Зміст:
  1. Okean Elzy – Той день
  2. OTOY – 8 роздумів 
  3. Максим Тощо, Тощо – Косметика
  4. Schmalgauzen – Втомлена стріт
  5. Паліндром – Німію
  6. Karoon – Клітка
  7. Сонячні котики – Інтро/Дурник

Okean Elzy – Той день

Жанр релізу: артрок, інді-поп, рок.
Дата релізу: 20.09.2024

У середу гурт "Океан Ельзи" презентував слухачам сингл "Мукачево" з майбутнього альбому, нагадавши про україномовний лонгплей, що вийде до англомовного. Вже у п’ятницю цього тижня проєкт презентував роботу "Той день" з треклістом у 12 композицій, загальною тривалістю майже 50 хвилин. Повноформатник "Той день", за словами лідера гурту Святослава Вакарчука, "асоціюється з пробудженням. З поверненням до себе після тривалих пошуків". І це відчувається протягом усього альбому, адже тут виключно самостійні композиції, без колаборацій з іншими виконавцями та раніше виданих синглів, крім нещодавнього релізу "Мукачево".

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Жанрово альбом захоплює своїм артроковим звучанням, що супроводжується клавішними та іншими інструментами.

OTOY – 8 роздумів 

Жанр релізу: джаз-гоп, гіп-гоп.
Дата релізу: 20.09.2024

Минулого тижня OTOY анонсував вихід нового альбому синглом "Десять причин", а вже днями випустив перший повноформатник після дилогії "Темна". "8 роздумів" став результатом семимісячного пошуку нового звучання та особистих життєвих метаморфоз. Сам автор характеризує роботу як "побутову", адже кожний трек – це рефлексія конкретної життєвої ситуації. Легший джаз-гоповий саунд контрастує із попереднім релізом виконавця та нагадує альбом "Недовготривалі відносини", проте вже із більшим автобіографічним контекстом.

Максим Тощо, Тощо – Косметика

Жанр релізу: інді-поп, глітч-поп, клауд-реп, експериментальна музика, поп.
Дата релізу: 20.09.2024

Максим Тощо після хлібних крихт у вигляді синглів та мініальбомів нарешті поділився своїм дебютним альбомом "Косметика". Це нетипова попмузика, яку виконавець наповнив різними культурними та музичними схованками, семплами з мультфільму та прийомами. Це цікавий досвід, який на просторах української музичної сфери відчувається свіжо та незвично. Адже інколи мозок не встигає опрацювати ці імпульсивні сплески темпу пісень, що роблять повноцінне сальто швидкості та гучності.

Schmalgauzen – Втомлена стріт

Жанр релізу: джаз, кабаре.
Дата релізу: 17.09.2024

Відомі своїми живими виступами Schmalgauzen впустили мініальбом із трьох пісень з нової вистави "Маттіа Паскаль. Опера відтінків", з якою в них запланований тур Україною. Жанрово це те звичне джазове кабаре, яке вже стало ґрунтотворним в антуражі та стилі гурту. Сюжет сконцентрований на Маттіа Паскалі – співаку міланського кабаре "Метелик" та професійному піаністові Францу – вірному товаришу головного героя.

Паліндром – Німію

Жанр релізу: інді-поп, синті-поп.
Дата релізу: 20.09.2024

Проєкт "Паліндром" випустив сингл "Німіє" та заразом анонсував альбом "Машина для трансляції снів", що вийде навесні 2025 року. Автор знову експериментує із синті-попом, не забуваючи про свій візитівковий стиль виконання. Робота "Німію" пропонує слухачу пригадати свої сни, а також ставить актуальне питання "Потенціал самопізнання світу та високих знань чи відмова від нової реальності?". Разом із відеороботою, як завжди зрежисованою Степаном Бурбаном, історія показує більше деталей та розкриває лірику пісні.

Karoon – Клітка

Жанр релізу: дарквейв, дар-електро, електроніка.
Дата релізу: 20.09.2024

Дует "Karoon" випустив сингл "Клітка", що доповнює дарквейв-доробок проєкту. Нова робота є сповіддю ліричного героя, що перебуває у замкненому просторі, який тисне на нього та створює відчуття невизначеності. Утім, яким би сильним не був страх, головний герой приймає його.

Сонячні котики – Інтро/Дурник

Жанр релізу: емокор, рок.
Дата релізу: 20.09.2024

Гурт "Сонячні котики" возз’єднався наново та повернувся із новим матеріалом. Подвійний сингл "Інтро/Дурник" – це публікація хіта "Дурник", який вже показали на концертних виступах проєкту. Пісня "Дурник" – це гімн про безтурботну підліткову дружбу, коли відчувається легкість буття та слабшають кайдани "норм та правил", яких вимагає суспільство. Емокорова атмосфера особливо підкреслює емоційність ліричного героя та його свободу думки. Завершується реліз піанінним аутро "Кращий друг", що створює кардинально іншу атмосферу спокою та тиші.