Зміст:
  1. Граф Монте-Крісто
  2. Бітлджюс Бітлджюс
  3. Переслідувач
  4. Детективи звіропоїзда
  5. Озброєні піснею
  6. Види милосердя
  7. Не говори зі злом
  8. Гра кілера
  9. Моя химерна сімейка
  10. Сліпа верба, спляча жінка
  11. Да Вінчі
  12. Самотні вовки
  13. Відважні герої: Сила Шторма
  14. Талановитий містер Пес
  15. Геллбой: Горбань
  16. Мегалополіс
  17. До кінця світу
  18. Озі: поклик джунглів
У вересні кінотеатри будуть тішити як наймолодших кіноманів, так і старших. Адже, з одного боку, буде чимало анімаційних фільмів, а з іншого – трилерів, драм та горорів.

LIGA.Life зібрала 18 кінопремʼєр місяця в один список.

Граф Монте-Крісто

Прем'єра: 5 вересня.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Країна: Франція.

Жанр: драма.

У головних ролях: П’єр Ніне, Бастьєн Буйон, Анаїс Демустьє, Анамарія Вартоломей, Лоран Лафітт, П’єрфранческо Фавіно, Патрік Мілль, Вассілі Шнайдер, Жюльєн де Сен-Жан.

Тривалість: 2 год 53 хв.

Про що

Пригодницька сага за мотивами однойменного роману Александра Дюма розповідає історію молодого чоловіка, Едмона Дантеса, який стає жертвою змови та затримується в день свого весілля за злочин, якого він не вчиняв.

Моряка Дантеса засуджують до довічного ув’язнення на острові Шато-д’Іф. Після 14 років неволі Едмон здійснює зухвалу втечу і життя складається так, що він повертається до Франції непристойно багатим під новим ім’ям та прагне помсти.

Бітлджюс Бітлджюс

Прем'єра: 5 вересня.

Країна: США.

Жанр: комедія, горор, фентезі.

У головних ролях: Майкл Кітон, Дженна Ортега, Вайнона Райдер, Кетрінн О’Гара, Моніка Беллуччі, Джастін Теру, Артур Конті, Віллем Дефо.

Тривалість: 1 год 44 хв.

Про що

Багато років тому Делія Дітц з чоловіком та його донькою Лідією переїхали до Вінтер-Рівера. Тоді зчинилося багато галасу через привидів та Бітлджюса, якого вони викликали з того світу. Трагедія знову зібрала родину разом.

Донька-підлітка Лідії Астрід така ж бунтівна, якою колись була її матір. Вона знаходить на горищі макет міста, який будували старі власники будинку. Тепер портал до потойбіччя відкрито, і Бітлджюс знову хоче опинитися серед людей.

Переслідувач

Прем'єра: 5 вересня.

Країна: США.

Жанр: трилер, горор.

У головних ролях: Вілла Фіцджеральд, Кайл Ґаллнер, Медісон Біті, Стівен Майкл Квезада, Ед Беглі молодший.

Тривалість: 1 год 36 хв.

Про що

Усе почалося з роману. Хлопець і дівчина випадково зустрілися в барі. З кожним новим побаченням їхні стосунки ставали все більш нездоровими. Тепер він переслідує її через усе місто. Дівчина кличе на допомогу всіх, кого зустрічає, але кожен, хто зважиться їй допомогти, – помре. Що викликало лють чоловіка? Що приховує дівчина? 

Детективи звіропоїзда

Прем'єра: 5 вересня.

Країна: Норвегія.

Жанр: анімація, детектив.

Тривалість: 1 год 10 хв.

Про що

Теличка Клара занепокоєна тим, що ферма її батька перестала приносити урожай. На запрошення подруги вона сідає у поїзд, адже саме у подорожі можна було б знайти рішення проблеми. Поїздом керує кабан Альберт Ейнсвин, геніальний винахідник.

Дорогою усім, хто подорожує, він представляє унікальний винахід. Це насінина, яке росте без поживного ґрунту, води та навіть сонця. Чудесна рослина могла б врятувати ферму Клариного батька, однак хтось її викрадає. Щоб знайти пропажу, запрошують неперевершену Агату Гризті — детективку, якій немає рівних.

Озброєні піснею

Прем'єра: 12 вересня.

Країна: Україна.

Жанр: документальне кіно.

У зніманнях взяли участь: Святослав Вакарчук, Світлана Тарабарова, Андрій Хливнюк, Миколай Сєрга, Сергій Іванчук, Марко Галаневич, Василь Крячок, Саша Чемеров, Катерина (Пташка) Поліщук, Мойсей Бондаренко.

Тривалість: 1 год 30 хв.

Про що

Пісні, що обʼєднують націю. Автори, які надихають у темні часи. Музиканти, які стають на захист власної країни. Солдати пісні – зворушливі історії українських виконавців про боротьбу, мужність та голос України у світі від Святослава Вакарчука, Андрія Хливнюка, Світлани Тарабарової до ДахаБраха, Маріупольської камерної філармонії та Пташки.

Види милосердя

Прем'єра: 12 вересня.

Країна: Велика Британія, Ірландія.

Жанр: комедія, драма.

У головних ролях: Емма Стоун, Джессі Племонс, Марґарет Кволлі, Віллем Дефо, Хонґ Чау.

Тривалість: 2 год 44 хв.

Про що

Це притча-триптих, що складається з трьох частин. Перша історія розповідає про чоловіка без вибору, який намагається взяти під контроль власне життя.

Друга – про поліцейського. Він непокоїться, що дружина, яка повернулась після зникнення у морі, стала зовсім іншою людиною.

А третя історія оповідає про жінку, яка заповзялась знайти особливу людину з унікальними здібностями і єдиним призначенням – бути видатним духовним лідером.

Не говори зі злом

Прем'єра: 12 вересня.

Країна: Велика Британія, США.

Жанр: трилер.

У головних ролях: Маккензі Девіс, Джеймс Макевой, Скут Макнейрі, Алікс Вест Лефлер, Кріс Хітченс, Мотаз Малхіз.

Тривалість: 1 год 50 хв.

Про що

Дві родини познайомились під час відпочинку у Європі. Американці Луїза та Бен разом із донькою погоджуються на пропозицію та їдуть у гості до нових приятелів. Британська пара Педді та Сіара радо зустрічають їх у своєму заміському будиночку.

Спершу ця зустріч схожа на безліч подібних посиденьок, де разом збираються старі знайомі. Та з кожною хвилиною атмосфера стає дедалі напруженішою. Зрештою стає зрозумілим, що поїхати з цього місця варто негайно. Та чи вдасться втекти звідси неушкодженими – велике питання.

Гра кілера

Прем'єра: 12 вересня.

Країна: США.

Жанр: бойовик, екшн, трилер.

У головних ролях: Дейв Батіста, Софія Бутелла, Бен Кінґслі, Террі Крюс, Пом Клементьєфф, Скотт Едкінс.

Тривалість: 1 год 44 хв.

Про що

Джо Флад – один з найкращих найманих вбивць у світі. Смертельно хворий, він вирішує піти з розмахом і назначає рекордну суму за власну голову. Коли кілери вже вирушили на полювання, Джо дізнається, що його діагноз був безглуздою помилкою. Але хто тепер йому повірить? Щоб врятувати власне життя та коханої, Джо має дати відсіч найнебезпечнішим "колегам".

Моя химерна сімейка

Прем'єра: 12 вересня.

Країна: Німеччина, Ірландія, Австралія.

Жанр: анімація, пригоди.

Тривалість: 1 год 27 хв.

Про що

У 13-річної Бетті все, як і у більшості підлітків. Однак бути як усі Бетті не хоче, бо ж добре знає, з якої вона родини. Вони переїхали з далекого чарівного королівства та переховуються серед звичайних людей. Кожен родич Бетті володіє магічною силою, і лише одна вона росте звичайнісінькою дівчиною.

Бетті понад усе хоче розвинути у собі якийсь незвичайний талант. Спроба отримати нові секретні знання викликає гнів грізного та мстивого короля. Через це уся сім’я дівчини опиняється у смертельній небезпеці. Рятуючи себе та родину, Бетті розуміє, що у любові до музики, а також у поєднанні дивовижного та звичайного і є її сила.

Сліпа верба, спляча жінка

Прем'єра: 12 вересня.

Країна: Франція, Люксембург, Канада, Нідерланди.

Жанр: анімація, фантастика.

Тривалість: 1 год 48 хв.

Про що

2011 рік, Токіо. Декілька днів тому місто постраждало від землетрусу та цунамі. Жінка раптово покидає свого чоловіка після того, як п’ять днів поспіль безперестанку дивилася репортажі про землетрус. Її безпорадний чоловік Комура бере тижневу відпустку й відправляється на північ, щоб доставити двом молодим жінкам пакунок, про вміст якого він не здогадується.

Його колега, простий агент зі стягнення боргів та дивний самітник, повернувшися додому одного вечора, знаходить там двометрову жабу, яка просить його врятувати Токіо від неминучого землетрусу.

Да Вінчі

Прем'єра: 19 вересня.

Країна: Україна.

Жанр: документальний фільм.

Тривалість: 1 год 21 хв.

Про що

Історія видатного українського воїна і борця за свободу Дмитра Коцюбайла, який, пройшовши усі небезпеки революції на Майдані, 18-річним юнаком пішов на фронт захищати країну від росіян.

За девʼять років на війні Дмитро став легендарним командиром, який у своїй сміливості та самовідданості слугував прикладом для багатьох побратимів.

У фільмі розповідають історію воїна, а також показують еволюцію його становлення як патріота і воїна. 

Самотні вовки

Прем'єра: 19 вересня.

Країна: США, Велика Британія.

Жанр: бойовик, комедія.

У головних ролях: Бред Пітт, Джордж Клуні, Емі Раян, Остін Абрамс.

Тривалість: 2 год.

Про що

Двоє професійних "чистильників" змушені об’єднати зусилля, щоб приховати сліди гучного злочину. Проте, неочікувано для них, звичайна справа перетворюється на справжній безлад.

Відважні герої: Сила Шторма

Прем'єра: 19 вересня.

Країна: Китай.

Жанр: анімація, пригоди.

Тривалість: 1 год 34 хв.

Про що

Синій тигр хоче стати капітаном Вартовим Всесвітом, як і його зниклий батько. Адже їхня місія — охороняти наш світ. Але в лікаря Зло свої плани — він вирішив захопити Землю і відновити на ній епоху динозаврів. Тигр і його команда мають знешкодити доктора Зло, запобігти нашестю динозаврів і знайти свого батька.

Талановитий містер Пес

Прем'єра: 19 вересня.

Країна: Австралія.

Жанр: пригоди.

У головних ролях: Лілі Латорре, Джай Кортні, Селест Барбер, Джоел Джексон, Джек Томпсон, Сара Робертс, Дебора Мейлман, Метт Дей.

Тривалість: 1 год 30 хв.

Про що

Десятирічна Енні й Пес випадково зустрічаються в парку й одразу щиро переймаються симпатією одне до одного. Пес стає частиною великої родини, яка перебуває на порозі фінансової кризи. Вони з дівчинкою мають докласти спільних зусиль та врятувати родинну ферму.

Друзі вирушають в подорож, яка приведе їх з маленького австралійського містечка до Світового чемпіонату собак у Лондоні. Під час змагання Енні та Рант повинні подолати численні перешкоди — як на трасі, так і поза нею — та довести, що з рішучістю та любов'ю можливо все.

Геллбой: Горбань

Прем'єра: 19 вересня.

Країна: США.

Жанр: екшн, горор.

У головних ролях: Джек Кесі, Джефферсон Вайт, Аделін Рудольф, Лія Макнамара.

Тривалість: 1 год 39 хв.

Про що

Агент Геллбой та його напарник з Бюро паранормальних досліджень і захисту повертаються після зриву містичного ритуалу, що міг стати початком вторгнення монстрів з інших вимірів у наш світ.

Хоча місія пройшла вдало — принаймні, за стандартами Геллбоя, — герої потрапляють в автокатастрофу. Опинившись у закинутому селі, вони зустрічають Горбаня, який тероризує місцевих жителів, збирає їхні душі та підкорює їх собі.

Мегалополіс

Прем'єра: 26 вересня.

Країна: США.

Жанр: фантастика.

У головних ролях: Адам Драйвер, Шайа Лабаф, Наталі Еммануель, Обрі Плаза, Джанкарло Еспозіто, Лоуренс Фішберн.

Тривалість: 2 год 18 хв.

Про що

Падіння одного з супутників на Землю спричинило руйнування небачених масштабів. Місто потрібно відбудовувати. Про це мріє геніальний архітектор-візіонер Цезар Каталіна. Однак його новаторські ідеї не влаштовують чинного мера міста, корумпованого Франкліна Цицерона.

До кінця світу

Прем'єра: 26 вересня.

Країна: Мексика, Велика Британія, США, Данія, Канада.

Жанр: вестерн, мелодрама.

У головних ролях: Віґґо Мортенсен, Вікі Кріпс, Соллі Маклеод.

Тривалість: 2 год 9 хв.

Про що

США, Дикий Захід, 1860-ті роки. Квіткарка і тесляр закохуються та вирушають у мандрівку, щоб побудувати спільне життя у глухому містечку. У країні набирає обертів Громадянська війна, і їхні мрії руйнуються, коли чоловік доєднується до армії. Тепер його кохана мусить сама себе захищати, а це нелегко у містечку, яке контролюють жорстокі та свавільні чоловіки.

Озі: поклик джунглів

Прем'єра: 26 вересня.

Країна: Велика Британія, Франція.

Жанр: анімація, пригоди.

Тривалість: 1 год 31 хв.

Про що

Юна дівчинка-орангутанг Озі народилася в красивому тропічному лісі. Щасливе дитинство поряд з турботливими батьками тривало недовго. Будинок, де вони жили, знищили виробники пальмової олії. Озі докладе максимум зусиль, щоб захистити свій ліс від вирубування.