Зміст:
  1. КСД
  2. Видавництво Старого Лева
  3. Yakaboo Publishing
  4. #книголав
  5. Астролябія
  6. Жорж
  7. Артбукс
  8. Readberry (імпринт видавництва "Ранок") 
  9. Vivat
  10. Віхола
  11. Наш Формат
  12. Лабораторія

У липні на поціновувачів українських видавництв чекають переклади світових бестселерів, трилери, фентезі та історичний нонфікшн. А новинки червня знайдете за посиланням.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

КСД

Це зіткане королівство

Автор: Тагере Мафі.
Опис: Усі навколо бачать в Алізе звичайнісіньку прислугу. Насправді ж дівчина є спадкоємицею стародавнього королівства Джинів, котру вважали давним-давно зниклою безвісти. Принц Камран ніяк не може забути її очей, а заодно – і пророцтва про смерть батька-короля від рук миловидної служниці. Невже Алізе здатна сколихнути не тільки серце принца, а й цілий світ? 

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців
Фото: КСД

Це сталося влітку (Сестри Беллінгер. Книга 1)

Автор: Тесса Бейлі.
Опис: Пайпер Беллінге – світська левиця з Лос-Анджелеса, яку після чергової вечірки заарештовують. Вітчим наполягає на її переїзді до маленького пляжного містечка на північному заході Тихого океану, аби вона взялася за розум.

На новому місці Пайпер зустрічають непривітно. Усі жителі, зокрема й брутальний капітан Брендан, переконані, що вона не протримається й тижня поза Лос-Анджелесом, однак Пайпер сповнена рішучості довести протилежне. На шляху до своєї мети дівчина постійно стикається з Бренданом. Розкішна красуня, яка любить веселощі, і похмурий рибалка – цілковиті протилежності, але що як між ними зароджується незаперечний потяг.

Сад кісток

Автор: Тесс Ґеррітсен.
Опис: Штат Массачусетс, сьогодення. У сільській місцевості знайдено череп. Бостонська судмедекспертка Мора Айлс визначає: він належить жінці, яку вбили. Проте злочин стався ще в ХІХ столітті, а отже, поліція не повинна братися за таке розслідування. Але ким була ця безіменна жертва?

Бостон, 1830 рік. Щоб оплатити навчання, Норріс Маршалл, студент медичного коледжу, грабує кладовища для продажу тіл на чорному ринку. Одне за одним на території університетської лікарні відбуваються два вбивства – медсестри й видатного лікаря. Норріс стає підозрюваним.

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців
Фото: КСД

Видавництво Старого Лева

Леонтович від А до Я

Автор: Оксана Лущевська.

Опис: "Щедрик, щедрик, щедрівочка, прилетіла ластівочка…" Так починається одна з найвідоміших різдвяних пісень світу. Найвідомішу хорову обробку до цієї пісні написав Микола Леонтович, геніальний композитор, чий творчий спадок став одним із найвизначніших музичних скарбів України і світу. 

У цій книжці читач має нагоду познайомитися з ним ближче. Леонтович викладав музику та був новатором в аранжуванні, любив жартувати і кататися на велосипеді, багато мандрував Україною і працював урядовцем Української Народної Республіки.

Яке тихе місце

Автор: Меґан Міранда.
Опис: Колись Голловз-Едж було тихою спокійною місциною, де сусіди час­тенько заходили в гості одне до одного, проводили разом час та спілкувалися на закритому форумі. Але одного дня трапилася жахлива трагедія: Брендона та Фіону Труеттів, поважних членів громади, знайшли мерт­вими. У вбивстві звинуватили Рубі Флетчер, місцеву молоду вчительку початкової школи. Півтора року по тому від колишньої ідилії не лишилося й сліду: оселя Труеттів досі стоїть пусткою, мешканці не можуть продати будинки, не втративши на цьому добрячу суму, судові слухання дедалі збільшують градус напруженості.

Раптом головна підозрювана повертається додому, до своєї найближчої подруги Гарпер. Сусіди шоковані, за лічені дні чутки поширюються, наче вірус. Стає дедалі очевидним, що не всі сказали правду про ту ніч, коли сталося вбивство, й у кожного є свої скелети у шафі.

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців
Фото: Видавництво Старого Лева

Якщо не тепер?

Автор: Ольга Ольхова.
Опис: Нова поетична збірка Ольги Ольхової охоплює тексти, написані протягом кількох попередніх років. У притаманній авторці інтелектуальній метафоричності відчитуються головні мотиви – плинності часу й невідворотності почуттів: любові, розпачу, страху. Перед лицем найбільшої загрози найголовнішим орієнтиром стає вчасність. Вірші сповнені передчуттям загроз війни, її проживанням, етюдними замальовками з життя, гострою спостережливістю.

Символічна назва "...якщо не тепер?" відгукується розумінням важливості кожного прожитого моменту, цю саму концепцію розгорнуто в п'яти розділах, кожен із яких говорить про особливу так звану обставину часу.

Yakaboo Publishing

Порятунок з російських щелеп

Автор: Сергій Фурса.
Опис: Успішний американський бізнесмен Майк Лозінскі та загадковий Алекс вирушають на Донбас рятувати Еліс – сестру Майка, яку захопили в заручниці та вимагають за неї викуп і... самого Майка. Донбас вже охоплений гібридною війною. Серед викрадачів – бандити з 90-х, російські військові, місцеві зрадники, а також відставник російської армії, кримчанин Трофімов, який радісно вітав "російську весну", але розчарувався в ідеї після фатального відрядження на Донбас... Чи впорається зі своєю місією герой?

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців
Фото: Yakaboo Publishing

Також у Yakaboo Publishing вийдуть книги "Падіння короля" Йоганнеса Вільгельма Єнсена, "Летючі тіні. Вибрані твори" Світозара Гурбана-Ваянського та "Майстерня брехні: механізми кремлівської дезінформації" Віктора Березенка, Дмитра Царенка. Усіх їх LIGA.Life анонсувала у червні. Детальніше – за посиланням.

#книголав

Непереможна. Моя битва за викриття королеви криптомафії

Автор: Дженіфер МакАдамс.
Опис: Джен МакАдам, шотландська бабуся та донька шахтаря, яка стала жертвою глобального шахрайства з криптовалютою Onecoin, яке забрало від 4 до 14 млрд доларів у звичайних людей у ​​всьому світі – приблизно 100 млн постраждалих із Великої Британії між 2014 та 2017 роками. Джен була єдиною жертвою, яка відбивалася, і, попри постійні переслідування та погрози вбивством, вона невпинно боролася за справедливість для себе, своєї родини та друзів і тисяч людей у ​​всьому світі, які втратили все, а в деяких випадках навіть життя.

Дует наш темний 

Автор: В. Е. Шваб.
Опис: Кейт не боїться монстрів. Вона полює на них. Огаст колись прагнув бути людиною, але у нього є роль. І він зіграє її. Війна почалася. Кейт доведеться повернутися, тож Огасту доведеться впустити її знову. Кого буде важче перемогти: монстрів, з якими вони стикаються, чи тих, що всередині них самих?

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців
Фото: #книголав

Велика О: найкращий посібник із сексу та стосунків

Автор: Олоні.
Опис: Олоні – відомий педагог із питань сексу та стосунків у Twitter – має на меті надати жінкам можливість досліджувати, виражати та сприймати свою чуттєву та сексуальну сутність.

Цей сексуально-позитивний маніфест покаже, як відновити та реалізувати свої сексуальні бажання, чуттєвість, автономію та задоволення. Руйнуючи табу, відкидаючи сором і відмовляючись від репресій, всі можуть використати силу сексуальної свободи та почати насолоджуватися сексуальним життям, про яке ми завжди мріяли.

Астролябія

Чорне біле

Автор: Дзюньïтiро Танiдзакi.
Опис: Головний герой, письменник Мідзуно, — себелюбний, аморальний і лінивий, проте за його талант йому прощають і борги, і порушення термінів здачі рукописів, і брехню, і навіть повну відсутність співчуття до людей. 

У романі бачимо елементи сатири на літературну спільноту, пародію на модну тоді в Японії егобелетристику і відгомін літературної полеміки автора з особистим другом і запеклим суперником у літературі Рюноске Акутаґавою.

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців

Жорж

Біллі Айліш

Автор: Едріан Беслі.
Опис: Ця книжка розповідає про подорож підлітки, народженої на початку нового тисячоліття і визнаної найголовнішою музичною сенсацією останніх років. Від часів, коли вона співала лише у власній спальні, до моментів шаленого успіху на найбільших концертних сценах світу. Від першої викладеної пісні в інтернеті до цілого комплекту нагород "Ґреммі" й навіть премії "Оскар". Тільки пройшовши цей шлях разом з Біллі Айліш, можна зрозуміти, як дівчина, котра ігнорувала закони шоубізнесу, підкорила його найкрутіші вершини.

Вибрані створіння

Автор: Ганна Яновська.
Опис: У віршах цієї книжки багато рідкісних істот, місць, куди вже не повернутись, і річок, у які ми ніколи не ввійдемо вдруге, – навіть сама авторка на це не здатна. Тим, хто пам’ятає подорожі без мобільних телефонів і Крим без окупантів, – на добрий спогад. Китам, сомам, совам – як привід відчути свою обраність. Усім іншим – для того ж, для чого дорога, вечірній в’їзд до незнайомого міста і хвилі прибою на піску.

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців

The Beatles

Автор: Ернесто Ассанте.
Опис: Від самого народження The Beatles, перших спільних виступів і до останнього запису на Еббі-роуд – ця книга рік за роком розповідає історію гурту, який вплинув не тільки на розвиток музичної культури, а й на світосприйняття цілого покоління. Факти і спогади, що вже стали легендами, унікальні фотографії, обкладинки альбомів, кадри з фільмів – усі ці деталі допомогли музичному критику Ернесто Ассанте відтворити неймовірну пригоду "ліверпульської четвірки", яка спричинила вибух "бітломанії" у всьому світі й назавжди залишила по собі яскравий слід у нашому житті.

Артбукс

Романтична комедія

Автор: Кертіс Сіттенфельд.
Опис: Історія про Саллі Мілз – сценаристку "Нічних сов", вечірнього комедійного шоу, яке щосуботи виходить у прямому ефірі. Коли її посередній на вигляд колега починає зустрічатися з розкішною акторкою, Саллі пише комедійний скетч "Правило Денні Горста", де водночас кепкує із цього явища й наголошує, що жінці навряд чи могло б так пощастити.

Коли до шоу в ролі ведучого й музичного гостя на тиждень приєднується Ноа Брюстер, зірковий попспівак, який, за чутками, любить зустрічатися з моделями, Саллі починає захоплюватися чарівливим чоловіком, а під час роботи над скетчами в неї з’являються думки, чи не пробігла між ними іскра. Та чи зможе Саллі довіритися життю і піти за новим сценарієм?

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців
Фото: Артбукс

Readberry (імпринт видавництва "Ранок") 

Гонихмарник

Автор: Дара Корній.
Опис: Студентка Аліна — дев’ятнадцятирічна бунтарка із яскраво-зеленим волоссям, художниця, книголюбка й відлюдько. Їй не подобається сучасне кіно, вона не цікавиться хлопцями, принаймні поки не зустрічає Сашка, якого всі кличуть Кажаном. Цей загадковий юнак постійно з'являється у її житті й приносить із собою дивні сни. Це схоже на випадковість, проте з часом дівчина розуміє, Кажан не зовсім людина. З покоління в покоління жінкам роду Аліни судилося бути об‘єктом інтересу Гонихмарника. Та не в кожної це переросло у справжнє почуття. Побачивши справжнього чоловіка, а не потворну істоту, яка може заволодіти її душею, Аліна зробила все можливе, щоб врятувати людську душу з цієї пастки. 

Виживуть п’ятеро

Автор: Голлі Джексон.
Опис: На весняні канікули шестеро друзів вирушають на відпочинок у фургоні, який взяли напрокат. І наче все чудово і весело, хіба що кілька разів випадково звернули не туди… Та коли друзі розуміють, що застрягли десь у глушині без сигналу GPS і мобільного зв’язку, уже не так весело. А коли хтось прострілює їм усі шини та бензобак, вони зрозуміють – це геть не випадковість. Десь назовні в темряві за ними спостерігає убивця. А в когось у цьому фургоні є секрет, що вартує життя…

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців
Фото: Readberry

Безсердечна

Автор: Марісса Маєр.
Опис: Ця історія – переосмислена "Аліса в Країні Див", де оповідь ведеться від лиця… Чирвової королеви. У цій історії Кет мріє про власну кондитерську, а її батьки вважають, що вона може стати наступною правителькою Королівства. 

Та чому безсердечна Королева рубає голови всім без розбору? Адже на початку ми бачимо Кет, леді Кетрін Пінкертон, веселою та безтурботною. Вона прагне кохання і воно приходить, а разом із ним невідворотна доля. З’являється таємничий придворний блазень з очима кольору золота, і дівчина закохується. І починається рух від милої Кет до жорстокої королеви. 

Vivat

Цієї миті завтра

Автор: Емма Страуб.
Опис: Еліс скоро 40. Їй подобається робота, навіть якщо це не робота мрії. Вона задоволена квартирою і своєю незалежністю. Але батько помирає і, сидячи біля його лікарняного ліжка, жінка ставить собі запитання, чи зробила правильний вибір, чи просто погодилася на те, що підсовувало їй життя.

А вже наступного ранку Еліс прокидається і їй 16. Але шокує не лише підліткове тіло чи шкільне вподобання, але і татові тут – 40+. Дивлячись на нього очима майже однолітки, жінка наче вперше чітко бачить батька.

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців
Фото: Vivat

Мотанка

Автор: Тамара Горіха Зерня, Ірина Грабовська, Наталія Довгопол, Олена Захарченко, Дара Корній, Олена Кузьміна, Наталія Матолінець, Анастасія Нікуліна, Ореста Осійчук, Дарія Піскозуб, Юліта Ран та Світлана Тараторіна.
Опис: Фентезі, магічний реалізм, стимпанк, ба навіть постапокаліпсис; події, що відбуваються як у давні часи, так і у дні сучасної війни, у впізнаваних світах чи абсолютно фантастичній реальності. Це 12 історій про жінок, які виявляють у собі надзвичайну силу долати ворогів, оберігати тих, кого люблять, та захищати свій світ.

Довіра

Автор: Ернан Діас.
Опис: Кожен у 1920-х у Нью-Йорку чув про Бенджаміна та Гелен Раск. Він – легендарний магнат, вона – донька ексцентричних аристократів. Разом вони піднялися на вершину світу і безмежного багатства. Але якою ціною вони здобули свої величезні статки?

Існують різні версії – і в цьому романі ми прочитаємо їх усіх. Це чотири рукописи начебто роману про успіх і крах магната – вони різні за стилем оповіді і формату: від детальної начебто біографії до фрагментарних спогадів.

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців
Фото: Vivat

Віхола

Сатанів. Тевтонське прокляття

Автор: Катерина Липа.
Опис: 1410 рік. Воїни польського короля та Великого князя Литовського зустрічаються з лицарями Тевтонського ордену в одній з наймасштабніших битв століття.

Молодий лицар Василь Крук за порятунок короля на полі Грюнвальдської битви здобуває в подарунок коня з королівської стайні та славу. Але не тільки це привезе він у рідне місто Сатанів на Поділлі. Ще ладанку із загадковими знаками, зняту з переможеного тевтона, і дивовижне бурштинове намисто.

Луцьк. Тисяча років життя та історії

Автор: Олександр Котис.
Опис: Від Любарта й Вітовта до єзуїтів, чорнокнижників, імператорів та соціалізму. Де у Луцьку шукати Нижній замок і на якій будівлі залишила свій "автограф" сестра Лесі Українки? Чому коронували ікону Луцької Богоматері та для чого виставляли сідло у вікнах монастиря?

Олександр Котис у своїй книжці не просто змальовує основні віхи історії Луцька, він фактично знайомить нас із життям міста за різних часів і тими, хто творив його сучасний ландшафт. Стартуючи в центрі Луцька, автор проводить нас вуличками міста, вміло балансуючи поміж легендами й історичними фактами. Він не обмежується оповідями про величні храми та замки, а водночас розповідає, якими стежками гуляли місцеві монахи та якими свого часу були особливості політики, як вигравалися битви і забудовувалося місто.

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців

Наш Формат

Чарівні слова. Що казати і писати, аби досягти свого

Автор: Джона Берґер.
Опис: Які два слова змінили світ? Чому одні пісні стають хітами, а інші ні? Як зробити популярний подкаст і дістати підвищення? Це тільки частина питань, на які відповідає Джона Берґер.

Зараз у ваших руках, безсумнівно, книжка про чарівні слова, що розкриє неочевидні наукові принципи того, як працюють фрази з такими словами і як за допомогою них переконувати, поглиблювати стосунки й бути успішнішими.

Чому ці принципи наукові? Бо автор із командою проаналізував телефонні розмови працівників колцентрів, розібрав на атоми перемовини, ретельно дослідив онлайн-статті, сценарії фільмів і мільйони інтернет-відгуків. І все це для того, щоб побачити ті самі чарівні слова, які тримають увагу, роблять вас авторитетнішими й цікавішими.

Китайське диво і глобалізація. Від іноземних інвестицій до місцевих компаній-чемпіонів

Автор: Лін Чень.
Опис: Чи замислювалися ви, як одна з найстаріших цивілізацій світу адаптувалася до глобалізованого ринку? У цій книжці Лін Чень досліджує, що зумовило такі трансформації й чим економічна політика Китаю відрізняється від інших.

Авторка виходить за межі звичайного аналізу. Вона описує перехід від виробництва дешевих товарів до високих технологій, глибоко занурюється в політичні стратегії, економічні інтриги і взаємодії держави та бізнесу в одному з найдинамічніших ринків світу. Лін Чень розкриває, як китайські чиновники впливають на глобальні процеси, змінюючи правила гри на міжнародному ринку.

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців

Зроблено на совість. Стратегії візіонерських компаній

Автори: Джим Коллінз, Джеррі Поррас.
Опис:
Що відрізняє справді видатні компанії від решти? Ґрунтуючись на багаторічному дослідженні, легендарний Джим Коллінз і професор Джеррі Поррас наводять численні приклади компаній, які є по-справжньому візіонерськими. Історії їхнього успіху мають мотивувати і сучасних менеджерів будувати бізнеси на совість.

Поєднання пристрасті засновників із їхнім прагненням вести бізнес протягом століть вилилось у фундаментальні принципи та інструменти, які особливо актуальні сьогодні. Автори в кожному розділі розкривають механізми, завдяки яким визначні менеджери різних епох долали перешкоди і реалізовували амбітні плани. 

Лабораторія

Солодка крамничка другого шансу

Автор: Ханна Лінн.
Опис: Все, про що так мріяла Голлі – успішна кар’єра, кохання і власний будинок, – зруйновано зрадою. І лише випадкова ідея відновити стареньку крамницю солодощів, про яку залишилось так багато теплих спогадів, стає можливістю розпочати нове життя. Але навіть серед цукерок, льодяників і шоколаду не все так просто: крамничка руйнується, а місцеві бюрократи й забудовники жадібно потирають долоні. Чи зможе Голлі уникнути закриття крамнички? І чи знайдеться в її серці місце не лише для солодощів, а й для кохання?

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців
Фото: Лабораторія

Любий друг

Автор: Гі де Мопассан.
Опис: Жорж Дюруа – привабливий і амбітний юнак, який понад усе на світі прагне слави та грошей. Робота журналістом у La Vie française й талант зачаровувати жінок швидко роблять його частиною вищого світу. Серед підлих колег, коханок-маніпулянток і лукавих багатіїв Дюруа перетворюється на спокусника й шантажиста, коханця і кар'єриста, авантюрника й любого друга. Заради його кохання жінки здатні на все, а заради слави Дюруа здатний навіть на кохання.

Проєкт "Ікона". Архітектура, міста і глобалізація

Автор: Леслі Склер.
Опис: Архітектура – місце, де зіштовхуються фантазія і холодний розрахунок, а кожна нова споруда стає іконою, що покликана виражати історію і розкривати культуру країни. Але за екскурсіями, сувенірними ятками й туристичними маршрутами приховано щось значно більше.

Оперний театр у Сіднеї, Ейфелева вежа в Парижі, Пікова вежа в Гонконзі – це лише декілька відомих на весь світ споруд, що формують óбрази своїх міст і країн. Тисячі фото в соціальних мережах перетворюють їх на сучасні ікони, якими захоплюються, і водночас вони стають засобами маніпуляцій і впливу влади. 

Книга "Проєкт "Ікона" не про споруди. Це подорож у світ емоцій, вражень і маніпуляцій міста, яке стає театром, де архітектура – це актори, а кожна нова п’єса – сценарій, продиктований економікою і владою.

Що почитати у липні. 32 книжкові новинки від українських видавців
Фото: Лабораторія