Зміст:
  1. "Гавкаючі собаки ніколи не кусають" (2020)
  2. "Паразити" (2019)
  3. "Потяг до Пусана" (2016)
  4. "Служниця" (2016)
  5. "Весна, літо, осінь, зима…і знову весна" (2003)
  6. "Вторгнення динозавра" (2006)
  7. "Порожній будинок" (2004)
  8. "Мати" (2009)
  9. "Співчуття пані Помсті" (2005)
  10. "Об'єднана зона безпеки" (2000)
  11. "Спогади про вбивство" (2003)
  12. "Поезія" (2010) 
  13. "Жовте море" (2010)
  14. "Жінка, яка втекла" (2020)
  15. "Спрага" (2009)

Увесь кіносвіт розділився на тих, хто вже подивився дев’ять епізодів південнокорейського серіалу "Гра в кальмара", і тих, хто ще не встиг чи "принципово не дивитиметься", але це не завадило йому стати найпопулярнішим серіалом Netflix.

Для Південної Кореї така популярність – не новина і не випадковість – країна має цілу стратегію з виготовлення культурного продукту світового рівня. Згадайте фільм "Паразити", що взяв "Оскар" і K-pop гурт BTS, що має натовпи фанатів у всьому світі.

У серіалі "Гра в кальмара" – дев’ять епізодів. Прем'єра першої серії відбулася 17 вересня. "Сотні гравців, яким потрібні гроші, приймають дивне запрошення взяти участь у дитячих іграх. На переможця чекає привабливий приз, але ставки тут смертельні", – описують серіал на сайті Netflix. Рік випуску – 2021. Менше ніж за місяць "Гру в кальмара" подивилися 111 мільйонів фанів – це рекорд Netflix.

"Гавкаючі собаки ніколи не кусають" (2020)

Безробітний викладач Ко Юн-цу щодня свариться зі своєю вагітною дружиною через гроші. Одного дня сварки "розбавив" гавкіт собаки. Цей звук почав зводити безробітного професора з глузду. Він знайшов ши-тцу, чий гавкіт заважав йому останнім часом, і намагається позбавитися собаки та скинути її з даху. Але йому це не вдається. Тим часом на районі дедалі частіше зникають "чотирилапі".

"Паразити" (2019)

Кі-Ву, який живе у бідній родині, отримує можливість розпочати інше життя. Товариш йому запропонував роботу. Кі-Ву розуміє, що його досвіду може не вистачити для роботи у заможній родині Паків репетитором англійської мови, адже вчетверте хлопець провалив вступні іспити в університет. Але втрачати шанс він не збирається, тому підроблює документи про закінчення університету.

"Потяг до Пусана" (2016)

Маленька Су Ан живе з батьком в Сеулі, але мріє на день народження поїхати до мами в Пусан. Квитки купили, речі зібрали, можна вирушати. Але країну охоплює загадковий вірус. І єдине небезпечне місце – це саме потяг до Пусана. Попереду 442 кілометри та справжня битва за життя.

"Служниця" (2016)

30 роки 20 століття. Шахрай на прізвисько Граф хоче заволодіти багатством японки Хідеко. Він вигадав, здавалося б, ідеальний план – звабити жінку, одружитися, визнати її ненормальною, запроторити в психлікарню та все – гроші його. Щоби реалізувати ідею, він пропонує взяти участь у цій афері молодій дівчині Соке – стати служницею у Хідеко. Але план Графа руйнується через несподіване захоплення головних героїнь.

"Весна, літо, осінь, зима…і знову весна" (2003)

Ніхто не зможе порушити зміни пір роки, коли спочатку все народжується, потім зростає, далі – згасає. Старий чернець-цілитель навесні пояснює шестирічному хлопчику важкість обов'язку служителя віри: влітку – у 16 років – юнак обирає любов, а потім осінь у 30 років, зима – у 40. І вже чекаєш, коли розпочнеться новий цикл життя.

"Вторгнення динозавра" (2006)

Сеул. З річки Хан виринає чудовисько, яке з'їдає усіх, хто був на його шляху. Серед жертв і маленька дівчинка Хен З. Уряд помістив усіх, хто контактував з чудовиськом, але вижив, на карантин. На ізоляції – і батько дівчинки, яка загинула. Проте він отримує дзвінок від доньки, яка досі жива. У батька не так багато часу, щоби врятувати свою дитину, але що робити, коли людей у карантині охороняють не гірше, ніж стратегічні об'єкти.

"Порожній будинок" (2004)

Тає-Сук мандрує багатими будинками. Він живе там, поки відсутні господарі: їсть продукти з холодильників, спить у їхній постільній білизні, плаває у басейнах та відпочиває у своє задоволення. А таку "оренду" оплачує дрібним ремонтом чи просто пере білизну. У черговому будинку він встигає провести кілька годин. А потім розуміє, що не один тут – у кімнаті знаходить дівчину, яка була непритомною, бо її жорстоко побили.

"Мати" (2009)

Хье-Чжа не уявляє свого життя без 27-річного сина. А після того як його звинувачують у вбивстві молодої дівчини, мати розпочинає власне розслідування. Не вірячи правоохоронцям, закритій справі, а керуючись лише материнським інстинктом.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Telegram: тільки корисна інформація для українських родин

"Співчуття пані Помсті" (2005)

Їй 19 років. Вона мала би радіти життю, будувати плани про світле майбутнє, а замість цього у Лім Гем-Чжа – помилкове звинувачення у вбивстві та викраданні дитині, в'язниця та мрія про помсту. Відсидівши 13 років, вона вирушає розшукувати зрадника за допомогою її давніх тюремних товаришів.

"Об'єднана зона безпеки" (2000)

Договір між СРСР та США розділив Корею на Північну і Південну. У 1950 році розпочалася Корейська війна, в якій було вбито і поранено п'ять мільйонів осіб. У 1953 році в селищі Панмунджом сторони, які воювали, підписали Угоду про припинення вогню. І хоча війна ще тривала, з'явилася демілітаризована зона, а усередині  - "село перемир'я". Проте історія наново змусить людей воювати.

"Спогади про вбивство" (2003)

Двоє провінційних детективів, які відомі своєї жорстокістю, безрезультатно намагаються знайти серійного маніяка, що насилує і вбиває своїх жертв. Не допомагає і приїзд компетентного правоохоронця зі столиці...

"Поезія" (2010) 

Мія живе з онуком у маленькому передмісті. Енергійна бабуся потрапляє на курси поетичної майстерності в сусідньому культурному центрі, де їй уперше в житті пропонують написати вірш. Мія шукає натхнення і вирішує спостерігати за буденним життям. Їй здається, що вона вперше відкриває для себе світ, але стикається з суворою реальністю, про яку раніше і не здогадувалася.

"Жовте море" (2010)

Ку Нам працює таксистом, а у вільний час від праці програє гроші в ігрових салонах. Через його борги дружина поїхала на заробітки та обіцяла надсилати фінансову допомогу, проте досі Ку Нам не отримав від неї жодного повідомлення. Чоловік вирішує їхати до Південної Кореї, щоби знайти дружину, тим більше, що йому пропонують непогані гроші за виконання одного завдання – вбити місцевого бізнесмена. Проте внаслідок деяких складностей Ку Нам мусить тікати від переслідувань.

"Жінка, яка втекла" (2020)

Чоловік їде у відрядження, і дівчина Гам-Хі відправляється в передмістя Сеула, щоби поспілкуватися з трьома своїми подругами. Кожна з них намагається приховати, що мають проблему в особистому житті. Проте Гам-Хі щаслива у своєму шлюбі, але від кого ж тоді вона біжить?

"Спрага" (2009)

Священник добровільно погоджується на медичний експеримент, в результаті якого він непередбачено стає вампіром. У сучасному світі він отримує кров мало не задарма, завдяки технологіям, нікого не вбиваючи. Але героя турбує духовна сторона існування, а вона, на жаль, виявляється найбільш схильною до розкладання...

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин