Зміст:
  1. Погані хлопці: Все або нічого
  2. Наглядачі
  3. Лампо: Вірний пес
  4. Думками навиворіт 2
  5. Гамбіт королеви
  6. Стінг. Жах ночі
  7. Жінка з ...
  8. Під каблуком
  9. Афера по-сімейному
  10. Байкери
  11. Екзорцизм
  12. Кріпачка
  13. Караоке
  14. Тихе місце: День перший
  15. Про траву, що засихає
  16. Марс-Експрес
  17. Ефект парадокса
Повернення Вілла Сміта, французська наукова фантастика та продовження мультфільму про емоції – цей червень підготував чимало цікавих прем'єр на різний смак. LIGA.Lifе розповідає про фільми, які виходять у прокат.

Погані хлопці: Все або нічого

Прем'єра: 6 червня.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Країна: США.

Жанр: комедія, екшн.

У головних ролях: Вілл Сміт, Мартін Лоуренс, Ванесса Гадженс, Ерік Дейн та інші.

Тривалість: 1 год 55 хв.

Про що

Детективи з Майамі Майк Лоурі та Маркус Бернетт знову беруться до справ. Навряд чи знайдеться в цьому світі хтось, хто міг би завадити Лоурі та Бернетту довести діло до кінця.

Наглядачі

Прем'єра: 6 червня.

Країна: США.

Жанр: жахи, фентезі, детектив.

У головних ролях: Дакота Фаннінґ, Джорджина Кемпбелл, Олівер Фіннеґан та інші.

Тривалість: 1 год 42 хв.

Про що

Історія розповідає про Міну, 28-річну художницю, яка опинилася у величезному лісі на заході Ірландії. Притулок, який вона знайшла разом із трьома незнайомцями, перетворюється на пастку. Щоночі за ними спостерігають і переслідують таємничі істоти. Їх не видно, але вони бачать усе.

Лампо: Вірний пес

Прем'єра: 6 червня.

Країна: Польща.

Жанр: сімейний.

У головних ролях: Матеуш Дамецький, Моніка Пікула, Даріуш Якубовскі, Ліліана Зайберт, Адам Воронович та інші.

Тривалість: 1 год 38 хв.

Про що

Життя милої дівчинки Зузі докорінно змінюється, коли тато приводить з залізничної станції, де він працює, собаку. Песику дали ім’я Лампо та оточили турботою. Цей пес – справжній мандрівник і довго сидіти на місці він не любить. Куди б він не їхав, він зачаровує пасажирів та стає улюбленцем. Саме тому мережею шириться безліч світлин з Лампо. На жаль, є й ті, кому слава милого песика не до вподоби. Заздрісники хочуть назавжди позбавити Лампо дому та можливості подорожувати, а дівчинку Зузі розлучити з кращим другом.

Думками навиворіт 2

Прем'єра: 13 червня.

Країна: США.

Жанр: анімація, пригоди, комедія.

У головних ролях: Емі Полер, Філліс Сміт, Льюїс Блек, Тоні Гейл та інші.

Тривалість: 1 год 36 хв.

Про що

Радість, Печаль, Страх, Гнів і Відраза – ці емоції завжди були у дівчинки на ім’я Райлі. Чимало зусиль було докладено, аби всі вони могли співіснувати гармонійно та допомагати Райлі справлятися з тими чи іншими подіями у житті. Вони не встигли усвідомити, як швидко росте їхня дівчинка. Одного дня керівний пункт, де живуть емоції, руйнують і встановлюють новий, значно більший і складніший. Підлітковий вік подарував Райлі ще одну емоцію – Тривожність. Але, здається, вона прийшла сюди не одна.

Гамбіт королеви

Прем'єра: 13 червня.

Країна: Велика Британія, США.

Жанр: драма, історія.

У головних ролях: Джуд Лоу, Алісія Вікандер та інші.

Тривалість: 2 год 00 хв.

Про що

Королева Кетрін Парр – шоста та остання дружина жорстокого англійського монарха Генриха VIII, залишається регентом Англії та наставницею майбутньої королеви Єлизавети, аж допоки з війни не повертається вічно підозрілий король. Він переслідує кожного, хто може стати перешкодою для його абсолютної влади. Коли її подругу дитинства спалюють на вогні – Кетрін опиняється за крок до прірви. Усі чекають: чи зробить Королева помилку, чи вчинить Генріх криваву розплату? Заради виживання та сподівань на краще майбутнє Кетрін має грати у небезпечну гру, де ставка – її власне життя.

Стінг. Жах ночі

Прем'єра: 13 червня.

Країна: Австралія, США.

Жанр: горор, трилер.

У головних ролях: Жермен Фаулер, Райан Корр, Аліла Браун, Робін Невін, Ноні Хезлхерст, Пенелопа Мітчел, Денні Кім та інші.

Тривалість: 1 год 32 хв.

Про що

12-річна Шарлота має хист до написання коміксів. Разом зі своїм вітчимом Ітаном вони вже створили один і скоро він має вийти друком. Однак зараз дівчина відчуває себе покинутою і самотньою. Її матір Хезер та Ітан увесь час приділяють своїй новонародженій дитині. Розрадою для Шарлоти стає павучок, який залетів до кімнати через вікно. Вона садить тваринку у банку та регулярно годує. Те, що маленький хижачок росте надзвичайно швидко, Шарлота помітила не одразу. Як і те, що із сусідами по будинку почали відбуватися дивні і страшні речі. Пройде чимало часу перш ніж Шарлота відчує небезпеку від Стінга – так вона назвала свого домашнього улюбленця.

Жінка з ...

Прем'єра: 13 червня.

Країна: Польща, Швеція.

Жанр: драма.

У головних ролях: Іоанна Куліґ, Малґожата Гаєвська-Кшиштофік, Матеуш Вєцлавек, Боґуміла Байор та інші.

Тривалість: 2 год 12 хв.

Про що

Анджей мешкає в маленькому польському містечку. Він намагається бути хорошим чоловіком і батьком. Та з часом він відчуває дедалі більший дискомфорт у своєму тілі — гендерну дисфорію. Згодом Анджей переконується, що те тіло, в якому він народився, не відображає його справжньої ідентичності.

Під каблуком

Прем'єра: 13 червня.

Країна: США.

Жанр: трилер.

У головних ролях: Франческа Іствуд, Майло Ґібсон, Нестор Карбонелл, Олівія Калпо, Томас Форбс-Джонсон та інші.

Тривалість: 1 год 28 хв.

Про що

Джанет – справжня світська особа. Вона звикла до коктейлів одразу після ранкового пілатесу, але зовсім не звикла вирішувати проблеми самостійно. Одного дня в її двері постукав незнайомець, який представився сантехніком. Психічно неврівноважений маніяк оселився в її будинку і не має наміру покидати його. У Джанет є одна можливість повернутися до свого старого життя – це позбутися нового мешканця.

Афера по-сімейному

Прем'єра: 13 червня.

Країна: Франція, Бельгія.

Жанр: комедія, кримінал, драма.

У головних ролях: Фанні Ардан, Матьє Кассовіц, Ніколя Дювошель, Летиція Дош, Бен Атталь та інші.

Тривалість: 1 год 59 хв.

Про що

У цій незвичній родині все тримається на бабусі Рейчел. Вона дуже любить своїх синів Сема та Жеремі та онука Натана, тож навчила їх кращому з того, що може сама. Найкраще вона вміє красти, тож усі чоловіки в родині займаються крадіжками різноманітних цінностей. Одного разу справа пішла не за планом. Замість того, щоб радіти награбованому та рахувати гроші, родина розлучається. Хтось опиняється у в’язниці, хтось зникає з вкраденими цінностями, а хтось потерпає від депресії. Минули роки перш ніж вони зустрілися знову. Кожному члену родини є що сказати іншим. Однак насолодитись спілкуванням у сімейному колі не так вже й легко, коли за ними постійно полюють двоє дивакуватих, але дуже натхненних детективів.

Байкери

Прем'єра: 20 червня.

Країна: США.

Жанр: кримінал, драма.

У головних ролях: Остін Батлер, Том Гарді, Джоді Комер, Майкл Шеннон, Бойд Холбрук та інші.

Тривалість: 1 год 56 хв.

Про що

Події розгортаються у Чикаго у середині 1960-х років. Спільнота байкерів Vandals MC наповнювалася тими, хто любив гуркіт двигуна та швидкість, а також поважав харизматичного та сильного лідера Джонні (Том Гарді). Вони були більше, ніж однодумці чи друзі, скоріше родина. Кожен новий учасник привносив щось своє. Зрештою, гуркіт байків змінився – від чогось величного до звуку, що віщує лихо. Про цю спільноту багато може розповісти Кеті (Джоді Комер). Вона з першого погляду закохалася у Бенні (Остін Батлер), одного з байкерів. Коли поведінка спільноти почала більше нагадувати злочинну діяльність, аніж клуб по інтересам, Кеті дуже хотіла, аби Бенні облишив цю справу.

Екзорцизм

Прем'єра: 20 червня.

Країна: США.

Жанр: жахи, трилер.

У головних ролях: Рассел Кроу, Хлоя Бейлі, Ліза Бакер, Дрю Бродерік, Роберт Фортунато та інші.

Тривалість: 2 год 00 хв.

Про що

Актор Ентоні Міллер отримав пропозицію знятися у фільмі жахів. Тематика його не відштовхує та й після періоду, коли певні погані звички заважали повноцінній роботі, Ентоні дорожить можливістю зніматися. Чим довше триває процес фільмування, тим помітнішими стають зміни у поведінці чоловіка. Найбільше це турбує його доньку Лі. Те, що починає відбуватися довкола Ентоні перетворить його життя на суцільний жах. От тільки на відміну від фільму це не можна вимкнути чи перемотати.

Кріпачка

Прем'єра: 20 червня.

Країна: Польща, Сербія, Литва, Україна.

Жанр: анімація, драма.

У головних ролях: Каміла Уржедовська, Ева Каспшик, Соня Богосевіч, Лех Диблік та інші.

Тривалість: 2 год 00 хв.

Про що

Історія Ягни — молодої жінки в польському селі наприкінці 19-го століття. У цьому осередку пліток й постійної ворожнечі багатих і бідних тримає разом лише гордість за свою землю, відданість колоритним традиціям і глибоко вкорінений патріархат. Вирішивши обрати власний життєвий шлях, жінка опиняється між суперечливими бажаннями найбагатшого фермера села, його старшого сина та можновладних чоловіків. Спротив Янги приводить її на шлях трагічного зіткнення з сільською громадою.

Караоке

Прем'єра: 20 червня.

Країна: Франція.

Жанр: комедія.

У головних ролях: Мішель Лароке, Клаудія Тагбо, Девід Мора, Себастьян Шассань та інші.

Тривалість: 1 год 30 хв.

Про що

Усім потрібні відпочинок та перезавантаження. Відома на весь світ оперна співачка Бенедикта обрала для відпочинку не самий прийнятний спосіб. Після розгульної ночі, подробиці якої набули широкого розголосу, вона швидко втрачає свою репутацію, а разом з тим і популярність та подальшу можливість успішно будувати кар’єру. Єдина людина, яка не відвернулася від неї у ці скрутні часи, – хатня робітниця Фату. Жінка є палкою прихильницею караоке. Аби розрадити Бенедикту, вона вмовляє її на пару взяти участь у всесвітньому конкурсі караоке в Японії. Вокальні дані однієї жінки та непохитна воля до перемоги іншої здатні творити дива.

Тихе місце: День перший

Прем'єра: 27 червня.

Країна: США.

Жанр: трилер.

У головних ролях: Люпіта Ніонго, Джозеф Квінн, Деніс О'Харе, Джимон Гонсу, Алекс Вулф та інші.

Тривалість: 1 год 40 хв.

Про що

Події розгортаються у світі, який зіткнувся з небаченою до того загрозою. На землю висадилися полчища інопланетних монстрів, які геть сліпі, однак володіють бездоганним слухом. Згодом розуміння того, як саме діють прибульці, допоможе людям рятуватися. А поки що, у перший день нашестя, люди залишилися сам на сам зі страхом смерті.

Про траву, що засихає

Прем'єра: 27 червня.

Країна: драма.

Жанр: Туреччина, Франція, Німеччина.

У головних ролях: Деніз Джелілоґлу, Мерве Діздар, Мусаб Екіджі та інші.

Тривалість: 3 год 17 хв.

Про що

Самет — молодий вчитель мистецтва, який на четвертому році обов’язкової роботи у віддаленому селі в Анатолії переживає життєву кризу. Втративши надію на краще життя, він зустрічає вчительку Нурай. Чи допоможе ця зустріч подолати його відчай?

Марс-Експрес

Прем'єра: 27 червня.

Країна: мультфільм, фантастика, бойовик.

Жанр: Франція.

Тривалість: 1 год 28 хв.

Про що

2200 рік подарував світу неймовірний розвиток технологій. У разі загибелі людини усі її спогади можуть бути передані штучному інтелекту, а новим тілом слугуватиме робот. Одним з таких створінь є Карлос. Він працює разом з Аліною, яка старанно бореться з алкоголізмом. Удвох вони мають розшукати зниклу студентку. Можливо, через фінансову скруту, вона надала в оренду "мозковим фермам" свої інтелектуальні здібності. Для цього потрібно вирушити на Марс, де нині функціонує розвинене суспільство, що складається з людей, роботів та людиноподібних роботів, таких як Карлос.

Ефект парадокса

Прем'єра: 27 червня.

Країна: бойовик.

Жанр: США.

У головних ролях: Ольга Куриленко, Гарві Кейтель, Олівер Тревена, Мередіт Мікельсон, Талія Ассераф та інші.

Тривалість: 1 год 40 хв.

Про що

Колишня наркоманка, а нині мати, працює на кількох роботах, щоб утримувати доньку. Одного разу вона стає свідком вбивства. Тепер вона змушена співпрацювати з корумпованим поліцейським, який взяв її доньку в заручники. Парадоксально, та він сам перейшов межу закону лише для того, щоб врятувати свого сина. Поки що їхні інтереси збігаються, але врятувати обох дітей здається просто неможливим.