Зміст:
  1. 10 життя
  2. Нарешті світанок
  3. Дивотріп
  4. Спадкоємець
  5. Королівство планети мавп
  6. Татова донька
  7. Надприродне. Душі померлих
  8. Джон Гальяно: зліт і падіння
  9. Уявні друзі
  10. Таро
  11. Пробивний чувак
  12. 13 убивць
  13. Фуріоза: Шалений Макс. Сага
  14. Ґарфілд у кіно
  15. Химера
  16. Одне життя
  17. Знайомтесь, коза!
  18. Екзорцист
  19. Езра. Неналежна поведінка
  20. Тест на тещу
Зірковий склад у фільмі про зіркового дизайнера, продовження історії про планету мавп та Раян Рейнольдс в милому сімейному кіно – цей травень підготував чимало цікавих прем'єр на різний смак. LIGA.Lifе розповідає про фільми, які виходять у прокат.

10 життя

Прем'єра: 1 травня.

Країна: Велика Британія, Канада.

Жанр: анімація, сімейний.

У головних ролях: Білл Наї, Сімон Ешлі, Софі Оконедо, Зейн Малік, Ділан Ллевелін, Джеремі Свіфт та інші.

Тривалість: 1 год 28 хв.

Про що

Усім відомо, що коти мають дев'ять життів. Також кажуть, що вони ліниві, примхливі та часто неприязні до тих, хто їх оточує. Але навіть найзарозуміліші з них – просто милі пухнастики порівняно з котом на ім'я Беккет! Та незабаром його повсякденне життя зміниться. І не один раз, а цілих десять! Коту доведеться перевтілитися в інших тварин та відчути їхнє життя на власній шкурі, щоб нарешті почати цінувати своє власне.

Нарешті світанок

Прем'єра: 2 травня.

Країна: Італія.

Жанр: драма, історія.

У головних ролях: Джо Кірі, Лілі Джеймс, Віллем Дефо, Ребекка Антоначі, Рейчел Сеннотт та інші.

Тривалість: 1 год 59 хв.

Про що

Римська кіностудія Чинечитта у 1950-х роках була однією з найпопулярніших у світі, за що її називали Голлівуд на Тибрі. Часто тут знімали свої фільми американці, а для участі у масових сценах шукали акторів серед місцевих. На один з таких кастингів Мімоза потрапила випадково, за компанію зі старшою сестрою. Але саме її обрали для участі у зйомках. Велична Джозефіна Есперанто особисто захотіла, щоб Мімоза брала участь у зйомках фінальної сцени. Того ж вечора юну дебютантку зірки першої величини захотіли бачити у своєму товаристві.

Дивотріп

Прем'єра: 2 травня.

Країна: США.

Жанр: драма.

У головних ролях: Талія Райдер, Джейкоб Елорді, Саймон Рекс, Айо Едебірі, Ерл Кейв, Ріш Шах, Джеремі О. Гарріс та інші.

Тривалість: 1 год 44 хв.

Про що

Ліліан потрапила у Вашингтон зі шкільною екскурсією. Відокремившись від однокласників, дівчина рушає у власну мандрівку містами й лісами східного узбережжя США. У своїй подорожі сучасною Америкою дівчина зустрічає різних людей, що називають цю країну своєю домівкою: від прихильників вищості білої раси та ісламських радикалів до неопанків.

Спадкоємець

Прем'єра: 2 травня.

Країна: Франція, Бельгія, Канада.

Жанр: трилер, драма.

У головних ролях: Марк-Андре Ґронден, Ів Жак, Летиція Ізамбер-Дені, Анн-Елізабет Боссе, Бландін Барі та інші.

Тривалість: 1 год 52 хв.

Про що

У 30 років модельєр Елліас Барнес стає художнім керівником відомого паризького модного дому. Через надмірне хвилювання та високі вимоги, він починає відчувати біль у грудях. Несподівано його кличуть до рідного Монреаля, щоб організувати похорон батька. Там він виявляє, що, можливо, успадкував набагато більше проблем, ніж слабке серце.

Королівство планети мавп

Прем'єра: 9 травня.

Країна: США.

Жанр: екшн, наукова фантастика.

У головних ролях: Овен Тіґ, Фрея Аллан, Кевін Дюранд, Пітер Макон, Вільям Мейсі та інші.

Тривалість: 2 год 25 хв.

Про що

Минуло кілька поколінь з часів правління Цезаря. Молодий шимпанзе Ноа уважно слухає усе, що розповідають йому про минуле і про те, як відбувався розвиток тих чи тих технологій. Він починає помічати дедалі більше невідповідностей. Аби пересвідчитись чи правильні його здогадки, він бере з собою людську дівчину на ім’я Мей. Люди давно здичавіли, тож не варто очікувати від неї багато. Разом Ноа та Мей вирушають у виснажливу подорож, результати якої визначать подальший розвиток як мавп, так і людей.

Татова донька

Прем'єра: 9 травня.

Країна: Франція.

Жанр: комедія, драма.

У головних ролях: Науель Перес Біскаярт, Селеста Брюнкель, Мауд Вайлер, Камілль Рутерфорд, Філіпп Квізіні та інші.

Тривалість: 1 год 31 хв.

Про що

Етьєн став батьком, коли йому виповнилося 20 років. Невдовзі після пологів його кохана покинула сім’ю, залишивши дитину. Це не зламало новоспеченого тата, і він зміг побудувати з донькою близькі стосунки. Одного разу вони впізнають у телесюжеті зниклу матір. Розбурхане минуле спливає на поверхню, і батько з донькою рушають в останню хаотичну сімейну подорож.

Надприродне. Душі померлих

Прем'єра: 2 травня.

Країна: Індонезія.

Жанр: жахи.

У головних ролях: Емір Махіра, Зії Асадель, Ендрю Баррет, Фарандика, Нейса Чандрія та інші.

Тривалість: 1 год 46 хв.

Про що

Старшокласник Ракка має надприродний дар бачити душі померлих. Коли він переходить до нової школи, його починає переслідувати привид таємничої дівчини. Хлопцеві вдається з'ясувати, що вона мститься своїм кривдникам за булінг. Однак невдовзі він розуміє, що її сила зростає: тепер вона хоче забрати всі душі, небезпека нависла над усією школою.

Джон Гальяно: зліт і падіння

Прем'єра: 9 травня.

Країна: Велика Британія, Франція, США.

Жанр: фешн, біографія.

У головних ролях: Наомі Кемпбелл, Пенелопа Крус, Анна Вінтур, Кейт Мосс, Шарліз Терон, Ніколь Кідман, Джон Гальяно та інші.

Тривалість: 1 год 54 хв.

Про що

Історія видатного епатажного дизайнера та кутюрʼє світу високої моди – Джона Гальяно від оскароносного режисера Кевіна Макдональда. Він здійснив переворот у фешн-індустрії, але його викреслили зі світу високої моди за одну ніч… Джона Гальяно було звільнено з посади креативного директора модного дому Dior, і він майже на 15 років зник з модних радарів.

Уявні друзі

Прем'єра: 16 травня.

Країна: США.

Жанр: пригоди, фантастика.

У головних ролях: Фібі Воллер-Брідж, Емілі Блант, Раян Рейнольдс, Кейлі Флемінг, Метт Деймон та інші.

Тривалість: 2 год 00 хв.

Про що

Дівчинка на ім’я Бі раптом починає бачити уявних друзів. Звісно, деякі діти фантазують про таку компанію. Однак Бі нічого не вигадувала. Дівчинка бачить безліч дивних персонажів, яких вигадав хтось інший. Виявляється, що такою самою силою наділений і її сусід. Тепер вони удвох даватимуть раду чималій когорті чудернацьких створінь. Справа в тім, що діти, які вигадали цих персонажів, давно виросли та забули про своїх кращих друзів. Було б добре їм знову зустрітися.

Таро

Прем'єра: 9 травня.

Країна: США.

Жанр: жахи.

У головних ролях: Гаррієт Слейтер, Адаїн Бредлі, Авантіка, Джейкоб Баталон та інші.

Тривалість: 1 год 32 хв.

Про що

Компанія друзів збирається разом. Замість звичних посиденьок вони влаштовують ворожіння на картах Таро, які одна з дівчат випадково знайшла на захаращеному горищі. Головна помилка, якої вони припустилися, – порушення незмінного правила про те, що не можна брати до рук чужі карти. Вечір довгий, тож поворожити встигли усім присутнім. Такі їхні дії вивільнили древні злі сили, які не прощають тим, хто порушив їхній спокій. Колода карт була проклятою, і тепер смерть чекає на кожного, хто насмілився дізнатися свою подальшу долю з їх допомогою. Для кожного, кому ворожили, починаються перегони з лихою силою, яка не знає ані втоми, ані жалю.

Пробивний чувак

Прем'єра: 16 травня.

Країна: Німеччина, Південна Африка, США.

Жанр: екшн, бойовик, пригоди.

У головних ролях: Білл Скашґорд, Шарлто Коплі, Мішель Докері, Іко Ювайс, Фамке Янссен, Джессіка Рот, Яян Рухьян та інші.

Тривалість: 1 год 52 хв.

Про що

У антиутопічному світі майбутнього влада зосереджена в руках деспотичної родини Ван Дер Кой, на чолі якої стоїть Хільда. Через її криваві розваги та телешоу люди гинули та продовжують гинути цілими родинами. Серед жертв режиму – маленький німий хлопчик, на очах якого вбили всю його сім’ю. Одразу після трагедії дитину взяв до себе таємничий шаман. Посеред непрохідних джунглів наставник виростив хлопця у ненависті до кривдників. Єдина ціль у його житті – вбити Хільду Ван Дер Кой та зруйнувати увесь побудований нею порядок.

13 убивць

Прем'єра: 16 травня.

Країна: Японія, Велика Британія.

Жанр: екшн, пригоди, драма, ретроспектива.

У головних ролях: Кодзі Якусьо, Такаюкі Ямада, Юсуке Ісея, Масатіка Ітімура, Хірокі Мацуката, Арата Фурута та інші.

Тривалість: 2 год 05 хв.

Про що

Події розгортаються у Японії у 1844 році. Жорстокий правитель Наріцугу безкарно знущається над своїми підданими. Вбивства, насильства та катування набувають таких масштабів, що дедалі більше людей у країні воліли б усунути його від влади. Через родинні зв’язки правителя з сьогуном зробити це не легко, тож аби не допустити більшого лиха Наріцугу вирішують вбити. У таємну згоду вступають 13 самураїв, готових покласти життя у боротьбі за справедливість. На них чекає кровопролитна битва проти 200 відданих охоронців Наріцуги.

Фуріоза: Шалений Макс. Сага

Прем'єра: 22 травня.

Країна: Австралія, США.

Жанр: екшн, пригоди.

У головних ролях: Аня Тейлор-Джой, Кріс Гемстворт, Аліла Браун, Том Берк та інші.

Тривалість: 2 год 05 хв.

Про що

Коли світ занепав, юну Фуріозу викрадають із Зеленого Місця Багатьох Матерів та віддають до рук великої Байкерської Орди на чолі з Дементусом. Пробираючись разом Пусткою, вони натрапляють на Цитадель Несмертела Джо. Поки два тирани воюють за панування, на Фуріозу чекає багато випробувань у спробі віднайти шлях додому.

Ґарфілд у кіно

Прем'єра: 23 травня.

Країна: США, Велика Британія.

Жанр: анімація, пригоди.

У головних ролях: Кріс Пратт, Семюел Л. Джексон, Ханна Веддінґгем, Ніколас Голт та інші.

Тривалість: 1 год 41 хв.

Про що

Певно немає в світі нікого, хто ненавидів би понеділки так само сильно, як Ґарфілд. А ще він ненавидить дієти і усе, що пов’язане з обмеженнями у їжі. Маленьким кошеням Ґарфілд потрапив до Джона і відтоді тішиться тим, як той дбає про свого кота. Разом зі своїм кращим другом, наївним та щасливим псом Оді, Ґарфілд вирушає у подорож. Він нарешті зустрів свого батька Віка, якого не бачив довгі роки. Неохайний вуличний кіт Вік по-своєму розуміє розваги, тож для зніжених домашніх Оді та Ґарфілда пригоди видадуться трохи екстремальними.

Химера

Прем'єра: 23 травня.

Країна: Італія, Франція, Швейцарія.

Жанр: пригоди, комедія, романтика, фентезі.

У головних ролях: Джош О'Коннор, Ізабелла Росселліні, Альба Рорвахер та інші.

Тривалість: 2 год 10 хв.

Про що

Повернувшись у рідне містечко на узбережжі моря, Артур стикається з місцевою бандою розкрадачів гробниць. Чоловік має дар, який дуже цікавить чорних археологів — уміння відчувати порожнечу. Його сила допомагає збагатитися, відкриваючи в землі сховки давнього світу, але також призводить до неочікуваних наслідків.

Одне життя

Прем'єра: 23 травня.

Країна: Велика Британія.

Жанр: біографія, історія, драма.

У головних ролях: Ентоні Гопкінс, Гелена Бонем Картер, Джонатан Прайс, Лена Олін, Ромола Ґарай, Джонні Флінн, Алекс Шарп, Семюел Фінц та інші.

Тривалість: 1 год 48 хв.

Про що

Скромного і не публічного джентльмена Ніколаса Вінтона запрошують на телевізійне токшоу, де він нарешті дізнається всю правду про події Другої світової війни, коли намагався врятувати сотні дітей від загибелі в концтаборі. Одне життя може змінити долі сотень людей — як у минулому, так і у сьогоденні.

Знайомтесь, коза!

Прем'єра: 23 травня.

Країна: Франція.

Жанр: комедія.

У головних ролях: Дені Бун , Жером Командер, Клер Шюст та інші.

Тривалість: 1 год 40 хв.

Про що

Чи знаєте ви, що в 17 столітті тварин можна було судити за скоєння злочину? Метр Помпіньяк вважає, що знайшов справу свого життя, захищаючи молоду і невинну Жозетту, помилково звинувачену у вбивстві маршала... Але він не врахував дві речі. По-перше, йому протистоїть грізний опонент – метр Вальвер. По-друге, підзахисною Помпіньяка є ... коза!

Екзорцист

Прем'єра: 30 травня.

Країна: США.

Жанр: хоррор, триллер.

У головних ролях: Рассел Кроу, Хлоя Бейлі, Ліза Бакер, Дрю Бродерік, Роберт Фортунато та інші.

Тривалість: 2 год 00 хв.

Про що

Актор знімається у фільмі жахів, де має зіграти священника, одержимого дияволом. Занурення в роль триває недовго — схоже, що сам диявол чи якісь інші надприродні сили заволоділи його розумом. Встояти перед спокусою чи піддатися їй? Вибір дуже складний, коли на кону більше, ніж просто кар'єра.

Езра. Неналежна поведінка

Прем'єра: 30 травня.

Країна: США.

Жанр: комедія, драма.

У головних ролях: Роуз Бірн, Роберт Де Ніро, Віра Фарміґа, Боббі Каннавале, Вупі Ґолдберґ та інші.

Тривалість: 1 год 40 хв.

Про що

Колись Макс Брендел мав успішну кар’єру та щасливу сім’ю. Разом з дружиною Дженною вони ростили сина Езру. Ніхто не чекав, що Макс захоче так раптово змінити усе в своєму житті. Він з легкістю відмовився від набутого досвіду аби стати стендап-коміком. Лише його батько Стен підтримав відчайдушного гумориста. Аби не лишати Езру без батьківської турботи, Макс вирішив разом з ним вирушити у довгу подорож. Питати Дженну чи згодна вона на таке, необов’язково, бо ж і так зрозуміло, що вона б ніколи не погодилася.

Тест на тещу

Прем'єра: 30 травня.

Країна: Франція.

Жанр: комедія.

У головних ролях: Крістіан Клав’є, Дідьє Бурдон , Сільві Тестю, Маріанн Денікур та інші.

Тривалість: 1 год 32 хв.

Про що

Батьки нареченої – страшенно багаті, ще й аристократи зі старовинними палацами, виноградниками та родоводом до сьомого коліна. Перспектива знайомства родин виглядає справжнім пеклом, адже тато нареченого – простий продавець машин у сільському салоні. Ця зустріч мала б перетворитись на катастрофу, але несподіваний подарунок – тест ДНК – сплутав карти. І тепер всі дізнаються, хто є хто насправді!