Зміст:
  1. ARTBOOKS 
  2. Видавництво Анетти Антоненко
  3. Vivat
  4. Фоліо
  5. #книголав
  6. Лабораторія
  7. Видавництво Старого Лева
  8. Discursus
  9. Видавництво 21 
  10. Readberry
  11. Жорж
  12. Наш Формат
  13. Астролябія
  14. Віхола
  15. Yakaboo Publishing

Літо минає надзвичайно швидко. Тож LIGA.Life зібрала книжкові новинки серпня, якими можна себе потішити в останні літні дні. Наприклад, придбати новий тематичний нон-фікшн або ж захопливий роман, з яким можна відпочити у відпустці. 

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Новинки попереднього місяця знайдете за посиланням

ARTBOOKS 

Книголюби

Автор: Емілі Генрі.
Опис: Історія про життя Нори Стівенс, яке всуціль складається з книжок, але вона геть не схожа на їхніх героїнь. Героїня вона лише для своїх клієнтів-письменників і молодшої сестри Ліббі.

Саме Ліббі й влаштовує цю спільну поїздку до містечка Саншайн-Фоллз, де Нора, за її задумом, має нарешті стати героїнею власної історії. Та замість ідилічних пікніків чи зустрічей з місцевими красунчиками Нора весь час натрапляє на редактора Чарльза Ластра. І все б нічого, але вони вже знайомі, і їхню попередню зустріч приємною не назвеш.

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: ARTBOOKS

Книжки та кістяний пил

Автор: Тревіс Болдрі.
Опис: Вів – молода войовнича орчиця. Проте її кар’єра у знаменитій ватазі найманців, Ворренових Воронів, зачинається не зовсім так, як хотілося б. 

Переслідуючи могутню некромантку, Вів дістає поранення й опиняється на вимушених вакаціях у сонному приморському містечку Мурк. Що робитиме безталанна найманка, змушена тимчасово поміняти зброю на милицю? 

Збувати час серед моря книжок, у товаристві гострої на язик книгарки — либонь, остання забава, що могла спасти Вів на думку. Проте саме цього потребували її душа й тіло. І саме таке дозвілля дало початок колосальним змінам у її житті. 

Пачінко

Автор: Мін Джін Лі.
Опис: На початку 1900-х юна Санджа, обожнювана донька рибалки з інвалідністю, закохується у багатого незнайомця, якого зустріла на березі моря. Він обіцяє покласти весь світ їй до ніг, але коли Санджа дізнається, що вагітна і що її коханий уже одружений, вона відмовляється ставати його утриманкою.

Натомість дівчина приймає пропозицію шлюбу від м’якосердого хворобливого священника, який прямує до Японії. Рішення Санджі покинути батьківщину й розірвати стосунки з владним батьком її сина покладає початок драматичній сазі, яка відлунює на багато поколінь. 

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: ARTBOOKS

Видавництво Анетти Антоненко

Після відставки

Автор: Вацлав Гавел.
Опис: Пʼєса Гавела "Після відставки" має особливий статус. Насамперед тому, що на чеську сцену повернувся драматург, який 20 років працював у зовсім іншій сфері суспільного життя, та ще й колишній чеський президент. Головний персонаж — канцлер Ріґер — іде у відставку в неназваній країні, в неназваний час. 

Новеченто. Монолог

Автор: Алессандро Барікко.
Опис:
П’єса побудована у формі монолога. Музикант-тромбоніст розповідає історію Денні Будманна Т.Д. Лемона Новеченто, піаніста джазового оркестру на трансатлантичному судні "Вірджинець". Його виростив один із учасників оркестру після того, як Денні ще немовлям покинули на кораблі бідні емігранти.

Так звичним довкіллям хлопчика стали трансатлантичний корабель, море та музика. У свої 32 роки він нарешті наважується зійти на сушу, однак в останню мить передумує і знову втікає на корабель.

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Видавництво Анетти Антоненко

Мати. Батько. Син

Автор: Флоріан Зеллер.
Опис: П’єса "Мати" ставить руба проблему материнської любові, яка не вщухає й тоді, коли діти стають дорослими, і часом перетворюється на дошкульну гіперопіку. У "Батькові" в щемливій формі йдеться про неминучу старість, яка чекає на всіх. А "Син" – гірка притча про самогубство. 

Vivat

Новий відвідувач кафе на краю світу

Автор: Джон Стрелекі.
Опис:
Ханні п’ятнадцять, але вона вже багато пережила. Їй завжди бракувало батьківської уваги, тож мусила піклуватися про себе самотужки. Дівчина почувалася непотрібною. Була переконана, що світ – небезпечний і недобрий. Чимало речей у цьому кафе видалися їй дивними, а питання на звороті меню схвилювали: Хто ви? Звідки ви будете? Чому ви тут? Ханна почала обговорювати їх із привітним персоналом і відкрила для себе світ нових можливостей. 

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Vivat

Дрібним шрифтом (Мільярдери з Дрімленду)

Автор: Лорен Ашер.
Опис: Після смерті Брейді Кейна Ровену й двом іншим його онукам зачитують заповіт. Але для того, щоб отримати спадок, їм потрібно виконати певні умови. Ровену випадає завдання повернутися до тематичного парку розваг "Дрімленд" й обійняти посаду директора на пів року.

У Дрімленді він знайомиться із Захрою Ґуліан, яка тісно співпрацювала з дідусем Ровена до його смерті. Невдовзі він пропонує їй вакансію, на яку вона й сподіватися не могла. Ровен відчуває, що разом із Захрою він зуміє налагодити справи парку. Стосунки Ровена й Захри складаються напружено… Нова співробітниця викликає в онука Брейді Кейна суперечливі почуття, які змушують його зіткнутися з жорсткою правдою про те, яким бізнесменом Ровен є тепер. І яким може стати в майбутньому, якщо захоче.

Ти

Автор: Керолайн Кепнес.
Опис: Ти заходиш до книгарні, усміхаєшся і шепочеш своє перше "привіт". Ти обираєш книжки, а я не можу відвести від тебе погляду. Ти підходиш до каси та простягаєш кредитну картку. Ти хочеш, щоб я дізнався твоє ім’я. Що ж, Ґвіневір Бек, приємно познайомитися – Джо Ґолдберґ. 

Завдяки інтернету я дізнався багато про тебе, а ще знайшов твою адресу. Твої вікна не завішено. Я стою навпроти та спостерігаю за тобою. Я приходжу і вдень, і вночі. Я вивчив усі твої публікації в соцмережах. Я знаю всі твої улюблені місця та як минає твій день. Ти сидиш за сусіднім столиком у компанії подруг. Ти напиваєшся та йдеш до метро. Я рятую тебе, коли ти падаєш прямо на рейки. Ми сідаємо в таксі. А потім ти піднімаєшся до квартири свого хлопця. Бек, він не потрібен тобі. Я хочу мати тебе. Мені потрібна ТИ.

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Vivat

Фоліо

Ойкумена. Космічна симфонія. Книга перша. Лялькар

Автор: Генрі Лайон Олді.
Опис: Лючано Борґотта на прізвисько Тарталья – людина із важкою долею. Юний виробник маріонеток з провінційної планети Борґо. Невропаст, майстер контактної імперсонації, який об’їздив із гастролями половину Галактики. Арештант сумно відомої в’яз­ниці Мей-Гіле на дикій Кемчузі; пізніше – молодший екзекутор.

Директор театру "Вертеп", який очолив групу селян-кріпаків графа Мальцова, поміщика-філантропа. Підслідний на вудунському курорті Кітта; раб помпіліанського гард-легата Гая Октавіана Тумі­дуса, весляр у ходовому відсіку галери. Що далі? Зірки не дають відповіді.

Азовсталь. Сталева пресслужба

Автор: Валерія "Нава" Суботіна.
Опис: Валерія "Нава" Суботіна служила в складі пресслужби полку "Азов". 86 діб українські військові тримали оборону в оточеному Маріуполі та на території заводу "Азовсталь". Завдяки пресслужбі полку "Азов" світ дізнавався про трагедію Маріуполя, про захисників міста та цивільних мешканців, які шукали прихисток на заводі "Азовсталь". Оператори, фотографи, журналісти створювали контент, який не залишав нікого байдужим, викликав хвилю підтримки #SAVE MARIUPOL у багатьох країнах.

Людям в облозі бракувало їжі, води, медикаментів, але військові виконували наказ – тримати оборону. А ворог методично знищував місто та Азовсталь...

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Фоліо

Вірність. Мужність. Сила. Герої Військово-Морських Сил Збройних Сил України

Автор: Олег Чалик.
Опис: Військово-Морські Сили Збройних Сил України захищають незалежність і територіальну цілісність України з 1992 року. Після окупації українського Криму російськими військами здавалося, що Україна втратила й свій флот. Але ВМС ЗСУ не тільки одразу вступили в бій на суходолі, морі та в повітрі, а й відродили флот, який, не маючи великих кораблів, з 2022 року системно нищить кількісно більший флот російських окупантів. Це все зробили люди. Герої флоту. Герої України.

У книзі представлені нариси про героїв флоту на основі десятків публікацій, спогадів, особистих і архівних документів.

#книголав

Коббл-Гілл

Автор: Сесілі фон Зіґсар.
Опис: Захопливий роман, що розповідає про рік із життя чотирьох сімей в елітному районі Брукліна – Коббл-Гілл. У цьому еклектичному районі між чотирма подружніми парами та їхніми дітьми назрівають неминучі шторми.

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: #книголав

Влада: посібник для жінок з життя і керування без вибачень

Автор: Кемі Неквапіл.
Опис: Ця книга – трансформаційний шлях для жінок, які хочуть розвинути свою внутрішню силу. У ній відома тренерка з лідерства Кемі Неквапіл вчить використовувати силу, яка виходить зсередини, та відновлювати себе, спираючись на власні історії життя темношкірої жінки в суспільстві, де влада часто використовується як інструмент для страху та покори. 

Франкенштайн

Автор: Мері Шеллі.
Опис: Готичний трилер розповідає історію відданого науці Віктора Франкенштайна. Одержимий відкриттям причини зародження та життя, він стає на одну сходинку з Богом, створюючи нове життя із "вкрадених" частин тіла. Віктор не зупиняється ні перед чим, щоб досягти мети, але зрештою залишається розчарованим результатом своєї праці. Змучена ізоляцією та самотністю, колись невинна істота звертається до зла й розв’язує кампанію вбивчої помсти своєму творцеві. 

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: #книголав

Лабораторія

Як морський контейнер зробив світ меншим, а світову економіку більшою

Автор: Марк Левінсон.
Опис: Століттями морські перевезення були повільними і дорогими: кораблі завантажували й розвантажували вручну по одному ящику або мішку. Аж доки 1956 року магнатові-перевізнику Малкому Макліну не сяйнула ідея: чому б не поставити на корабель весь трейлер? І коли кран уперше підняв на старенький танкер 58 кузовів вантажівок, у світовій економіці й логістиці відбулася революція.

Чи правда, що морський контейнер забрав робочі місця і призвів до закриття портів? Який звʼязок між контейнеризацією і розвитком світової економіки? Як і що перевозять зараз контейнерами і чому відправити три тонни вантажу на інший кінець країни — набагато простіше, ніж замовити доставку обіду додому?

Фігури світла

Автор: Сара Мосс.
Опис: Розумна й наполеглива Алетея – Еллі, як ніжно кличе її батько, – втягнута в одвічно програшну боротьбу за схвалення та прихильність власної матері – суворої релігійної фанатички, яку хвилюють лише голод бідних і порятунок повій. Навіть коли Еллі стає однією з перших жінок-студенток, яким дозволено вивчати медицину в Лондоні, матері цього недостатньо. 

Алетея так сильно потребує спокою у світі, де любов та схвалення знищені матір’ю, що перетворює власне життя на біль. І єдиний спосіб втамувати його — нищити власне тіло. 

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Лабораторія

Маленькі пташині серця

Автор: Вікторія Ллойд-Барлоу.
Опис: Санді Форрестер живе з сім’єю в мальовничому Озерному краї північно-західної Англії. Вона не така, як усі: деякі справи виконує значно ретельніше за інших людей, у визначені дні мусить їсти тільки білу їжу, п'є лише газовані напої та уникає годинника. Єдине, що Санді не в змозі контролювати, – свою розумну і вперту доньку-підлітка Доллі, яка ось-ось випурхне із сімейного гнізда на волю. 

Коли поруч оселяється яскрава і харизматична пара Віти і Ролло, життя Форрестерів набуває яскравих кольорів. Сусіди порушують майже всі правила Сандей, але водночас поруч з ними вона вперше почувається потрібною. Однак за їхньою чарівністю приховано щось значно темніше… Адже Санді має те, про що Віта мріяла все життя, – доньку.

Видавництво Старого Лева

Тамдевін. Бора

Автор: Галина Вдовиченко.
Опис: Очуднена буденність – так двома словами можна охарактеризувати ці твори, такі проникливі й справжні, аж починаєш вірити в їхню автобіографічність. Захований у горах і огорнутий містикою старовинний замок Гербуртів, пильнований вовчою зграєю й чоловіком, що, здається, і сам вже от-от став би вовком, якби не жінка, з якою звела його доля чи, може, давні руїни?

Це історії про те, як не проґавити мрію і як розгледіти споріднені душі у сторонніх, на перший погляд, людях. Це історії, що спонукають мріяти, вірити і любити.

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Видавництво Старого Лева

Арка Карпат. Дорога до себе: 2000 км горами

Автор: Богдан Ославський.
Опис: Це історія про першу українську експедицію через усі Карпати. Арка Карпат – маршрут протяжністю близько 2200 км, що гірськими хребтами перетинає Румунію, Україну, Польщу та Словаччину. Влітку й восени 2021 року Богдан Ославський пройшов його від краю до краю. Він пише, як готувався до 100-денного походу і як жив у горах. Нарешті, це відверта розповідь про те, що дав цей шлях, а що – відібрав.

У сутінках перед світанком: історії непохитних

Упорядники: Олена Джеджора, Вероніка Саврук.
Опис:
У найтемніші часи важливо знайти світло, за яким рухатись далі, точки опори, що допоможуть відшукати новий сенс. Повномасштабне вторгнення кардинально змінило життя всієї країни.

Команда проєкту Українського католицького університету "Малі історії Великих людей" зібрала 18 історій волонтерів, лікарів, священнослужителів, митців, бізнесменів, письменників та студентів. Історії тих, хто втратив дім, роботу, рідних людей… Та попри страшні потрясіння, ці люди знайшли спосіб, як рухатися далі, допомагати іншим та наближати нашу перемогу.

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Видавництво Старого Лева

Discursus

Дідова правда

Автор: Іванна Стефʼюк.
Опис: "Дідова правда" – Україна в мініатюрі, у невеликих образках, інкрустованих діалектом. Причому дуже різним, залежно від того, звідки родом сюжет – із Кобаків, Ключева, а чи Бакоти. І читати таке письмо – як заглядати в дивне люстро, де дивишся на себе й свою історію ніби трохи збоку. Але насправді дуже зблизька.

Кількість знаків без пробілів

Автор: Максим Бородін.
Опис: Кількість ніколи не буває точною, поки ти не зрозумієш, скільки пробілів цей дивний новий світ залишив у твоєму житті. Все інше – лише знаки… Війна, мир, поезія, кохання, літо, смерть – скільки ще пробілів Тобі потрібно від нас, Боже?

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Discursus

Ключівські весільні співанки

Автор: Микола Савчук.
Опис: Почесний краєзнавець України Микола Савчук у цій книжці зібрав фольклорні весільні перлини рідного села, які він записував зі шкільних літ і які частково збереглися до наших днів. Вони засвідчують велике мовне й мелодійне багатство наших предків, розкривають їхній світогляд і духовні цінності. Видання знадобиться дослідникам української усної народної творчості, а також може стати наочним посібником весільним старостам і самим учасникам весільного дійства.

Видавництво 21 

Часосховище

Автор: Ґеорґі Ґосподінов.
Опис: Загадковий психіатр на ім’я Ґаустін відкриває клініку, у якій успішно лікує пацієнтів із хворобою Альцгаймера, повертаючи їх у щасливі часи їхнього минулого. Хто цей Ґаустін – реальна постать, "альтер еґо" оповідача чи привид, що заблукав між часами?

Невдовзі його людинолюбна ідея призведе до низки масштабних і непередбачуваних подій на цілому європейському континенті. 

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Видавництво 21

Readberry

Корчма на перехресті світів

Автори:  Ксенія Томашева, Віра Балацька, Анастасія Гетманська, Яскр, Морок Елл, Сергій Панасюк, Катерина Пекур, Макс Пшебильський, Юлес Скела, Інна Тукалевська, Вікторія Штепура. 
Опис: Є на світі Корчма, куди люди та істоти з різних світів і часів потрапляють, аби розповісти свої історії. Але що, як новим Корчмарем стане звичайний український парубок? Ні, нічого такого, заклад встоїть і навіть не перестане функціонувати. А от місцевий сервіс помітно покращиться: тепер до послуг гостей і корчмарські вуха, охочі до цікавих історій, і на додачу неочікувані корчмарські поради щодо вирішення їхніх проблем.

Новенькому ж Корчмареві доведеться не тільки давати раду місцевій кавомашині, а й розбиратися з природою місця, частиною якого він став. А ще з’ясувати, ким був його попередник на посаді та чому пішов поспіхом, навіть не передавши справи, і до чого тут сучасна Україна.

Діти вогненного часу

Автори: Катерина Пекур, Мія Марченко.
Опис: Перші дні повномасштабної. Залізничний вокзал. Підліток Катя потрапляє на виворіт Києва, у Завокзалля. Катя швидко розуміє, що опинилась у світі, населеному міськими духами, невпокоєними привидами, дрібними богами й особливими людьми, а її невідомий викрадач намагається зруйнувати не тільки Завокзалля, а й реальний, людський Вокзал! Щоб зірвати всі личини, завершити розслідування й уберегти тих, кого люблять, Каті та Августину доведеться прикликати на поміч усіх "дітей вогненних часів".

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Readberry

Вогонь драконів не пече

Автор: Джеймс Гібберд.
Опис:
Джеймс Гібберд, американський журналіст, захоплений і натхненний тим, як знімали серіал "Гра престолів" за романами Джорджа Р.Р. Мартіна, запрошує читачів за лаштунки знімального процесу.

Як відбувалися переговори продюсерів з телеканалом НВО і прослуховування акторів, де знімали колосальну кількість сцен восьмисезонного серіалу, як робили костюми, як знімальна група боролася з негодою і тікала від фанатів, які стосунки були між акторами – про це та ще силу-силенну інших цікавих подробиць читач зможе дізнатися з вуст самих продюсерів і акторів.

Жорж

Таємниці, надруковані кров’ю

Автор: Стівен Спотсвуд.
Опис: Нью-Йорк, 1947 рік. Голлі Квік непогано заробляла на вбивствах, публікуючи свої криваві історії на сторінках популярних детективних журналів. Аж доки хтось не вирішив втілювати її сюжети в життя, обираючи випадкових жертв і облаштовуючи злочини в яскравих декораціях.

Не бажаючи вплутувати поліцію і привертати до себе зайву увагу, Голлі звертається за допомогою до найкращих детективів Нью-Йорка – Лілліан Пентекост та її напарниці Вілловджин Паркер. Справа виявляється не з легких, адже їм доводиться розслідувати одразу три вбивства потайки від поліціянтів і журналістів. До того ж коло підозрюваних з часом так розширюється, що до нього потрапляє і їхня клієнтка.

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Жорж

Наш Формат

Свобода

Автор: Себастьян Юнґер.
Опис: Ця книжка присвячена одній з найважливіших концепцій в історії людства – свободі. Упродовж століть свободу осмислюють, про неї сперечаються, за неї борються – і навіть віддають життя.

Разом з автором ви відправитеся в захопливу подорож рівнинами й горами, автомобільними шляхами та залізничними коліями. Ви дізнаєтеся, як кочові апачі століттями ухилялися від загарбників, й отримаєте поради про те, як меншому перемогти більшого. Змальовуючи власну подорож, автор торкається також найрізноманітніших аспектів життя: стратегії боксу, ролі жінок у рухах опору, економічної нерівності в суспільстві.

Китайське диво і глобалізація. Від іноземних інвестицій до місцевих компаній-чемпіонів

Автор: Лін Чень.
Опис: Чи замислювалися ви, як одна з найстаріших цивілізацій світу адаптувалася до глобалізованого ринку? У цій книжці Лін Чень досліджує, що зумовило такі трансформації й чим економічна політика Китаю відрізняється від інших.

Вона описує перехід від виробництва дешевих товарів до високих технологій, глибоко занурюється в політичні стратегії, економічні інтриги і взаємодії держави та бізнесу в одному з найдинамічніших ринків світу. Лін Чень розкриває, як китайські чиновники впливають на глобальні процеси, змінюючи правила гри на міжнародному ринку.

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Наш Формат

Чипова війна. Боротьба за найважливішу технологію у світі

Автор: Кріс Міллер.
Опис: Мікрочипи – це як нова нафта. Саме від цього дефіцитного ресурсу залежить весь світ. І це не перебільшення: на мікросхемах працює майже все — від мікрохвильовок і смартфонів до ракет і фондового ринку. Та як розвивається індустрія мікрочипів і як вона змінюватиме наше майбутнє?

Кріс Міллер створив не суху технічну оповідь, а захопливу історію про економічні та геополітичні стратегії. Ви поринете у світ глобальних інтриг і технологічних битв, де корпорації та держави ведуть жорстку війну за панування у виробництві мікрочипів. Довідаєтеся, як США здобули основну роль на ринку, як шпигунська мережа ставала секретною зброєю СРСР і чому Тайваню варто остерігатися.

Астролябія

Визволений Єрусалим

Автор: Торквато Тассо.
Опис: Поема, у якій розповідь про події та героїв Першого хрестового походу та відвоювання Єрусалима в "невірних" чергується із захопливими фантастичними та пригодницькими історіями, була улюбленим чтивом європейців упродовж понад 200 років. На її сюжети писали свої літературні твори, картини й опери численні письменники, митці та композитори наступних століть. 

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Астролябія

Віхола

Загублений світ Полісся. Природа та люди великих боліт

Автор: Андрій Сагайда.
Опис: Болота Полісся вражають. Безкрайні драговини й непролазні хащі, недоступні для людей та сповнені численних таємниць.

Тисячолітні торфовища зберігають рештки давніх істот. Тут квітнуть рослини-хижаки й рідкісні орхідеї, рододендрони та верес. Одвічні володіння бобра, лося й сірого журавля. І, звісно ж, неймовірний світ традиційних поліських промислів: збір ягід, вилов в’юнів, лозоплетіння, архаїчне бджільництво-бортництво — про все це розповість досвідчений гід у дику природу Андрій Сагайдак.

Помаранчева кудлата хмара

Автор: Рустам Гаджієв.
Опис: Батько Емми хворий. Після інсульту він плутає всі слова, і ніхто, крім доньки, його не розуміє. Емма вирішує зробити йому подарунок – мандрівку на Поділля, щоб побачити квітку, яка цвіте лише раз на п’ятдесят років.

Подорож батька й доньки – суміш печалі, сміху, горя, жалю, провини та любові. Саму історію розповідають миші, кроти, лелеки й буркотливі бобри, що зустрінуться по дорозі.

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців
Фото: Віхола

Потяг

Автор: Людмила Колб.
Опис: Леся – звичайний підліток-відмінниця, яка пише вірші й сперечається з мамою. Та дитинство закінчується без попереджень, і ось в один момент дівчина перестає розуміти, що з нею відбувається. Однолітки довкола розповідають про перші сексуальні досвіди, найкращий друг починає зустрічатися із дівчиною, а сама Леся наче на крок-два відстає. Їй дуже хочеться зрозуміти та втілити в життя бажання, які прокидаються в її тілі, і водночас вона не готова робити все це лише заради того, аби вписатися в компанію.

Yakaboo Publishing

Повернути себе

Автор: Сергій Фурса.
Опис: Олександр Бєлов, він же Алекс, успішний кризовий менеджер великого банку, після вибуху під час теракту втрачає пам’ять. Амір, один із найбільш розшукуваних терористів світу, шукає дорослого чоловіка без пам’яті. Він хоче зробити "ідеальну машину" для реалізації своїх терористичних планів.

Так перетинаються долі головних героїв другої книги пригод Алекса. Серед героїв книги – ісламські терористи, високі чини російських спецслужб, агенти ЦРУ та Моссаду. Чи зможе головний герой повернути себе, згадати своє життя і врятувати інших?

Що почитати у серпні. 39 книжкових новинок від українських видавців

Єнні

Автор: Сігріт Унсет.
Опис: Роман присвячений Дженні Вінґе – норвезькій емігрантці, яка вивчає мистецтво в Римі, є частиною богемної тусовки, яка досліджує стародавнє місто в п’янкій пристрасті до краси. У пошуках безсмертного кохання вона має залежні романтичні стосунки, а потім виборює свою незалежність. Героїня вимагає абсолютної свободи для себе, водночас завжди відчуває спокусу жити комфортним життям провінції.

Цей роман – глибоке психологічне дослідження соціального аутсайдера, мислення людини, яка проти звичних соціальних традицій, тому твір також можна розглядати як раннє художнє дослідження екзистенціалізму..

Залізниця, Юга

Автор: Югані Аго.
Опис: "Залізниця" – кращий твір у творчій біографії письменника, в якому автор застосував прийом поєднання збірних, типових персонажів із природними спостереженнями і настроями. 

У 1911 році вийшла повість "Юга". Істотних відгуків ця подія не викликала, але пізніше, вже після смерті Аго, цей твір було визнано одним з найвидатніших у творчості письменника. Станом на 2010 рік відомо про чотири екранізації цієї повісті, за її мотивами створено дві опери та поставлено кілька театральних вистав.