанр: мультфільм, пригоди, фентезі.

Тривалість: 1 год. 30 хв.

Про що

Велична битва між армією Принца Рама і імператором Шаканом триває без кінця в іншому вимірі Всесвіту. Під час цього бою Шакан викрадає дружину Рама, богиню Беллу, і тікає на своєму кораблі. Згідно з легендою кожні 500 років прокидається сила богів, здатна створити або знищити все в одну мить, і ця сила пробуджується в тілі жінки.

Шакан вірить, що ця велика сила дрімає в Беллі. Тому Рам відправляє трьох воїнів Біллі, Адама та Джейд, щоб повернути Беллу. Але їх зупиняє могутній король Джаред, непереможний генерал. Єдиний спосіб повернути Беллу і перемогти в цій космічній війні – чекати на легендарного Воїна Мантри, який народиться, коли вісім місяців Ванари вирівняються в небі.

Чужий: Ромул

Прем'єра: 15 серпня.

Країна: США.

Жанр: наукова фантастика, горор.

У головних ролях: Кейлі Спені, Девід Джонссон, Арчі Рено, Ізабелла Мерсед, Спайк Фірн та інші.

Тривалість: 2 год.

Про що

Сьомий фільм з франшизи "Чужий".

Колонізація космосу передбачає обстеження всього, що потрапляє в поле зору. На давно закинуту космічну станцію прибувають Рейн та її колеги. Разом вони мають оглянути порожні приміщення старого корабля. Їхня знахідка здатна змінити перебіг історії, адже це найнебезпечніша форма життя у Всесвіті.

Мій друг пінгвін

Прем'єра: 15 серпня.

Країна: Бразилія, США.

Жанр: сімейна драма.

У головних ролях: Жан Рено, Адріана Барраза, Рочі Ернандез.

Тривалість: 1 год. 37 хв.

Про що

Скромний рибалка Жуан відвернувся від світу після трагедії. Але коли він бачить пінгвіна, що самотньо дрейфує в океані, залитий нафтою, його першим бажанням стає допомогти. Вразивши свою дружину, він не лише рятує морську істоту, а й бере нелітаючого птаха під своє крило.

Вперше за багато років Жуан починає відчувати радість. Коли пінгвін раптово зникає у безкрайніх просторах океану, Жуан вважає, що більше ніколи не побачить свого друга. Але за тисячі миль від нього пінгвін переживає власні пригоди, сповнений рішучості використати свої унікальні здібності, подібні до GPS, щоб знайти шлях назад до місця, яке він тепер вважає домом. 

Лендаріс

Прем'єра: 15 серпня.

Країна: Канада, Франція.

Жанр: мультфільм.

Тривалість: 1 год. 25 хв.

Про що

13-річний Зак вирушає на пошуки свого загадково зниклого брата-близнюка Кайла. Хлопець озброєний чарівним нефритовим каменем, але поки не знає, як керувати його суперсилою. До нього приєднуються його бабуся та прекрасна розбійниця, яка може спілкуватися з фантастичними істотами. Також поруч із ними колишній триметровий пухнастий товстошкірий, який перетворився на крихітну, милу й дивну пухнасту кульку завдяки чарівному нефритовому каменю.

Ніч на 12-те

Прем'єра: 15 серпня.

Країна: Франція, Бельгія.

Жанр: кримінал, детектив, драма.

У головних ролях: Бастьєн Буллон, Тео Чолбі, Булі Ланнерс.

Тривалість: 1 год. 55 хв.

Про що

Нерозкрите вбивство молодої жінки переслідує Йогана – детектива, який так і не впіймав жорстокого вбивцю. У спробах розплутати злочин він ретельно досліджує життя жертви та її стосунки. Скоро чоловік усвідомлює, що став одержимий справою, яка перетворилася на особистий виклик.

Конотопська відьма

Прем'єра: 22 серпня.

Країна: Україна.

Жанр: горор, трилер.

У головних ролях: Тетяна Малкова, Тарас Цимбалюк, Павло Вишняков, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Ярослав Шахторін, Артем Сагітов, Сергій Сосновцев. 

Тривалість: 1 год. 35 хв.

Про що

Закохані Олена та Андрій живуть, насолоджуючись кожною миттю, проведеною разом. Ідилію порушує вторгнення російських військ. Намагаючись виїхати із зони бойових дій, пара натрапляє на росіян. Андрій гине на руках у своєї коханої.

Лють Олени та її бажання помститися перетворюються на неспинну силу. Колись давно вона відмовилася від свого відьомського дару заради кохання до Андрія. Нині ж ніщо не зможе спинити могутню відьму. Аби позбавити життя тих, хто вбив її коханого, вона не шкодуватиме сил та не полінується вигадувати щоразу жорстокішу розправу.

Кліпни двічі

Прем'єра: 22 серпня.

Країна: США.

Жанр: драма, трилер, кримінал, комедія.

У головних ролях: Наомі Акі, Ченнінґ Татум, Саймон Рекс, Алія Шокат, Адріа Архона, Гейлі Джоел Осмент, Крістіан Слейтер.

Тривалість: 1 год. 42 хв.

Про що

Мільярдер зі сфери технологій Слейтер Кінґ знайомиться з офіціанткою Фрідою на своєму благодійному заході. Між ними пролітає іскра. Він запрошує Фріду скласти компанію йому та його друзям у подорожі до власного приватного острова. Це справжній рай. Ніхто не хоче, щоб ця відпустка закінчувалася. Однак коли навколо трапляються дивні речі, Фріда починає сумніватися у своїй реальності. З цим місцем щось не так. Їй доведеться розкрити правду, якщо вона хоче вижити після цієї вечірки.

Ворон

Прем'єра: 22 серпня.

Країна: США.

Жанр: екшен, фентезі, трилер.

У головних ролях: Білл Скашгорд, FKA Twigs, Денні Хьюстон, Джордан Болджер, Лаура Бірн, Ізабелла Вей.

Тривалість: 1 год. 39 хв.

Про що

Сильне кохання поєднує рок-музиканта Еріка та його наречену Шеллі. Щастю настає кінець, коли злодії жорстоко вбивають пару. Нестерпне бажання відплатити за знущання над коханою виявилося сильнішим за смерть. Еріка повертає до життя ворон. Він вестиме його шляхом помсти, аж поки кожен, хто причетний до смерті Еріка та Шеллі, не отримає по заслугах.

Ціле життя

Прем'єра: 22 серпня.

Країна: Австрія, Німеччина.

Жанр: драма.

У головних ролях: Штефан Ґорскі, Авґуст Цірнер, Юлія Франц Ріхтер, Роберт Штадлобер, Маріанне Зеґебрехт.

Тривалість: 1 год. 48 хв.

Про що

Початок ХХ століття. Осиротілий Андреас потрапляє під опіку безжального дядька на фермі в далекій долині. До хлопця ставляться не як до родича, а як до наймита, і його дитинство сповнюється жорстокості. Коли юнак нарешті покидає свого гнобителя, то опиняється на будівництві винаходу, що знаменує початок альпійського туризму, – гірської канатної дороги. Нова робота відкриває нові життєві перспективи, й зовсім скоро Андреас знаходить своє кохання. Але на горизонті спалахує світова війна.

Пригоди Панди в Африці

Прем'єра: 29 серпня.

Країна: Естонія, Данія, Нідерланди, Німеччина, Франція.

Жанр: мультфільм.

Тривалість: 1 год. 29 хв.

Про що

Дехто дуже боїться подорожей, а хтось навпаки – любить їх понад усе. А бувають ситуації, коли ти змушений вирушати в далеку дорогу, аби врятувати друга. Саме у такій ситуації опинився відважний Панда, який все життя провів у Китаї, у своєму бамбуковому лісі. Аби знайти викраденого дракончика, він ладен відправитися у незвідані краї. Африка населена тваринами, яких він раніше не бачив, і це неабияк може злякати. Та думати про все це немає часу, допоки кращий друг перебуває у небезпеці.

Афера по-сімейному

Прем'єра: 29 серпня.

Країна: Франція, Бельгія.

Жанр: комедія, детектив.

У головних ролях: Фанні Ардан, Матьє Кассовіц, Ніколя Дювошель, Летиція Дош, Бен Атталь.

Тривалість: 1 год 59 хв.

Про що

Рейчел – справжній матріарх а-ля Ма Далтон, яка виховала своїх синів Сема та Жеремі, а також онука Натана у культі шахрайства. Між незграбними аферами та дрібними крадіжками ця нетипова родина постійно перебуває у пошуках хітів століття. Їхня доля робить несподіваний поворот, коли вони викрадають роботу Тамари де Лемпіки, не знаючи її вартості. Селеста, спритний і чарівний детектив, вирушає у погоню.